Prevela Niara.

Znamo da vlade neprestano krše zakon i čine zločine, da stanovništvu nametnu svoje namjere i planove. Kako bi svoje kriminalne radnje sakrili ili ih pripisali drugima, koriste sljedeći postupak koji sam naveo u ovom (nepotpunom) popisu.

obama9111

4. Lipnja 2009, Obama je u svom govoru Kairu upozorio sve skeptičare priče o 9/11-om i rekao: Ne radi se o mišljenjima o kojima bi se smjelo raspravljati, nego o činjenicama koje prisiljavaju na djelovanje.

Trikovi političara da obmanjuju ljude:

1. Nametni zabranu vijesti. Ako se ništa ne izvještava, kad to nije vijest, onda se nije ni dogodilo.

2. Budi ogorčen na podmetanja i uopće na sama pitanja. Koristi “Kako se usuđujete” i slijedeći šahovski potez “tako nešto mi ne bi nikada učinili.”

3. Označi optužbe kao “glasine” ili još bolje kao “divlje glasine.” Jer ako je javnost unatoč zabrani vijesti u skladu s točkom 1., saznala o sumnjivim činjenicama, onda to mogu biti samo “glasine”. Svatko tko vjeruje u glasine, mora biti “paranoičan” ili “histeričan”.

4. Postavi žrtvenu jagnjad, proglasi ih počiniteljima, slijedi ih i onda utišaj. Slučaj može biti zaključen.

5. Izmisli divlje glasine ili širi dezinformacije i pustiti ih da se slobodno razviju. Tada ih razotkrij i pobij kao laži.

6. Označi skeptičare kao “teoretičare zavjere”, “luđake” i “bezveznjake” i jasno kao “one koji proizvode glasine”. Označi ih kao “nerazumne”, a sebe kao “razumnog”, tvrdeći kako su “simpatizeri” počinitelja i “neprijatelji države”.

7. Uključi “vjerodostojne” branitelje svog položaja i izbjegavaj otvorenu i poštenu raspravu. Podsjeti ljude tko može unaprijediti ili uništiti njihovu karijeru.

8. Stvori vlastite “skeptičare” koji tvrde ekstremne stvari, pokazuj ih u medijima kao predstavnike zajednice skeptičara i ismij ih pred očima sviju.

9. Postavi u pitanje motive skeptičara. Tvrdi da oni nisu zainteresirani za istinu, nego slijede samo jedan stranački i politički interes. Ili još bolje, oni se samo žele napraviti važnima i time zaraditi novac. Predstavi sebe i svoje branitelje, kao nesebične i bez vlastite koristi, kao predstavnike općeg interesa.

10. Pozivaj se na svoj položaj i ovlasti. Koristi kontrolirane medije i lažnu oporbu da ojačaš svoj položaj. Ako to predsjednik, premijer ili kancelarka kaže, onda to mora biti istina.

11. Odbij optužbe kao “hladnu kavu” i “prastaru stvar”. Tema je rješena već pred dugo vremena.

12. Označavaj događanja kao nevjerojatno složena i da se konačno istina o tome nikada ne može saznati.

13. Raspravljaj obrnuto, s besmislenom logikom i označi dokaze koji terete, kao nevažne. Na primjer – kako imamo slobodu tiska, ako je doista bilo tako, onda bi o tome izvještavali. Ili – ako je to doista tako, zašto nema upućenih da to prikažu javnosti?

14. Zahtijevaj da skeptici u potpunosti riješe prestup i nesumnjivo izruče prekršitelja. Budući da to ne mogu, nego samo ukazivati na nedosljednosti, ismijavaj ih.

15. Promijeni temu i pobrini se za odvraćanje pažnje. Stvori novi događaj ili napuši neki, da usmjeriš pozornost u tom pravcu.

16. Kao usputno spomeni opterećujuće činjenice i ponašaj se kao da ne znače ništa.

17. Nesmiljeno laži ljudima u lice i ponavljaj laži dok se prihvate kao istina. Navodi “činjenice” iz vjerodostojnih izvora, koje iz “sigurnosnih razloga” moraju ostati anonime.

18. Postavi kvalifikaciju i vjerodostojnosti skeptičara u pitanje. Traži u njihovoj prošlosti prljavštinu ili ju jednostavno izmisli i stvori skandal.

19. Uključi pomagače (mamce) koji na internetu brane tvoju poziciju i pobijaju skeptičare.

20. Priznaj nešto malo i pokaži kajanje. Nazovi to “pogreška” i “zakazivanje” za koje snosiš odgovornost. Time ostavljaš utisak da si iskren i pošten.

Da, tako rade vlade. Primjeri gore navedenih točaka su izdašni. Nažalost, većina ljudi pada na ove trikove.

Izvornik: http://alles-schallundrauch.blogspot.ch/2013/11/tricks-der-politiker-um-die-menschen-zu.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.