Prevela Niara

Liječnička komora i država, nametnuli su 2009. Johannu Loibneru, doživotnu zabranu rada kao liječnika, jer je javno postavio u pitanje opću korisnost cijepljenja. Sada je bio pravno rehabilitiran. Kritika kolega iz komore ostaje nepromijenjena.

17. rujna 2013.

Prije četiri godine, štajerski (Austrija) liječnik opće prakse dr. Johann Loibner, dobio je zbog opetovanih kritičkih izjava u odnosu na cijepljenje, zabranu rada kao liječnik, bio je uklonjen s popisa liječnika i morao  zatvoriti svoju ordinaciju. Oduzimanje Loibnerove liječničke dozvole – radi njegove javne izjave odbijanja profilaktičkog cijepljenja – argumentirano je od strane komore i vlasti – nedostatkom “vjerodostojnosti potrebne za izučavanje medicinske struke“. Odluku je “u interesu javnog zdravlja”, potvrdio guverner Franz Voves.
Loibner se na to žalio kroz sve instance – i sada je dobio pravo. Upravni sud je zabranu odmah ukinuo, jer u odluci zabrane nije mogao prepoznati da postoji povreda profesionalnih obaveza. Iz nalaza vlasti, prema Upravnom sudu (VwGH), “nije vidljivo da je podnositelj prigovora povrijedio bilo kakve druge profesionalne obaveze, koje se obavezao poštivati povodom polaganja ispita za Liječnika medicinae universae ili kojih je dužan pridržavati se prema Zakonu liječnika ili drugim propisima”. Upravni sud je kritizirao nadleštvo, jer su u svom nalazu propustili, osvrnuti se “čak i u najmanjoj mjeri” na obranu liječnika, zbog čije djelatnosti nikada nijedan čovjek nije pretrpio štetu.

http://www.springermedizin.at/artikel/36633-standpunkte-hoechstgericht-kippt-berufsverbot-fuer-impfkritiker

Johann Loibner

„Osjećam se obavezan mom liječničkom načelu primum nihil nocere – prije svega ne nanositi štetu!“

Zbog mog odvraćanja od cijepljenja, bio sam od strane Austrijske liječničke komore, uklonjen s popisa liječnika. Protiv te odluke – na moje pravo na slobodu objavljivanja – podnio sam tužbu Vrhovnom sudu. Upravni sud u Beču je danas tu zabranu ukinuo zbog nezakonitosti.

http://dr.loibner.net/

steirerkrone-22-08-2013

Steirekrone, 22.08.2013

“Sada smiju i drugi kritičari cijepljenja otvoriti usta. Potvrđeno je da nismo nikakva prijetnja za narodno zdravlje”, rekao je Loibner “Steirerkrone”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.