Bečki neurolog – Dvije trećine medikamenata nam šeti

 In Obrazovanje, Zdravlje

Zdravstveni sustav kao intenzivan pacijent: “Pohlepa ugrožava čovjeka“

AbouleneinGorka pilula u obliku knjige: Vrhunski bečki liječnik dr. Fahmy Aboulenein obračunava se u svom objavljenom djelu „Zamka farmacija” s medicinskim skupinama – i želi razotkriti manipulacije.

“Promatrao sam dovoljno dugo. Sada je dosta.“, kaže Fahmy Aboulenein – i usuđuje se sada u obliku knjige izaći iz zaklona. Neurolog koji u „Bečkoj bolnici Dunav“ (Wiener Donauspital) radi kao vodeći liječnik, daje si u knjizi „Zamka farmacija“ oduška bijesu protiv farmaceutskih tvrtki.

Aboulenein-ovo predbacivanje: “Dvije trećine propisanih lijekova u srednjoj Europi su besmisleni i nanose više štete nego dobra. Činjenica je također: Pogrešni lijekovi spadaju među vodeće uzroke smrti.“

Međutim, nije samo dijagnoza žestoka i Aboulenein-ov nalaz o uzroku prepisivanja (lijekova) ljuti:

“Pacijenti često ne dobiju prepisano sredstvo, zato jer je to ono koje im najbolje pomaže.”

Odlučujuće su između ostaloga manipulirane studije i sumnjive omotnice liječnicima. “Glavni problem našeg zdravstvenog sustava su pohlepa i novac. Međutim, to ugrožava pacijenta.“, objašnjava autor i navodi dalje: „Liječnik iz farmaceutske tvrtke dobiva novac za pohvalne članke u znanstvenim časopisima, koje on sam niti ne treba pisati. Liječnici su rijetko podmićeni gotovinom, ali zato sa gradskim izletima, maskiranim kao kongresna putovanja.”

Neurolog sada traži zabranu pristupa za farmaceutske zastupnike u bolnicama.

 

medikamenti-steteIzvornik:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1135891603109064&set=a.162726867092214.33915.100000647047780&type=3&theater

http://www.aktivist4you.at/wordpress/2016/04/11/buch-die-pharmafalle-wie-uns-pillenkonzerne-manipulieren-neurologe-dr-fahmy-aboulenein-2-drittel-der-medikamente-schaden-uns-gewachsenes-system-der-einflussnahme/

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje