INSIDE JOB – odličan dokumentarac o posljednjoj financijskoj krizi autora Charlesa Fergusona – Inside Job Wiki – dobitnik Oscara za najbolji dokumentarac 2011. godine. Opisuje sukob interesa u finacijskom sektoru, među političarima, regulatorima tržišta i akademskoj zajednici, koji je doveo do više-bilijunskog kolapsa tržišta 2008. godine. Narator je Matt Damon.

 

https://vimeo.com/133637106

 

DEBTOCRACY – dokumentarac Katerine Kitidi i Arisa Hatzistefanoua – što se zaista dogodilo u Grčkoj i kako je do toga došlo. Ruši mnoge mitove iz mainstream medija. Na linku je film s engleskim podnaslovima.

THE MONEY MASTERS – epski dokumentarac američkog novinara Bill Still-a koji je karijeru posvetio ekonomskim temama. Opisuje borbu za kontrolu nad monetarnim sustavima kroz više stoljeća, uz iznošenje vrlo zanimljivih činjenica i informacija koje se ne uče u školi. Pripremite kokice i piće – film traje 3 sata i 30 minuta.

https://youtu.be/IZg6adKVSPU

KATASTROIKAjoš jedan uradak autora DEBTOKRACIJE. U filmu se istražuje fenomen transfera vrijednosti iz javnog u privatni sektor. Na linku je film sa podnaslovima.

Doktrina šoka

Ako vam je dosta priča o tome kako drugi kontroliraju našu stvarnost, gospodarstvo i ekonomiju jer ste se toga naslušali, ali ništa vidjeli, pogledajte ovaj dokumentarac koji do u tančine objašnjava doktrine “Liberalnog kapitalizma” i kako taj i takav utječe na cijele narode i države. Angažirani dokumentarac snimljen prema kultnoj knjizi Naomi Klein razotkriva kako današnji kapitalizam djeluje na cijele nacije i njihovo osiromašivanje. U knjizi ‘Doktrina šoka’ Naomi Klein optužuje američke i ostale kapitalističke moćnike da koriste ratove i prirodne katastrofe da bi svim zemljama nametnuli neoliberalni ekonomski sustav u kojem se uz pomoć privatizacije i kresanja socijalnih prava ekonomski uništavaju, potčinjavaju i izrabljuju društva i pojedinci.

Psihijatrija Industrija Smrti

Poprilično argumentirano iznošenje određenih činjenica u vezi psihijatrije.  Možda ćete biti šokirani (a možda i ne) jer ste odavno osjetili da u cijeloj toj priči o bolestima i lijekovima nešto nije kako treba. U svakom slučaju, ovo je jedan od onih dokumentaraca koji razotkrivaju mnogo toga prljavog: da je novac vodilja psihijatara, da je moral odavno pao bijelim mantilima te da su spremni na sve kako bi ga se dokopali, ne mareći pritom niti malo za one zbog kojih su tu gde jesu.  Dakle, dokumentarac je posvećen sistemu koji vlada unutar psihijatrijskog sistema. Ono što je otkriveno ovde nije nimalo ugodno. Ukoliko vam sudac odredi psihološku evaluaciju, a pogledali ste ovaj film -znat ćete gdje ulazite.

https://www.youtube.com/watch?v=Yq-GlXcfD-o

Pravo obrazovanje je zabranjeno

“Pravo obrazovanje je zabranjeno” argentinski je film koji na vrlo slikovit i iskren način otkriva svrhu i povijest današnjeg obrazovanja i postojećeg školskog sistema. Gdje se nalaze problemi i gdje su mogućnosti za promjene? Kakvog smisla ima današnje obrazovanje i kome je kao takvo u interesu? Kolektivisti često znaju reći da se država brine za školovanje svojih građana, štoviše čine ga obaveznim. Nakon ovog filma bit će vam jasno zašto je obavezno, ali i to čemu ono zapravo služi.

MEDICINA I FARMACIJA = NAJVEĆE PREVARE

Kad vam kolektivisti kažu da se država brine za vaše zdravlje jer je njoj jako stalo do zdravlja svakog građanina, uputite ga na ovaj video. Država se toliko brine o zdravlju da je zdravstveno osiguranje čak i obavezno. Problem je jedino što to osiguranje ne možete iskoristiti kod terapeuta ili liječnika kojeg vi želite već onog kojeg odredi država.

https://www.youtube.com/watch?v=cC_UWsSQR6E

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.