14. dio – Kako funkcionira sustav – Na rubu litice – AUDIO SNIMKA SA SUĐENJA

 In Audio / Video, Pravo i zakoni, Predlošci pisama

Ovaj tjedan zaista mi je bio naporan. Supruga je bila otišla na službeni put od nekoliko dana, nejač školska i predškolska traži svoje, vozi ovamo vozi onamo peri suđe pomozi oko zadaće peglaj okupaj djecu operi osuši kosu i popisu nikad kraja… živa je istina da žena drži tri kuta kuće, a mislim da bi ih držala i četiri da muž ne zauzima prostor i smeta u tom četvrtom dok si umišlja da čini nešto konstruktivno.

I tako je nakon dugih i raznim aktivnostima ispunjenih dana došlo i noćno vrijeme koje je bilo rezervirano za pripremu dokumentacije i strategije za dva suđenja koja sam imao ovaj tjedan. Smišljaj piši ispravljaj bacaj opet smišljaj ispravljaj bacaj printaj skeniraj potpisuj pečatiraj istražuj itd…

Što se dogodilo na prvom ovotjednom suđenju imali ste prilike saznati u članku 13. dio – Kako funkcionira SUSTAV – NOVO suđenje – AUDIO a priprema za drugo suđenje koje se odigralo jučer bilo je vrlo poučno, jer se ključan trenutak u pripremi strategije za suđenje koji se jučer u sudnici pokazao vrlo značajnim, dogodio oko tri sata ujutro i držao me budnim i nabrijanim još gotovo dva sata, dok nisam dovršio istraživanje i pripremio potrebnu dokumentaciju.

Kratak uvod o vrsti predmeta je možda potreban da lakše pohvatate konce. Riječ je o slučaju sa samih početaka mojeg puta na kojem sam učio o tome kako funkcionira sustav, možda tek drugom ili trećem mom eksperimentu u kojem sam namjerno izazvao financijske institucije kako bih saznao je li ono što sam kroz godine naučio o kreaciji novca iz zraka istina ili teorija zavjere.

O tome kako financijske institucije kreiraju novac i dalje nemam nikakve opipljive dokaze, ali zato imam i te kako opipljive dokaze koji su proizašli iz vlastitog iskustva o tome kako funkcionira takozvani pravosudni sustav. Ovaj eksperiment sam započeo krajem 2012. godine, i u osnovi je to osporavanje potraživanja od cca 30000 Kn koje je u odštetnom zahtjevu poraslo na više od 34000 Kn. To mi je bio najveći financijski izazov koji sam se usudio pokrenuti. Dovoljno ”velik” da banka ne odustane od njega i dovoljno ”mali” da me ne upropasti financijski baš potpuno ako izgubim spor.

Priča je gotovo standardna kao i mnoge druge – jer parni valjak sustava drobi sve ispred sebe uvijek na isti način.

Nakon što sam dobio njihovu opomenu s rokom za plaćanje od 8 dana, odradio sam slanje dva pisma u kojima sam tražio nekakve dokaze da postoji ugovorni odnos, da postoji službena knjigovodstvena dokumentacija o izvršenoj transakciji novca i spremnost da se netko ovlašten za zastupanje banke potpiše na papir na kojem piše da dug postoji. Na ta pisma nikada nisam dobio nikakav odgovor, pa sam im poslao obavijest o sporazumu koji kaže da dug ne postoji, nikad nije ni postojao itd…. o svemu tome mogli ste čitati u starim člancima koji su se bavili osporavanjem potraživanja. Moja pisma bila su slična predlošcima pisama koja su među prvima objavljena na ovoj edukativnoj platformi, temeljena na pismima Veronice Chapman koja je bila gost u Satu Istine 10.

Ovoga trenutka nisam u mogućnosti s vama podijeliti drugu polovicu dokumentacije koja je bila pripremljena za jučerašnje ročište, jer do donošenja rješenja žene u ulozi sutkinje ne mogu znati hoće li mi (ili neće) zatrebati na slijedećem ročištu – koje možda uopće neće biti održano zbog onoga što se u sudnici dogodilo. A ne želim drugoj strani otkrivati ništa o svojoj strategiji, ali kada ovo jednog dana završi – podijeliti ću s vama sve što sam pripremio.

Ono što mogu s vama ovoga trenutka podijeliti je dokumentacija koju sam uručio ženi u ulozi sutkinje u ruke, i audio snimku onoga što se događalo u sudnici.

Idemo redom – na što sam naletio u tri ujutro?

Bio sam pri kraju posla – trebao sam samo još isprintati izvadak iz sudskog registra za odvjetnički ured Vesne Škare Ožbolt, koja je bila ta koja je za račun tužitelja podnijela najprije rješenje o ovrsi koje je ovjerio i poslao mi jedan javni bilježnik.

To rješenje osporio sam strategijom pečata. Danas sam svjestan da bih potpuno jednak učinak – odbacivanje rješenja o ovrsi i nastavak predmeta kao prigovor protiv platnog naloga – postigao da sam u tom odgovoru napisao jednu jedinu rečenicu i poslao javnom bilježniku to u preporučenom pismu s povratnicom prije isteka osmog dana od dana kada sam ga zaprimio. To je na primjer mogla biti ovakva rečenica:

”Osporavam rješenje o ovrsi u potpunosti jer nije u skladu s činjeničnim stanjem”

Zašto?

Zato jer parni valjak ide svojim putem i ne zna niti jedan drugi put kao niti njegovi operateri – tako da bi to završilo na sudu ma što god da sam ja napisao, dokle god sam to urudžbirao u zadanom roku. Prekluzivnom roku.

Dakle u ono vrijeme Vesna Škare Ožbolt bila je punomoćnik tužitelja – i nikakve informacije iz sudskog spisa čiju sam kopiju imao nije upućivalo da se nešto promijenilo. I stoga – valjalo je primijeniti ono što je davno rekao učitelj Sun Tzu.

Upoznaj neprijatelja, upoznaj samoga sebe, i pobjeda neće biti dvojbena niti u stotinu bitaka.

Onaj tko poznaje sebe, ali ne i neprijatelja pretrpjet će jednak broj poraza i pobjeda.

Onaj tko ne poznaje ni sebe ni neprijatelja doživjet će neuspjeh u svakoj bitki.

I tako ja, sretan zbog skorog dovršetka posla i zasluženog trosatnog sna, kopam po registru trgovačkog suda tražeći odvjetnički ured Vesne Škare Ožbolt. Nema. Kopam ja kopam, i nema pa nema.

Pa odem na stranice odvjetničke komore. Ukucavam u njihovu tražilicu sve moguće kombinacije riječi. Nema pa nema niti tamo Vesninog ureda. 

Pa pokušam naći samo Vesnu Škare Ožbolt u registru odvjetnika na istim tim stranicama. Nema Vesne Škare Ožbolt. Nema Ožbolt Škare Vesna. Nema Vesna Ožbolt Škare. Nema ni Vesne, ni Ožbolt, ni Škare.

Nema.

Što sad? Google.

Bingo.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Teza-povreda-duznosti-Skare-Ozbolt-pred-Disciplinskim-sudom-odvjetnicke-komore

U zadnjoj rečenici tog članka koji je objavljen početkom svibnja 2014. godine napisano je:

”Prije dva i pol mjeseca ona je odmrznula svoj saborski mandat, a odvjetnički ured stavila je u mirovanje.”

Dakle Vesna Škare Ožbolt više ne može biti ona koja zastupa tužitelja. To će biti netko drugi, tko će se prvi puta pred sudom pojaviti u toj ulozi. To možda otvara zanimljive mogućnosti – i sjetio sam se prošlih iskustava sa suda gdje se velike pizdarije događaju oko punomoći na koje nitko ne obraća pažnju, makar bi onaj koji je zadužen za te stvari to morao činiti, a prema mom iskustvu to se često čini na način da se na pizdarije s punomoćima zatvaraju oba oka i okreću glave na drugu stranu. Jer nitko od ljudi koji nisu vični poslovima sa sudovima ne pita za punomoći, pa ono što ne znaju, valjda ne smeta… 

I tada je krenulo detaljno proučavanje Zakona o obveznim odnosima i Zakona o parničnom postupku – isključivo onih dijelova koji se bave PUNOMOĆIMA. Te sam sve članke izvukao, prisjetio ih se i isprintao jer tko će sve to držati u glavi – i zaboravio ih spremiti među ostalu pripremljenu dokumentaciju. Nije ni čudo – bilo je već gotovo 5 sati ujutro.

Nakon sat i po sna, krenula je jutarnja rutina. Poslovne obveze povezao sam s odlaskom na suđenje tako da je i to fino klapalo.

Bio sam spreman, miran i sa nekoliko pripremljenih taktičkih poteza i dovoljno dokumentacije i dokaza da prema potrebi osporim bilo koju tvrdnju novog punomoćnika tužitelja. Pomogao je kao i uvijek Dražen – poslavši mi mailom ono što sam zaboravio kod kuće pa sam imao sa sobom sve što mi je bilo potrebno. Pomogla je i Niara na svoj nekonvencionalan način.  

Suđenje je počelo točno u zakazano vrijeme – ali ne u sobi koja je bila navedena na pozivu. Audio snimku onoga što se događalo u sudnici poslušajte OVDJE.

Dokumenat koji sam na kraju tog ročišta uručio ženi u ulozi sutkinje pročitajte niže dolje – i on je od velike važnosti prema mom mišljenju:

SUD IVANIĆ PODNESAK 1

Na sudu sam proveo svega 20-tak minuta. 

Eto – tako je bilo. Što će dalje biti, pokazati će vrijeme. 

U svakom slučaju – oni koji imaju posla sa sudovima, trebali bi uložiti svoje vrijeme i naučiti što je moguće više o zakonima koji bi se mogli primjenjivati na njihovom suđenju. Tek tada, naoružani znanjem i odlučnošću za suočenje s vlastitim strahovima kojih će sigurno biti – moguće je postići povoljan ishod.

litica

Sun Tzu. Sjetimo se njegovih mudrih riječi prije polaska u boj. To sjećanje može presuditi o tome hoćemo li ostati na rubu litice ili ćemo se dobro izbubati na putu prema dolje.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 23 comments
 • zenfjaka
  Odgovori

  :))))

  http://www.youtube.com/watch?v=uMY5VGYh2Go

  http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

  …samo peglaj, u pozadini je prateći vokal :))

 • tonka
  Odgovori

  Iz tonskog zapisa iz sudnice meni je u uho “Upala” jedna bitna stvar, a to je da nije samo stvar u svemu onome što si ti Valtere naveo a što se tiče tvojega slučaja, nego te je žena koja igra ulogu sutkinje prevarila i htjela uvjeriti u svoju laž. Bez obzira da li je znala da li je punomoć valjana ili ne, jer znamo da neznanje nikoga ne opravdava, tako da iz ovog zvučnog zapisa proizlazi da je žena u ulozi sutkinje nedostojno obnašala svoju dužnost. Dakle, da ponovim, ne samo da je htjela odraditi postupak i dozvoliti neovlaštenoj osobi da zastupa čovjeka koji te je tužio, nego te je uvjeravala u neistinost i nastojala zanemariti važnost dokumenta koji potvrđuje nadležnost zastupanja. Možda se nisam najspretnije izrazila u objašnjavanju ali nadam se da shvaćaš poantu. Iz tog razloga smatram da bi bilo nužno pokrenuti postupak i protiv te žene koja nedostojno vrši svoju ulogu suda. I drago mi je sve ovo čitati i slušati jer ovime vidimo tko nam kroji pravdu u ovom poduzeću RH d.o.o.

 • Niara
  Odgovori

  Izvanredno kako se sutkinja pokazala kao nepoznavateljica osnovnih točaka u svom zanimanju i kako je samouvjereno tvrdila neke nepotpuno provjerene stvari (o punomoći). Izgleda mi da neki od njih obavljaju svoj posao površno i kao na montažnoj traci, u kojem se ne radi o nekakvim tričarijama, već o živim ljudskim bićima, o sudbini njihove braće i sestara, kao i njihovih porodica.
  To me podsjeća na kokošje sljepilo, gdje čim se spusti mali mrak, one više ništa ne vide.
  Ali, trebamo biti kao mačka, koja sve jasno vidi danju i noću, kao riba, koja pliva u svim vodama i kao orao, koji svaku, pa i najmanju sitnicu i promjenu promatra iz druge, više perspektive i može sagledati sve njihove međusobne povezanosti.
  I na kraju, trebamo biti ono što i jesmo – čovjek, koji sve sagledava iz još više perspektive i zaista spoznaje da se svi nalazimo u istom čamcu i plovimo u istom pravcu.

 • pobuk
  Odgovori

  Bravo Valtere. Svaka cast.

 • Ivan
  Odgovori

  Čim se napadnuti počne branit tezom “ja samo radim svoj posao” znaš da nešto nije u redu. To je najjadnija isprika i ništa drugo nego priznanje da se čovjek koji obavlja taj posao srami onog što se od njega očekuje da napravi i tako prebacuje moralnu odgovornost na nekog drugog. Nikad nisam taj izgovor čuo od automehaničara, vodoinstalatera, poljoprivrednika, stolara..znate ona nevina zanimanja koja nam čine život lakšim i ugodnijim. Ali je omiljen odjeb kod više-manje svih birokrata i ostalih neprijatelja čovjeka.

 • Ziko
  Odgovori

  Ako sve propadne možeš izdavati mjenice/novac i plaćati svoje dugove. Svatko ima pravo printati novac ako imaju oni. To govori Santos, Lentz i Spaniard i još neki likovi s youtuba. Nisam shvatio zašto su banke otkupile potraživanja freemanovaca za umanjene iznose, ali izgleda da ih mogu otplatiti jer sva potraživanja se prenose na robove kroz kamate, poreze itd. Robovi su izvor svega novca.
  “Dan dolazi, za heroje i sirotinju”

 • Dražen
  Odgovori

  Nema problema dragi valtere, ako želite da se proglasim mjesno nenadležnom ili priležnom kad si mi ga ovako lijepo šuknio. Ma neeeema probleeema, što god želite Valter, ma koji ste ono rekli članak. 95a? Neeema Probleeema.
  Nisam se ovako nasmijao otkad…..

 • oli
  Odgovori

  Zanima me jedna sitnica. Zašto rođeno ime i obiteljsko ime. Hoću reći zašto ne prezime?
  Što bi značilo kada bi ste rekli prezime a ne obiteljsko ime?

  • Valter
   Odgovori

   hvala na pitanju, i shvatio sam da ću na njega odgovoriti jednim kraćim člankom, sa primjerima sudskih poziva.

   Naime na njima se poziva Xxxxx Yyyyy ispod kojeg piše ”rođeno i porodično ime” – pa da sam se ja ikako drugačije predstavio, počinio bih krivokletstvo lažnim predstavljanjem..

   • Solarian
    Odgovori

    Možda bi bilo dobro naglasiti i “rođeno” obiteljsko ime, jer se i to može promjeniti iz kojekakvih razloga, a kada se promjeni više nije rođeno, već je samo “obiteljsko ime” isto pravilo vrijedi za samo “ime” ili prvi naziv kojeg koriste ostali ljudi za dozivanje čovjeka.

 • Marina
  Odgovori

  Jeste li primjetili da su u većini snimaka koje nam je Valter omogućio žene bile u ulozi suca i da su sve bile svađalački raspoložene. Naročito kada je postupak počeo okretati u suprotnom smjeru od uobičajene procedure/programa. I sama sam često na sudu i kad god bih imala parnicu kod žene u ulozi suca uvijek bi sutkinja tijekom postupka imala nekakvu opasku kojom bi mi suptilno ‘dala do znanja’ da se ‘ne razumijem u pravo’ i ‘da je ona glavna’. Često bi me prekidale ili postavljale brzinska trik pitanja. Razumijem da su to metode ovakve ili onakve. Ali kada bih bila na parnici koju je vodio muškarac u ulozi suca nikada nisam doživjela sličnu situaciju, već je cijeli postupak sudac znao izvesti do kraja na način da on sam kao sudac zadrži neutralan stav i pritom stranki ne povrijedi dostojanstvo. Ispočetka sam mislila da mi se čini i da preuveličavam, ali sada kada sam čula Valterove snimke primjećujem obrazac. Ne znam šta je tome uzrok i ne bih ulazila u to tko je bolji jer je to ovdje nebitno. Također, ne mogu reći da je to utjecalo na konačnu presudu. Želim reći da kada čovjek ide na sud očekuje barem taj minimum da se ljudi koji se nalaze u toj ulozi suca ili sutkinje ponašaju neutralno. Jer sud bi trebao biti takvo mjesto. Nažalost, duh zakona je odavno nestao iz našeg pravosudnog sustava, a zahvaljujući tebi, Valtere, sad vidimo da ga više ne drži ni slovo:) Hvala ti što svoja iskustva dijeliš s nama, velika si inspiracija i sretan si čovjek jer te tvoja supruga takvog tolerira.

  • Valter
   Odgovori

   A možda me tolerira jer znam i skuhat, i opeglat, i očistit, i oprat, i zašarafit?

   • Solarian
    Odgovori

    Tolerira te zato što si čovjek i držiš do sebe i nedaš na sebe inače bi bilo zgazi žohara.

    • Solarian
     Odgovori

     Ovo o toleranciji se odnosilo na izjavu sutkinje da je ona vrlo tolerantna.

  • Solarian
   Odgovori

   Kaže se: “apsolutna moć kvari apsolutno”, biće da na žene u igrama moći to djeluje malo apsolutnije.
   Kaže se još: “iza svakog uspješnog (čitaj moćnog) muškarca stoji još uspješnija žena” kome je tu više stalo do moći i tko manipulira cijelom pričom?

  • Hrvoje Vučetić
   Odgovori

   Za Marinu. Ovakve suce ja nazivam državotvornim sucima,jer oni uvijek sude na način da napune državnu kasu.Imao sam prilike biti veliki broj puta na prekršajnom sudu i većina sudaca je nastojala da mi pomogne i smanji kaznu,ali u zadnjih 7,8 godina,svi su suci državotvorni.Jedno govore,drugo,misle a treće rade…

 • Solarian
  Odgovori

  Citat komentara s facebuka: “Danas smo Dražen i ja skužili da smo urudžbiranjem objave propisno obavijestili svaku osobu u HRVATSKOJ, bila ona FIZIČKA ili PRAVNA. Učimo svaki dan i spoznajemo multidimenzionalnost tog dokumenta”.

  Ovo je jako značajna spoznaja, bilo bi dobro, ako je moguće, da osvane neki članak o tome, ili glasovno objašnjenje u tjednom izvještaju?

  Ako gledamo po doktrini principal – agent i obrnuto, ako obavjestiš kapo di kapi (principale) u korporacijskoj državi zvanoj RH d.o.o, tj., vladu, sabor i vrhunaravni sud s time si obavjestio sve ostale podređene agente u istoj.
  Svi podređeni agenti u korporacijskoj državi zvanoj RH d.o.o, su oni koji su živorođeni i trenutno živi i kojima je implantirana (usađena) osoba, tj., posjeduju “RODNI LIST” (na kojem se to zorno vidi) izdan od iste.

  Ako se ne varam taj komad papira nazvan doslovno pisanim naslovljem “RODNI LIST” mogao bi se smatrati također pisanim ugovorom adhezionog karaktera (ma da na njemu to nije nigdje izričito navedeno kao vidljiv podatak i upitno je gdje to točno piše u bilo kojem pravnom spisu sadašnje korporacije RH d.o.o.) kojeg mi u izvornom orginalu vlastoručno nismo potpisali već su ga potpisali naši od strane nas neovlašteni punomoćnici zvani biološki roditelji.
  Objava je sigurno zorno objašnjenje i uz nju pripadajući dokazi (“RODNI LIST”, “Izvadak iz matice rođenih” i Izvod iz bolničko rodilišnog rađaonskog protokola) kako smo ipak jedno kratko vrijeme bili živi čovjek (u živorođenom nepotpuno odraslom biološkom tjelu muškog ili ženskog spola) pa su nam kao takvom smatrajući nas nesposobnim da se u bilo kojem obliku izjasnimo i postavimo kao takvi prišili implantat (usadak) osobe da bi nas tim činom uzeli pod svoje vlasništvo i sve što mi kroz svoje životno bivstvovanje na ovoj planeti stvorimo.

  Sada se postavlja pitanje što s onim adhezionim ugovorima (rodnim listovima) koje je izdavala bivša korporativna agentica zvana SRH pod okriljem svoje korporativne principalkinje bivše SFRJ, pošto znamo da se u pravnim pisanijama (ustavu) današnje RH d.o.o. navodi da je ona punopravna sljednica bivše korporacije?

  Da li to onda znači da svi ti adhezioni ugovori ((RODNI LISTOVI) koji su tada dodjeljeni trenutno živim tada živorođenim ljudima u bivšoj korporaciji SRH/SFRJ i koje je sadašnja korporacija RH d.o.o. uzela pod svoje i uredno izdaje kopije neistovjetne izvorno prvo potpisanom (od strane naših bioloških roditelja) orginalu) pravovaljani i punovažeći?

  Bacivši ponovo svoj inspicijentski pogled na dokumente nedavno mi izdane (“RODNI LIST”, “Izvadak iz matice rođenih”) primjetih da jedino što je upisano prvim velikim početnima i dalje svim malim slovima na crtu ispod koje piše doslovno: “(ime i prezime)”, je upis mojeg rođenog imena i rođenog obiteljskog imena u izvadaku iz matice rođenih, svi drugi pisani slovni podaci upisani na prethodne i daljnje crte i u ostale rubrike u istom dokumentu su pisani svim velikim štampanim slovima (VERZALOM), isto tako u RODNOM LISTU svi pisani slovni podaci koji su upisani od prvog (od matičnog područja) do zadnjeg podatka (mjesto rođenja roditelja) su također upisani svim velikim štampanim slovima (VERZALOM).
  Na oba dokumenta u rubrikama nazvanim: “Narodnost” i “Državljanstvo”, je upisano samo: “——-“.

  Ti sadašnji dokumenti su isti ili slični po pisanom naslovlju (isti za “RODNI LIST” ili slični za sadašnji “Izvadak iz matice rođenih” i prijašnji “Izvod iz matične knjige rođenih”) i samo slični prijašnjim dokumentima po formi i sadržaju.

  Tako dolazim do zaključka da nakon rasformiranja bivše korporacije SFRJ njezini dokumenti su prestali biti pravno valjani bez obzira na krivotvorenje novih sličnih dokumenata novo nastale tobožnje punopravne sljednice zvane korporacija RH d.o.o, to dokazuje i ne upis podataka u rubrike nazvane: “Narodnost” i “Državljanstvo”.
  Da bi korporativni birokrati imali opravdanje za takav čin mudro je uveden novo izmišljen dokument “DOMOVNICA” koji im služi kao dokaz za daljnje nametanje izmišljenog “Državljanstva” koje uopće ne postoji, jer je postojalo nekad, ali sada ne, jer se je samim činom raspada bivše korporacije SFRJ taj pojam izgubio svako značenje za tada trenutno živuće ljude na teritoriju iste, tada su ti svi ljudi po prvi put bili zbilja samo ljudi i to slobodni ljudi, ali brže bolje je to zamaskirano lažnim dokumentima (“RODNI LIST”, “Izvadak iz matice rođenih”) koje je počela izdavati tadašnja novo stvorena korporacija RH d.o.o.

  • Valter
   Odgovori

   ***Citat komentara s facebuka: “Danas smo Dražen i ja skužili da smo urudžbiranjem objave propisno obavijestili svaku osobu u HRVATSKOJ, bila ona FIZIČKA ili PRAVNA. Učimo svaki dan i spoznajemo multidimenzionalnost tog dokumenta”.***

   Da. Svatko ima RODNI LIST koji je pod ingerencijom MINISTARSTVA UPRAVE, tako da su svi koji imaju rodni list FIZIČKE OSOBE, jer nisu razvrgli tzv. društveni ugovor OBJAVOM O NEPOSTOJANJU OSOBE – što znači da su i oni propisno obaviješteni. Isto vrijedi i za PRAVNE OSOBE, one su pak registrirane uglavnom na TRGOVAČKOM SUDU.

   ***Sada se postavlja pitanje što s onim adhezionim ugovorima (rodnim listovima) koje je izdavala bivša korporativna agentica zvana SRH pod okriljem svoje korporativne principalkinje bivše SFRJ, pošto znamo da se u pravnim pisanijama (ustavu) današnje RH d.o.o. navodi da je ona punopravna sljednica bivše korporacije?

   Da li to onda znači da svi ti adhezioni ugovori ((RODNI LISTOVI) koji su tada dodjeljeni trenutno živim tada živorođenim ljudima u bivšoj korporaciji SRH/SFRJ i koje je sadašnja korporacija RH d.o.o. uzela pod svoje i uredno izdaje kopije neistovjetne izvorno prvo potpisanom (od strane naših bioloških roditelja) orginalu) pravovaljani i punovažeći?***

   Nikada nisu bili pravovaljani. Ali – to ne znači da nisu na snazi. Onoga trenutka kada se ti ugovori razvrgnu, trenutak je kada počinjemo hodati putem slobode – jer sada imamo alat kojim na miran i nenasilan način možemo našu slobodu zaštititi, čak možemo i njihove sudove za taj zadatak iskoristiti.

   • Solarian
    Odgovori

    U pravu si, sada imamo “Objavu” datu nam na korištenje i tek ćemo spoznati pravu snagu i doseg tog dokumenta.

 • lba
  Odgovori

  Znaci li to ako sam rodjen u bolnici u Parizu da moram tamo ici po potvrdu da me je majka rodila ako zelim urudzbirat Objavu??

  • Valter
   Odgovori

   Mislim da bi bilo moguće pismenim putem to dobiti, jer je riječ o relativno civiliziranoj zemlji. Pošaljite im nekakav upit mailom.

 • Ivica
  Odgovori

  Svi sudovi služe onima koji su ih i osnovali, uspostavili to jest Državi, a što je Država? Jedna iluzorna tvorevina pomoću koje bogati manipuliraju ljudima na zemlji. Kada god ti bogati imaju izgubiti na sudu onda se služe trikovima i naravno zatvaraju slučaj. Pročitajte za jedan takav slučaj na mojoj internet stranici http://www.warningforseamen.info gdje se možete upoznati sa lažima, podmićivanjem, trikovima i naravno korištenjem novca za postignuće svojih ciljeva. Slučaj se vodio na Saveznom sudu u Miami United States of America, a odvjetnik moje žene je bio najbolji američki odvjetnik za pomorsko pravo u Americi. Dobio je 1000 slučajeva na sudu za pomorce-posadu ili putnike. Uveo je nekoliko novih zakona u sudsku praksu itd. Ne radi za korporacije i kompanije. Taj odvjetnik je napustio slučaj moje žene jer nije htjela prihvatiti nagodbu, a taj odvjetnik je zaplijenio brod koji je bio za prodaju, a nije pripadao Radisson kompaniji koja je brod samo unajmila od vlasnika. Sada vodi 200 slučajeva – a što se je dogodilo u slučaju moje žene? Pronašli smo novog odvjetnika i slučaj je zatvoren – zatvorila ga je sutkinja. . . Slučaj je zatvoren ali je istina ostala. Jedini slučaj na internetu koji je u vezi toga objavljen. – Istinita priča za sve pomorce, doktore, odvjetnike, suce i za sve one koji je žele pročitati.
  Pozdrav
  Ivica

 • Dragan
  Odgovori

  Postovani,

  Pozdrav prije svega vama i cijeloj ekipi.
  Interesuje me s obzirom da je vec proslo dva mjeseca, da li vam je doslo rijesenje sa ovog spora, jer ukoliko se ne varam osoba u ulozi sutkinje vam je rekla da bi ga trebali dobiti za nekih mjesec dana.

  Drugarski pozdrav

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje