PLANINA DREKA

 In Općenito

Ponukan novim uvidima o različitim pogledima na pitanja što je to sloboda i odgovornost o kojima ste mogli čitati u članku Aktivizam i politika i robovlasništvo 2.0 kao i  u članku Sjajna rasprava o slobodi i različitim pogledima na istu, uposlio sam svoj um pronalaženjem odgovora na jednostavna pitanja ili teze na koja ljudi unatoč logičkoj jednostavnosti odgovora – odgovaraju na potpuno nelogičan način.

PRIMJER:

Pitanje: Zašto ne glasuješ?

Zipan odgovor: Jer nemam to pravo. (potpuniji odgovor možete pročitati u članku Ples sa Ministarstvom uprave i brojnim drugima, ali najbolje je da proučite čitavu našu stranicu i čitavu arhivu članaka)

Teza: Onda se nemaš pravo žaliti.

Ma nemoj.

Naime, ja sam upravo ne-glasanjem stekao pravo da se žalim, jer oni koji glasuju su ti koji su odgovorni za planinu dreka koju su izasrale sve de facto vlade od samog osnutka naše države, a ne ja. Htjeli su glasači gazdu, odabrali su ga, jednog, drugog, trećeg itd. i sada ONI nemaju pravo žaliti se na svog gazdu – jer su si ga sami izabrali. Glasači su sukrivci za tu planinu dreka i po meni bi trebali zasukati rukave i primiti lopate u ruke da počiste to sranje koje su sami izazvali i sebi i drugima.

Nemojte, dragi glasači, ovo shvatiti kao poziv da lopate spojite s potiljkom vašeg gazde. Drek se može počistiti i izlaznošću na izbore od 0%. Ja ga na taj način čistim još od referenduma za EU, što je bio moj posljednji glasački izlet u deluziju, i moja parcela na spomenutoj planini izgleda prilično nezasrano.

Dakle ja sam onaj koji danas ima svako pravo žaliti se, i bome bih to i učinio da mi fali svijesti kako žaleći se ne postižem ništa konstruktivno, jer rodijačko-interesna-korporativno-parazitska bratija sa de facto vlasti je upravo to, a i sam čin prigovaranja psihopatskim umovima vladara daje energiju i uvjerenje kako oni imaju nešto što ja nemam, i da mi to mogu uskratiti jer ih to, valjda, rajca?

Sreća da sam konstruktivan tip koji poznaje nekoliko još konstruktivnijih tipova, a povezuje nas to da svi volimo raditi konstruktivne stvari, primjerice – učinkovitu zaštitu od vonja koji dolazi sa susjednih parcela.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Comments
  • Marina
    Odgovori

    Slažem se s tobom Valtere. Osobno ne izlazim na izbore već 15-tak godina iz razloga jer ne vidim nikoga tko bi moj glas zaslužio/la. I kroz ovih 15-tak godina vidim da nisam nimalo pogriješila. Mnogi će reći da time nisam ništa napravila i da se to ionako ne zna. Ali znam ja i meni je to dovoljno. Teška kriza koju danas osjećamo je rezultat krize vodstva. Trebaju nam neustrašivi, karakterni i odgovorni vođe, a to znači služiti i pokazati vlastitim primjerom. Da bi mogli unaprijed znati kakav je tko zaista treba dobro promatrati kako čovjek živi i čini u privatnom životu. Jer posao kojeg obavljamo izvan svoja četiri zida je samo uloga. Netko je liječnik, učitelj, prodavač, političar… i to je samo gluma. Što smo mi zaista, onaj pravi mi, to se vidi iz toga kako čovjek živi privatnim životom. Zato bi trebalo prije (a ne poslije) svakih izbora razorkriti pravo lice svih kandidata i tada bi konačno izlazak na izbore bio 0 % .

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje