IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA – 6. dio

 In IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA

Prethodni članak iz serijala IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA molimo pročitajte OVDJE.

Društveni sustavi – robovski sustavi

Zamislite situaciju u kojoj ja osnivam udrugu ljudi koja će se baviti proučavanjem seksualnog života crvenih buba na sjevernom polu. Budući da je ideja i inicijativa moja, ja sam taj koji određuje koji su uvjeti da netko pristupi ovoj udruzi. Pa tako je na primjer jedan od uvjeta da članovi, osim naravno mene, mogu biti samo cure do 30 godina, sa mjerama cca 100-70-100, ne niže od 175cm (ako je riječ o Valterovoj udruzi: do 38 godina, mjere cca 95-65-100, visina do 210 cm sa štiklama). Možete se pitati kakove to ima veze i smisla s obzirom na djelovanje udruge? ALI – BUDUĆI DA JE TO MOJA UDRUGA I MOJA IDEJA, JA ĆU POSTAVLJATI UVJETE KAKVE JE MENE VOLJA, A TEBI AKO SE NE SVIĐA – OSNUJ SVOJU UDRUGU I POSTAVLJAJ UVJETE KOJE HOĆEŠ.

Koliko god glupavo izgledalo, stvar je potpuno u redu. Uvjeti su takvi pa tko hoće može, tko neće, široka mu zemlja.

Primjer je prejednostavan, ali i u takvom prejednostavnom primjeru postoje predodređene postavke društvene organizacije. Svjesnost je najbitnija stvar. Uvjeti su takvi i ako želiš biti član, moraš ih poštovati svjesno se odričući svojih određenih sloboda. Svjesno na to pristaješ – ili letiš iz udruge. Potpuno jasno. A sad zamislite ovakvu udrugu u kojoj:

 • Član postajete automatski (nesvjesno).
 • Uvjetima se morate povinovati sviđaju vam se ili ne.
 • Ako ne poštujete uvjete nećete biti izbačeni iz udruge, već stavljeni u zatvor.
 • Ne možete napustiti udrugu.
 • Uvjeti o pravima i dužnostima su nejasni i netransparentni
 • Nisu isti uvjeti za sve članove.
 • Uvjeti se mogu promijeniti bilo kada na način kako odluči vlasnik udruge.
 • Članstvo bira vodstvo koje ne odgovara ako ne ispuni što su obećali.
 • Vodstvo ne odgovara članovima već vlasniku.
 • Dovoditi u pitanje legitimnost udruge je kažnjivo.
 • Suprostavljanje vodstvu je opasno po zdravlje.
 • Pravo, edukaciju, zdravlje, kretanje, poslovanje itd… možete ostvariti samo na onaj način kako vam to vodstvo dopusti.
 • Svoje vlasništvo morate registrirati kod vodstva udruge, a tko to ne učini bit će kažnjen.
 • Plaćanja i trgovinu možete obavljati samo kako vam vodstvo dopusti.
 • …………..

Biste li ikada, da imate pravo birati – odlučili biti član ovakve udruge? Sarkastično je to da se ovakva udruga temelji na ravnopravnosti, slobodi i društvenom ugovoru, samo zato jer to piše u njenim temeljnim osnivačkim dokumentima. To su države svijeta čijih smo mi građani. Tko se to sprda s nama na ovakav način?

Razlog zbog kojeg čovjek dopušta da bude rob u ovakvom društvu postaje jasan kada se u igru uvede identifikacija i stvaranje osobe, koja postaje uloga unutar igrokaza društva i sociologije društveno političkih organizacija. Zbog toga je NEOPHODNO da unutar društva postoje samo osobe zavezane za određene ideje promovirane u društvu ideološkog karaktera. Kad je tako nakačena na ideju, osoba je spremna izvršavati iracionalne postupke na svoju štetu. Razum se gasi, um preuzima dominaciju, a osoba gonjena strahom ili nekim drugim emocionalnim iskrivljenjem, radi što god joj se kaže zbog ništavila i straha od samoće i smrti.

Društvo je samo jedan igrokaz koji se vrti oko nekog scenarija kojeg je netko vrlo pametan napisao u svoju korist. Svi mi igramo uloge, a pravi smisao igrokaza je sakriven iza naših očiju jer nije dio igrokaza. Tek u trenutku kada shvatimo da glumimo, i da je sve to predstava, usuđujemo se pogledati iza zastora gdje vidimo čuvenog čarobnjaka iz OZ-a – koji upravlja scenografijom i scenarijem igrokaza.

Taj igrokaz je nužan, jer otvoreno krasti nekom njegovu imovinu i slobodu opasan je posao, ali ako sve to zamaskirate pod krinku društveno prihvatljivih ideja koje ciljaju na sućut i milost čovjeka, onda takva manipulacija postane teško uočljiva. Ali dokle god ona traje donja izjava će biti istina.

Čovječanstvo boluje od nesposobnosti da bude slobodno. Ljudima masovno nedostaje sposobnost da vladaju sami sobom na psihičkoj razini. A to se manifestira u makro-kozmosu kao vlade i organizirane religijske moći. I tako se otvara mjesto na tronu, našem nacionalnom i pojedinačnom tronu, svakome i svačemu. Tu ulaze u igru – ozloglašeni vladari Zemlje, patrijarsi civilizacije. Politička, društvena, ekonomska i duhovna diktatura. Psihička tiranija.

Ta jednostavna bolest u našoj psihi, taj nedostatak odgovornosti i zanemarenje temeljne ljudske slobode utrlo je put svakom tiraninu koji je ikada vladao nad ljudima na ovoj planeti. Čovječanstvo je uhvaćeno u ciklusu straha, apatije i mržnje. Ovi ljudski instinkti pogone hijerarhijske političke sisteme i birokracije koje najčešće ograničavaju osnovno ljudsko pravo potrage za srećom.

“Društvo čiji su temelji strah, apatija i mržnja uspostavlja sistem koji fundamentalno zahvaća sreću pojedinca. Vrši represiju nad razvojem pojedinca i održava ciklički bihevioralni obrazac superiornosti i inferiornosti te klasno društvo osnovano na neistinitim idealima.”

Mark Zimmerman

Ovaj prekrasan citat preuzet je iz po meni najboljeg dokumentarca ove teme KYMATICA,

Kako je nastao sustav i koje su njegove najistaknutije odlike izvanredno je i sveobuhvatno opisano ovdje.

Društveni sustavi temelje se na iluzornom poretku samozvanih nametnutih autoriteta i građana koji moraju podržati takav autoritet, što i čine – zbog straha, neznanja i manjka svijesti o tome tko oni uistinu jesu. Temelj robovlasničkog sustava kontrole je strah od kazne, pojačan osjećajima krivnje i srama, i stoga –  takav sustav jedino i može biti robovlasnički bez obzira bili mi toga svjesni ili ne.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Comments
 • Harp
  Odgovori

  Nazad: IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA – 5.dio
  Naprijed: Rat protiv čovječanstva 1

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje