1. dio – SERVICE TEAMS

 In Duhovnost, Obrazovanje, Ugovori

Znanje koje je autor ovog članka usvojio prateći Zvono Istine našlo je put i do sveučilišta, u obliku seminarskog rada koji možete pročitati na kraju teksta. Pročitajte zanimljivo iskustvo mladog apsolventa fakulteta strojarstva i brodogradnje koji se voli predstaviti kao Trumba.

Negdje početkom veljače, u “25 godini života” i “6 godini menze” odnosno trećoj-završnoj godini faksa, sam kontaktirao Valtera te ponudio svoju pomoć ako je čovjeku potrebno razviti neko softversko rješenje za ovu “edukativnu platformu” … kroz ‘vlastiti’ “završni rad”.

Možete ovdje pročitati o čemu se točno radi;

http://zvono-istine.org/misteriozni-projekat-nekolicine-ljudi/

http://zvono-istine.org/misteriozni-projekt-kako-do-slobode-receptura-za-odvazne/

Ono što se praktički dogodilo u međuvremenu, jest jedna dodatna prilika da “informiram” dio čovječanstva o nekim idejama, ali i da sagledam odziv na te ideje. Naime iz jednog predmeta na fesbu koji se bavi poslovnim okruženjem, dobili smo zadatak napravit seminar.

Upitah prvog, drugog i trećeg kolegu – “šta ćemo?” … “ma meni svejedno”; “šta god se vi složite”; “može, štagod…” .

“Pa slušajte, ovako…kad svatko nezna šta ćemo – evo ja znam…vi nećete tribat ništa piskarat nego samo pogledati ima li koja greška i pružiti svoj jedinstven pogled na predočene ideje.”

I tako na dan 11.6. po gregorijanskom kalendaru, je bio predviđen za “ukratko” prezentiranje seminara kolegama. Prezentiranje je bilo zamišljeno da se odvije pred jedno 15-20 čovjeka…i to je to.

U principu za svaku grupu je ovo bio jednostavan zadatak; odabereš neku temu o nekoj tehnologiji koja će se zaboraviti za 3 mjeseca,…staviš natuknice na slajdove i doslovno pucaš tekst ka šmajser jedno 6-7 minuta.

Eto ja sam kroz um interpretirao skroz drugačije kako bi to trebalo izgledati.

Iako sam uzeo dosta jednostavnu temu naziva “virtualna valuta” za seminar, čisto da se uhodam za završni rad, tu se pojavio jedan mali detalj kojeg je trebalo objasniti tom dijelu čovječanstva, a to je da unutar novog trgovačkog sustava nema mjesta sa osobom.

Pa kako bih nekome na kavi objasnio što je to “osoba”?

Izazov jest taj što ja razumijem tematiku razmjerno dobro, ali čovjek kojem se obraćam vrlo vjerovatno to čuje prvi puta u životu. Ako utrošim premalo energije u razradu ideje čovjek neće razumjeti išta, a ako utrošim previše vremena da napravim i “najsavršeniji dijamant”…postoji dobra šansa – da opet bude ništa.

Dakle, nije mi cilj bio da sad tu uvjerim čovjeka sa nekim masivnim znanjem da je to tako i tako nego čisto da pružim općenite informacije o onome što jest, koje ako čovjeka zanimaju, će dalje samostalno produbiti to u znanje.

I tako došao taj 11.6., mislio sam da ću imati tremu, ali možda je jedino prve dvije minute prevladavalo jedno uzbuđenje koje sam “uzemljio”.

Zanimljivo mi je bilo primjetiti, da su mi treća, peta i šesta čakra pulsirale harmonično jedna sa drugom.

Moja grupa je bila predzadnja, što znači da su svi prije nas bili slobodni da idu kući, a poslije nas je jedino preostala grupa od tri žene…kojima sam ponudio da idu prije nas – kasnije su vjerovatno “požalile” za tim.

Ukratko nije bilo čovjeka koji je bio vezan lancima za stolicu. Svatko je bio slobodan.

Mislio sam da će potrajati jedno 7-8 minuta, ali je na kraju potrajalo sigurno 20 minuta (od ukupno 90minuta). U samoj prezentaciji sam još i više skratio informacije pa sam pričao samo o umu/svijesti-rodnom listu-osobi-registraciji-registru-korporaciji-RKC i na kraju virtualnoj valuti. Naravno pružio sam i nekolicinu primjera da bi se “lakše” razumjelo neke stvari.

Uši i oči čovječanstva su gledale i slušale prvu trećinu prezentacije, tu sam “isčitao” da su neke stvari bile zanimljive, ali dosta stvari im je bilo nelogično poput kratkog uvoda u svijest/um. Na polovicu druge trećine, raspoloženje se već mijenjalo neko vrijeme, ali kada sam spomenuo da je papa stvarni principal postojećeg trgovačkog sustava…čovječanstvo je samo zarolalo očima i počelo malo češće provjeravati satove. Raspoloženje se totalno promijenilo.

Zadnji dio o virtualnoj valuti sam samo “isčitao iz uma”.

Posljedne rečenice koju sam izustio; “To je to. Što sam imao reći – rekao sam.”

“neću reći hvala jer ionako znam da vas nije…”

Iskreno neznam što je tko mislio i kako se to stvarno odrazilo na svakog čovjeka pojedinačno.

Prije same prezentacije odlučio sam da neću reći onaj poznati ‘disclaimer’…”ne vjerujte mi i proširite spoznaju van izrečenog”. Svijestan sam da ionako stvarno nema veze…jer će um ionako to shvatiti kao pokušaj uvjeravanja.

Na kraju je tako i ispalo.

To šta je možda bilo potrebno malo više vremena da se objasnu neke stvari … to je “ljudinzima” bio samo dobar izgovor da se inducira stanje općenarodnog nezadovoljstva… ali i dalje izgovor.

Kasnije prilikom prolaska kroz hodnik sam načuo od jedne cure koja je pitala ovu “pa šta ste se zadržali unutra”… “ma znaš…ovaj jedan…sa teorijama zavjere…ajme, da papa upravlja svijetom”.

:D

Ali eto meni je bilo zabavno i poučno. Ja sam došao samo prezentirati neke ideje i vidjeti odziv – to je to. Nisam došao niti uvjeravati ikoga, niti raspravljati sa ikim…pa ni reflektirati nečije unutrašnje stanje uma u vidu neke “svoje” agresije ili osjećaja jada, nezadovoljstva ili štajaznam kojeg već osjećaja.

Profesor koji predaje ovaj predmet je rekao da će staviti kasnije ovaj seminar zajedno sa preostalim seminarima na portal tako da bude dostupan svom čovječanstvu od nekih 50ak čovjeka.

Pa eto…svatko će dobiti priliku da malo podrobnije pročita ako bude htio.

Što će biti – nemam pojma.

Nakon što sam kratko prezentirao kolegama odlučio sam poslati cjeloviti dokument na adrese jedno 23 profesora…da ako imaju vremena da pročitaju i pruže svoj vid napisanog.

Od 23 čovjeka, odgovorili su mi polovica – od polovice je još jedno-dvoje upotrijebilo “izgovor”…dakle počeli su razlagati neke ideje zašto je to njihovo ‘ne’ zapravo “ne”. A čovjeku kojemu je potreban za sve razlog…zapravo i nije bitan razlog. Ma i nije me brige, ali nek se nađe i to ovde.

Kod ovih koji su pročitali, zapravo je većina prolistala, neki su tek svaki peti odlomak svake četvrte stranice pročitali…samo su dvojica čovjeka skužila instant + jedno dvoje-troje koji su umjereno razumjeli tematiku.

Npr. kad sam došao kod “fizičara” odmah mu je puklo u umu onaj dio o energijama/svijesti. Čak je toliko ozbiljan pokušaj uvjeravanja ispao u njegovom umu da je posegnuo za njegovim autoritetom (“pa kako ti možeš na trećoj godini reći ovo, zar nisi naučen da je energija potencijalna+kinetička…” ), koje je meni pokušao servirati.

Doslovno je ponovio toliko puta frazu “ovo je loše i ostavi se ovoga” da je pretvorio to u pokušaj “čaranja” mog uma. E i spomenuo je da o svijesti/energijama pišu razni čudaci na internetu.

Ali i ta njegova interpretacija koja je vrlo dobra interpretacija je ipak samo interpretacija. Pa makar i bila interpretacija u svjetlu 7 miljardi umova.

Ali eto oprostio mi je “jer sam mlad”. Znači za neke ovdje nema “papinskog oprosta”. Neki su ovde stari tovari. :D

Drugi primjer koji bih izdvojio jest jedan inteligentan čovjek koji je isto um podredio nekom stranom autoritetu.

I to je posebno reagirao za onaj primjer uma/svijesti…naime ono što sam kroz svoj um izvukao iz razgovora jest to da je osim fesba upisao i studij filozofije jer su ga privukla dublja pitanja o nekim stvarima o životu.

A nisu mu bile razumljive definicije svijesti i uma koje sam ja predočio jer je njegov um naučen kroz desetke drugih knjiga (“autoriteta”) kako promatrati na “život”. I tako sam “potencirao razgovor” dok me nije upitao “pa odakle zlo u svijetu” na što rekoh “neznam” – “nisam ni ja znao (no potražio sam kod svog autoriteta logiku koja bi mi omogućila funkcioniranje u ovom svijetu)“ – nije tako rečeno,ali…

A ono što mu je kao odgovor na njegovo pitanje “odakle zlo” ponudio autoritet jest to da je “problem” slobodne volje i da nju treba ograničiti.

Tu se nismo složili…jer ta “slobodna volja” ipak ne “šara kako hoće” nego ide po nekakvim idejama. A te konstrukcije ideja ukratko nazivam ego. I ovaj čovjek je pokušao igrati na kartu autoriteta, ali ne baš tako “energično” kao prethodni.

Treći čovjek mi je rekao “ma ne zanima me ta priča o pravnom sustavu…evo se zezan i ispravljam treći puta isti dopis koji mi je vraćen radi birokracije – mene zanima samo tehnologija; kad budeš radia onda mi dođi”.

Četvrti čovjek je rekao da mu je tekst “emocionalno nabijen”…ali to je isključivo njegov um njemu tako servirao.

Praktički gotovo svatko je unutar uma imao rezerviran dio za neki strani autoritet…unutar kojeg se svatko od njih osjećao ugodno, sigurno itd. Svatko treći me je upitao/rekao “odakle tebi ovo (kao “tko si ti”)”; “jesi ti pravnik?”; “ovome nije mjesto na ovom fakultetu”; “je znam nije država možda idealna, ali da je nema – pa poubijali bi se”.

Ovaj moj dokument ipak nema pečat tako da nije “službeno uvjerenje”. Preporučavam ovaj članak za čitanje o UVJERENJU: http://zvono-istine.org/uvjerenje/

Možda slučajno, možda namjerno ( ali ne svijesno ) sam ostavio “kuke sumnje” u vidu određenih rečenica, konteksta, slika, primjera…kako bi se um upetljao u sebe, odnosno u nekakve ‘vlastite’ konstrukcije.

Rijetko tko je filtrirao sadržaj, uzeo ideju i provjerio na nekom drugom izvoru…je li drži vodu.

Gotovo svi su shvatili da je ovo neki pokušaj oslikavanja “postojećeg trgovačkog sustava” kao izrazito negativnog…ali mene je zanimalo samo ono što jest…pa sam to tako i artikulirao.

Jedina pitanja koja su dobra pitanja bila su: “kako svačiji sat rada vrijedi isto, npr. netko sa školom i netko bez škole za isti posao”; “ima li autoriteta unutar to novog trgovačkog sustava?” … jer jedan čovjek je baš naročito gurao da je autoritet nužan.

Za prvo pitanje odgovor; onaj tko ima iskustva u npr 9 sati napraviti dvije stolice, dok onaj bez iskustva napravi jednu stolicu u ukupno 11 sati. Ako prvi čovjek proizvodi stolice za sebe onda će srušiti cijenu ostalim stolicama na tržištu jer mu je potrebno 4.5 sata za jednu. Ako netko objavi na listi projekata da mu je potrebno izraditi stolicu onda će se praktički otvoriti natječaj sa određenom vremenskom zadrškom na kojem će razmotriti predloženu satnicu ponuđača i predložiti svoju.

Tako možda netko i dođe tko bi htio raditi jednu stolicu 100 sati,…ali će ovaj šta napravi jednu stolicu u 4.5 sata pobijediti u natječaju.

Svakako će ovaj koji ima iskustvo proizvoditi brže i/ili kvalitetnije stolice pa će tržnica ponude-potražnje reagirati na to. Tako ovome prvom čovjeku se “škola” ipak isplati.

Za drugo pitanje, autoriteta neće biti. Ali će se pojaviti određeni slučajevi gdje će u slučaju trgovinskog spora dva čovjeka/grupe privremeno priznati neki autoritet za rješavanje spora. No javlja se ono pitanje “šta je sa onima koji rade dar-mar i nije ih brige??”.

Početkom ožujka mi je sinulo rješenje – “srednjovjekovni duel”…ukratko ako netko vidi nekoga da radi sranje može izazvati čast tog čovjeka. U tom slučaju se automatski stavljaju obojica pod nadležnost tog “privremenog autoriteta”.

Sud tog autoriteta je u naravi; 1.”je čovjek je radia sranje i neće moći više trgovati”; 2.”drugi čovjek je pokušao oblatiti drugoga pa mu se priječi dalje sudjelovati u trgovini”; 3.”nitko nije radia sranje nego je voda bila mutna pa se nije dobro vidjelo”.

Sve u svemu bilo je zanimljivo. Jednako kao što se pokazalo poštovanje “uvjerenja”, pogleda na svije(s)t drugih čovjeka…tako se isto pokazalo barem jednako bitno zaštititi i sebe od drugih “ljudova”.

Iako se nisam slagao sa “FIZIČAROM” i “FILOZOFOM” opet su mi pružili vrijedne materijale u kontekstu potrebne tehnologije.

Ono što se tiče tehnologije, vidio sam da su “namirisali budućnost” kroz distribuirane decentralizirane sustave koji bi se mogli primjeniti ovdje.

Svakako ću napraviti jednu primitivnu-skeleton verziju za završni rad koji će biti gotova negdje krajem rujna pa će onda ići idući članak na temu toga.

Ono što u ovom trenutku mislim, da i jest svrha svega ovoga znanja, jest da omogući određenu svijest o tome kako „navigavati“ kroz današnji svijet bez da se izgubi svijest o svemu tome. Ali isto tako potrebna je određena svijest da prepozna da su i ideje u 3., 4. i 5. poglavlju unutar seminara ipak samo ideje…tako i da njih treba odbaciti prije nego što te ideje postanu sama sebi svrha.

Ukratko hoću reći, previše „zabavljanja“ sa ovim idejama može utopiti čovjeka, kao i onoga koji tih ideja nije svijestan, a svejedno „hoda“ po njima u svakodnevnom životu.

Bitno je možda prepoznati onaj trenutak kada je potrebno svijesti… spoznati i reći „ovo je dovoljno dobro za mene u ovom trenutku“ i krenuti dalje.

Šta se tiče svakog čovjeka koji je ovo sve skužia na „svoj“ način…neka je skužia.

Neka čovjeka. Neka bude.

https://www.youtube.com/watch?v=ajCYQL8ouqw

———————————————————————————————————————————-

Prije sam pisao/komentirao pod „ljudsko_biće“ dok ću od sada pisati/komentirati pod „trumba“ .

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/08/Seminar_Virtualna_Valuta.pdf”]

 

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Eva
  Odgovori

  (Ne)civilizacija je organizirana skupina jedinki nalik na mravinjak ili kosnicu, jedinke zauzimaju tocno odredjenu poziciju u sistemu i svijest i volju su “predali” globalnoj svijesti. Sto covjeka zanima razmisljanje svojom glavom, netko drugi ce mu olaksati i reci sto jest a sto nije. Govore neki da je namjerno to napravljeno od vladara svijeta, vjerojatno je jer je ljudska svijest i um nevjerojatan potencijal a ovi kanibali nebi propustili takvo sto. Kao npr. kompjuteri imaju opciju “sleep” koju ja nikad ne koristim jer je veri glupo imati za nezivu stvar opciju – spavaj te komp ne ide na spavanje nego radi u globalnoj mrezi za globaliste. Na razne prevare su oni napravili program kompa da mi je nekad iz tek tri pokusaja moguce potpuno ga ugasiti.

 • an
  Odgovori

  ahahaha, tako ti i treba kada ideš dalje od nas. Nemaš ti pojma koje smo mi blago. Trebao si nas pozvati kao goste, a mi bi ih ionako skužili i izbacili, da nam ne ometaju frekvencije :) Doduše, takvi padaju na broj, pa bi te pažljivije slušali.

 • Damir
  Odgovori

  Bravo, Trumba!

 • au_toritet
  Odgovori

  Dobar seminar ljudsk..ups trumbe. Ubacio si buvu za pocetak. I to je nešto. Samo da dodam govspodina koji je izumio novčanice: John Law. Pridružujem se, bravo!

 • The God all mighty
  Odgovori

  Ovo mi izgleda ko najbolje rješenje:
  https://www.thevenusproject.com/ by jacque fresco

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje