Prisega, zakletva, zavjet, ugovor

 In Kontrola uma, Religija, Ugovori

Kažu da je prava ljubav bezuvjetna. Ako nije takva onda je uvjetna, a to nije prava. Uvjetna kaže „volim te ako…“, a bezuvjetna „volim te“. Samo božija ljubav prema svojoj djeci je bezuvjetna, prava. Čovjek teško da može voljeti pravom ljubavlju, on uglavnom postavlja uvjete i ta ljubav često prelazi u neke druge emocije. S obzirom na to da je prava ljubav bezuvjetna Bog je obdario svoju djecu slobodnom voljom da rade što god, a on će ih uvijek i bilo gdje voljeti jednako, kakvu god odluku za sebe donijeli.

Slobodna volja je jedan božiji znak garancije božije ljubavi. Nažalost/nasreću u sadašnjoj eri ne/znanja čovjek se odrekao slobodne volje, tog najvišeg poklona od svojeg stvoritelja.

Postavljaju se dva pitanja:

 1. Tko bi normalan odustao od svoje volje i predao je drugom?
 2. Tko bi ikad želio/htio da mu netko bude podložan ili da radi nešto protiv svoje volje?

Normalno nitko nebi odustao od svoje volje osim ako nije prevaren da tu volju preda drugom ili ako nije naivan da „vjeruje“ onom drugom da to neće zlouptrebiti. Već sam spominjao kako trust/ Vjerovanje zapravo označava nedostatak znanja, a takvima nas i nazivaju, ovcama, laicima, gojima. Kada na nešto prisegneš tada si dao pravu parazitu da ti se nakači i da djeluje kroz tebe na način tebi nepoznat. Prisega ograničava naše opsege izražavanja, sputava naš originalni kreativni duh i zapravo nam krši volju i spriječava u življenju punih pluća.

U duhovnom svijetu nitko normalan ništa ne obećaje nikome jer ne zna niti može znati kako će se osjećati sutra i što će donijeti sutra. Ali ljudi kada kažu da su dali riječ smatraju da je njihova obaveza da to ispoštuju po cijenu života iako se sada osjećaju i razumiju potpuno drugačije nego kada su dali tu riječ. Takvi su tipovi uglavnom psihopate, oni će se držati dogovora, a neće dozvoliti nikakvo raskidanje.

Demoni/paraziti žele da im se služi. Oni žele imati sve, a da nedaju ništa, oni žele upregnuti druge da rade i stvaraju, a oni da ubiru plodove, oni na prevaru i povjerenje uzimaju slobodnu volju i zloupotreblajvaju je u svoju korist i za svoje ciljeve. Pogledajte danas tko su paraziti svijeta, koji rade malo ili gotovo ništa, a imaju ogromne novce i bogatstva. Pri tom uglavnom mislim na religiozno-bankarsko-političke krugove svijesti.

Primjetite tko sve danas daje prisege. Na svojim radnim mjestima javno prisežu: Političari, zastupnici, sudci, advokati, policajci, vojska, liječnici, svećenici. Trebalo bi se zapitati zašto i kome oni zapravo prisežu. Tim ljudima više nije dozvoljeno da djeluju po savjesti i slobodnoj volji već moraju djelovati po kodu kojem su prisegnuli. Onog trenutka kada se političaru ili vojniku probudi savjest on će biti ili izbačen iz politike, a vojnik čak može biti i strijeljan. Zato je iluzorno smatrati da će oni pokrenuti nekakve promjene jer su oni zapravo pod ogromnim opterećenjem i vlašću demona da mi nešto slobodniji moram spašavati njih, a ne oni nas.

Sjećate se da smo svi mi (barem ovi stariji) davali prisegu u pionirima i omladincima. Američka djeca i danas svaki dan u školi prisežu zastavi.

Čuvajte se djelovanja u kojem ste dužni davati zakletvu. Interesantno je da se engleski „swear“ znači i zakleti se i psovati. Što znači i “course” – kletva, psovka i “oath”pa je lingvistički jasno da zakleti se znači psovati sam sebe ili prokleti sam sebe. Takva osoba naravno postaje ukleta ili doslovnije rečena opsjednuta duhovima, kao što se npr. kaže za ukletu kuću i sl.

Već spomenio u jednom od prošlih članaka da zakletva (oath) u latinskom prevodu znači sakrament. Engleski jezik je mnogo bliži latinskom od našeg, zbog toga mi ne možemo niti znamo pravo značenje riječi koje se izgovaraju.

sacramentum

zakletva 2

Prema tome svi tzv. „sveti sakramenti“ su zakletve u kojoj se ti na neki način odričeš slobodne volje, i postaješ submisivan, a usput prokledeš sebe i dozvoliš  da te opsjednu razni entiteti. Neki od tih sakramenata su toliko bitni da je obavezno imati svjedoka koji će posvjedočiti na to da si se ti te slobodne volje odrekao i dozvoli to što si dozvolio. Pri tom posebno mislim na krštenje, krizmu i vjenčanje. Kum ili svjedok možda čak ima i ulogu jamca ili sudužnika, on je također na suptilan način ograničio svoju slobodu isto kao i oni jamci u bančinim ugovorima.

Dakle, čuvajte se zakletvi i svih koji daju zakletvu.

Recent Posts
Showing 5 comments
 • zenfjaka
  Odgovori

  Napredak od alan forda do ovakvog razmišljanja je zaista velik. Bez namjere ulizivanja. Naklon.
  Potpis, sensei Tomazen. :)

 • yam
  Odgovori

  poznata mi je rečenica učitelja isusa krista(doslovno značenje tog imena je “Bog spašava duhom pomazane”–duh sveti=kundalini)kad su ga pitali o kunjenju,a on odgovori “Neka vaše riječi budu da,da,ne,ne sve više od toga od zloga je”.znači svatko tko god je prisegnuo u sustavu ili izvan njega je u vlasništvu zloga.kršenje vlastite riječi je manipulacija pravednosti(dharma).manipulacija dharme je karma

 • zenfjaka
  Odgovori

  Naše riječi su…NE pristajem…a šta će zlo s tim/tom izjavom je njegova stvar je jer sklopilo ugovor s Primarnim te temeljem togg ugovora je izabralo biti poništeno.

 • zenfjaka
  Odgovori

  I naravno, priča za laku noć koju su pjevali naši stari…vi ne morate jer je i onako u stihovima….samo, ima nas koji još pamte i stihove i glas i još mogu zapivat:)

  ..pa ovako ide—-

  PUČE MOJ

  Puče moj, što učinih tebi
  ili u čemu, ožalostih tebe?
  Odgovori meni!

  Ja radi tebe bičevima udarih Egipat
  s prvorođencima njegovim,
  a ti mene predade, da me bičuju. Puče moj…

  Ja izvedoh tebe iz Egipta
  potopivši Faraona u more Crveno,
  a ti mene predade glavarima svećeničkim. Puče moj…

  Ja pred tobom otvorih more,
  a ti otvori kopljem bok moj. Puče moj…

  Ja pred tobom idoh u stup oblaka,
  a ti mene odvede u sudnicu Pilata. Puče moj…

  Ja hranih tebe u pustini manom,
  a ti mene udari zaušnicama i bičevima. Puče moj…

  Ja tebe napojih vodom spasenja iz stijene,
  a ti mene napoji žući i octom. Puče moj…

  Ja radi tebe potukoh kraljeve kananejske,
  a ti si tukao trstiku glavu moju. Puče moj…

  Ja dadoh tebi žezlo kraljevsko,
  a ti dade glavi mojoj krvavi vijenac. Puče moj…

  Ja uzvisih tebe velikom moći,
  a ti mene objesi na drvo križa. Puče moj…

  …Sluga sam ( ako trebam nečiji biti) njegov, neka svima bude na znanje…i ničiji drugi…a zove se zaista ESSA a ne onako kako su ga krstile sile tame…

  Hvala svima !

 • gordan
  Odgovori

  Interesantno je koliko relativno malo do,rekao bih, relativno ništa znam o svojem svakodnevnom alatu (Riječi)…lako je prihvatiti činjenicu da se radi o rukovanju na krivi način kad se opizdim čekićem po prstu, a kao jako sam pametan i vrijeđam se ponekad kad budem upozoren na krivo izgovorenu riječ…hm. Ono što spomenuh kao relativno izgleda postaje definitivno i do te mjere da “evo ovih dana” stičem uvid u značenje poruke iz stiha Branimira Johnnija Štulića (a kao rastao sam uz njegove pjesme), kad kaže…”i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare”. A i stari mudrac i mistik Osho me je zatekao kad je pojasnio da i riječi božansko i vražje imaju u sanskritu isti korijen…Deva…eng. divine & devil. I što preostaje…ha…priznati sebi da sam glup. I neka sam…istinski izazov baš i jest u tome što mi se pruža prilika da steknem nove spoznaje…i da pazim što govorim, pišem…a i mislim. Hvala što postojite.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje