CIJEPLJENJE – dodatan alat za obranu prava na izbor

 In Obrazovanje, Predlošci pisama, Zdravlje

Srećko Sladoljev objavio je na svom facebook profilu slijedeći tekst:

Povjerenstvo Hrvatskog liječničkog zbora zauzelo je NEGATIVNI stav oko prisilnog cijepljenja. Roditelji, kopirajte priloženo mišljenje struke i tražite od pedijatra koji zahtijeva cijepljenje ili suca koji vas zbog odbijanja kažnjava, da potpišu izjavu kako su UPOZNATI s odlukom Povjerenstva br. 17/2012!. Ako neće (??!), tada im pošaljite uruđbeno preko pravne službe. Imate pravo biti informirani i imate pravo pohraniti dokaz kako su operativci u trenutku prisilnog cijepljenja ili kažnjavanja bili “svjesni mišljenja najuže struke”, drugim riječima, da su “znali što rade”. Nitko neće potpisati, jer time potpisuje dokaz da je radio PROTIVNO MIŠLJENJU STRUKE.

Uz tekst priložio je i dokumenat Hrvatskog liječničkog zbora:

HLZ

Mišljenja smo da je ovo jedan vrijedan dokumenat kojim se mogu poslužiti oni koji ne žele cijepiti svoju djecu. Također, može se uklopiti i u već ranije objavljene strategije na našim stranicama (POGLEDATI LINKOVE DOLJE), posebice u NOVU strategiju:

STRATEGIJA – ŠTO UČINITI AKO NE ŽELIMO CIJEPITI DJECU – I KAKO?

NOVA STRATEGIJA – ŠTO UČINITI AKO NE ŽELIMO CIJEPITI DJECU – I KAKO?

 

 

Recent Posts
Showing 9 comments
 • Marko
  Odgovori

  Hvala kralju!!!Naime 05.06 su rezultati upisa u vrtic nakon kojih ocekujem “borbu” i svaka ovakva info je i vise nego dobrodosla.Hvala jos jednom!!!

 • grofD
  Odgovori

  Možda bi izjava uz ovo mišljenje mogla izgledati ovako:

  NAZIV BOLNICE (PEDIJATRIJSKE AMBULANTE ILI IME I PREZIME PEDIJATRA)
  (ILI BILO KOJA DRUGA USTANOVA I/ILI OSOBA)
  ADRESA
  GRAD

  Ja, dolje potpisani/a (Ime i prezime) UPOZNAT/A sam sa mišljenjem Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatskog liječničkog zbora br.17/2012 od 04.01.2012. godine.
  • Svjestan/svjesna sam da ono predstavlja mišljenje najuže struke.
  • Svjestan/svjesna sam da prisilno cijepljenje protiv zaraznih bolesti nije u skladu s liječničkom etikom.
  • Svjestan/svjesna sam da liječnik ima pravo odbiti prisilno cijepljenje pozivajući se na priziv savjesti.

  ____________________________
  (potpis)
  Ime i Prezime

  • Sladoljev Srećko
   Odgovori

   Bez primjedbi. Upravo tako!

 • Eva
  Odgovori

  Djeca koja se ne cijepe su zdravija – dokaz.
  http://udruga-kameleon.hr/tekst/6682/

 • au_toritet
  Odgovori

  Da, priziv savijesti, pa ga koriste više tamo kod abortusa, gdje se ne poštivaju osnovna ljudska prava i svojevoljno prizivom savjesti ne rade svoj posao, jer svatko zna da to nitko ne želi ponajviše oni koji idu pod nož i da su to na kraju osobne tragedije, pa im i pored toga zagorčavaju život kršćanski liječnici s prizivom savijesti. Ovo su dvije stvari koje se ne mogu usporediti pa je zanimljivo da ima više priziva savjesti kod ovog mog gore spomenutog nego ovog za cijepljenje. Moglo bi se zaključiti da je najvažnije da se više djece rađa, kako se slijed cijepljenja ne bi poremetio. Drago mi je za mlade roditelje koji probijaju led za buduće generacije. Svaka čast.

  • u ime onih koji nemogu govoriti
   Odgovori

   Koje licemjerje! Više su zaštićena jaja kornjača čančara neko mala beba pod majčinim srcem. Za ovo prvo ćete dobiti kaznu ako ih samo premjestite a za ovo drugo se ne smijete ni pozvati na savjest kada ih ne želite ubiti. Ma možete vi ovdje pisati o kojekakvim, vjerujem istinitim “teorijama Urote” koje to zapravo ni nisu, ali nemojte zaboraviti da smatranjem abortusa pravom izbora a ne nazivanjem abortusa pravim imenom-ubojstvom čovjeka upravo provodite Plan smanjenja pučanstva. Samo nas Ljubav može spasiti.

 • deus
  Odgovori

  dosao danas, sa papirima iz strategije i nove strategije, kaze doktorica “moram priznati dado sada nisam dozivjela da je netko dosao na ovaj nacin spreman” :D gurala mi je onaj famozni “sluzbeni” obrazac gdje pise da sam svjestan kako stetim svima i svakome :) nisam potpisao, kao niti ona meni…da ce mi se javiti iz imunoloskog zbog konzultacija :)

 • u ime onih koji nemogu govoriti
  Odgovori

  Vi kažete meni: Vaš komentar čeka moderiranje. Pa se ja pitam što to znači i zašto mi ne objavljujete kometar. Kad ono vidi čuda: Prema Hrvatskom enciklopedijskom rječniku, moderirati znači svesti, svoditi na pravu mjeru, ograničiti, ograničavati na željenu mjeru, jačinu; činiti, učiniti umjerenijim ili umjerenim; umjeriti, umiriti, ublažiti, ublažavati. Znači to vi radite sa mojim komentarom? Zar ovo mije Moj komentar? Neeee pa vi ga morate “moderirati” iliti cenzurirati. A ja se ono ponadala da imam posla sa neovisnim medijem. Zalim one pare koje sam vam uplatila

  • Valter
   Odgovori

   Vrlo ste nestrpljivi. Prethodni komentar poslali ste u 23:21 sati, a ovaj u 23:34 – mislite li da administratori stranice čuče cijeli dan pred ekranom gledajući hoće li se pojaviti neki komentar? Komentari se objavljuju kada ih netko od admina provjeri, jer imamo problema sa neprimjerenim, zlonamjernim i vulgarnim komentatorima, kojima ne želimo otvarati medijski prostor za sipanje žuči i to je razlog zašto SVAKI komentar biva zadržan dok ga netko od administratora ne pročita. Što se vaših komentara tiče, kao što vidite, niti su izbrisani, niti su izmijenjeni na bilo koji način.

   A što se donacije tiče – rado ćemo vam je vratiti na vaš zahtjev. Trebate samo poslati mail na zvono.istine@gmail.com s referencom na donaciju koju ste uplatili i biti će vam momentalno vraćena.

   Hvala na razumijevanju.

   Valter

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje