23. dio – Kako funkcionira sustav – Tko će u zatvor?

 In Pravo i zakoni

Kako vrijeme odmiče, sve mi je jasnije kako sustav funkcionira, budući sam ”ušao” unutra još prije dvije i po godine željan znanja i istine, i sakupio dovoljno iskustva da znam kako je tamo potraga za pravdom i istinom jednaka potrazi za iglom u plastu sijena. Danas temeljem vlastitog iskustva smatram da nije moguće u potpunosti razumjeti što se događa unutar raznih entiteta tog sustava, i koliko su ljudi koji unutar tog sustava rade povezani. Ono što sa sigurnošću mogu reći, je da ta povezanost ozbiljno ugrožava slobodu pojedinca koja ionako unutar sustava postoji samo deklarativno, te ju je lako korištenjem represivnih dijelova sustava oskvrnuti do neprepoznatljivosti.

Pa – sada je na meni red da ih pokušam natjerati da se drže reda. Podnešene su prve kaznene prijave protiv navodnih kriminalaca (kažu, nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno) – pa da vidimo, tko će u zatvoru završiti prema njihovim vlastitim zakonima. Dokazi o kriminalu koji su sami opisali u svojim zakonima a koje sam im priložio uz kaznene prijave neosporni su, pa ću, nadam se za svog života, vidjeti koliko je DORH spreman za izvođenje istine na svjetlost dana prema tim neospornim dokazima.

Živi bili pa vidjeli svi mi.

UPDATE!!!

Policijsku službenicu koja je zaprimala prijavu zanimalo je sve i svašta, pa čak i ono što nema nikakve veze sa slučajem. Inače, djelovala mi je kao da se trudi svoj posao odraditi najbolje kako zna, i zamjetna je bila razina njezine profesionalnosti. Nisam smatrao produktivnim objašnjavati išta van ovog slučaja, ali ono što sam joj objasnio, djelovalo joj je u najmanju ruku (prema mom subjektivnom dojmu) zabrinjavajuće što se takve stvari događaju unutar njezinog pravnog sustava. Ukoliko podnosite prijavu, rezervirajte si vrijeme za to. 2-3 sata čekanja na red (ili da netko od službenika bude slobodan) pa još 1 sat davanja iskaza. Ili više.

Recent Posts
Showing 14 comments
 • Željko
  Odgovori

  a što je bilo na sudu? video /audio/ putopis?

  i nešto za početnike: kako najednostavnije podijeti kaznenu prijavu ili kako se najjednostavnije podnosi tužba?

  • Valter
   Odgovori

   Za sada ne mogu ništa više podijeliti, osim onoga što već jesam.

   Što se kaznenih prijava tiče, DORH ima na svojim stranicama upute kako se iste sastavljaju.

   • Damir
    Odgovori

    Nisam znalac vezano na proceduru prijave DORH-u, ali iz razgovora znam kako je , upravo, procedura najvažnija stavka i da proceduralna greška automatizmom odbacuje kaznenu prijavu, pogotovo u slučajevima o kojima govoriš, nedaj bože da ti je prijava završila u pretincu “kazneno- razno”, to bi u prevodu značilo kako ih boli uho za tvoju prijavu. Lijep ti pozdrav.

 • an
  Odgovori

  “nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno” – pred tobom su dokazani. Na sudu inzistiram da oristim svoju terminologiju, koja je prethodno jasno preda mnom dokazana, a koju ću onda pokušati iznijeti kao takvu već dokazanu sudu. Ovako se oni stavljaju iznad mene, ako se izražavam po njihovom, odnosno kao da sumnjam u meni već predočene dokaze. Kada me krenu matletirati zbog toga, ja te svoje izraze predstavim kao svoje svjedočanstvo, koje je kao takvo istinito “dok se ne dokaže suprotno”.
  Nisam doduše još sa njima došla na zelenu granu sa ovom stvari, ali nisam niti odustala.

  ” pa ću, nadam se za svog života, vidjeti koliko je DORH spreman za izvođenje istine na svjetlost dana prema tim neospornim dokazima.”
  Treba biti realan gdje živimo, tako da bi ovo trebao biti drugi zadatak ili očekivanje, a prvi je da što god se dalje dešavalo sa njima, potezali dalje slučaj, ili ga uladičili, ove tužbe im treba predočiti za svaki daljnji tvoj interes sa slučajem:
  – zatezanje sa slučajem: prijavljeni su za kriminal i o ovom novom slučaju ovisi stari slučaj tako da stari slučaj treba ubrzati ovaj novi, da bi se nastavio procesuiraati.
  – ubrzavanje slučaja: tražiti sa novim dokumentima da sudac sa starog slučaja traži paralelno rješavanje novoga ili ubrzano rješavanje novoga slučaja.
  – plesti mrežu slučajevima, dodavati novi sa svakog kontakta sa sudom (sutkinja ima preupadljivu odjeću za sud, odbila predstaviti sastav suda, dokumente o svojoj kompetentnosti sutkinje – bilo kakvu “glupost” naći) – ako je u interesu uzimanje predaha od te tiranije.
  ovi složeni slučajevi služe posebno zato što na kraju kada se slože u cjelinu dobijemo maltene sliku onoga što je mislila sutkinja, a ne samo što je rekla. Odnosno jasnu sliku šireg stanja sa slučajem.

  itd itd, biti kreativan, i ne uzimati ih previše ozbiljno,u protivnom kada se puno drži sa njima jednolinijski, čovjek otupi- postane kao oni

 • Eva
  Odgovori

  …itd itd, biti kreativan, i ne uzimati ih previše ozbiljno,u protivnom kada se puno drži sa njima jednolinijski, čovjek otupi- postane kao oni…. TOČNO
  Koju god radnju čovjek započne ona se okrene nakon nekog vremena za 180 stupnjeva – Gurdijev (zbog zakona broja sedam http://www.galaksija.com/gnostika4.htm)

 • au_toritet
  Odgovori

  Valtere,najprije ćeš čekati oko 7 mjeseci, kad napokon dođe rješenje nadam se da neće pisati ovakvo, citiram: ”Imajući u vidu iskaze….bla bla bla, treba zaključiti da kod prijavljenika(kaznenog prijavljenika i to sa pregršt kaznenih prijava) nije postojala svijest o protupravnosti njihovih radnji odnosno propusta, pa nema niti obilježja bića tog kaznenog djela. Kako nema odgovornosti odgovornih osoba tako nema odgovornosti pravne osobe. Stoga sam i odbacio kaznenu prijavu(zamjenik općinskog državnog odvjetnika)”. Eto, želim ti sreću u tvojoj interakciji s njima, i jako me zanima hoćemo li utvrditi gradivo ili ne.

 • grozno
  Odgovori

  Tri su duha da te vode
  Da te vode iz slobode

  Prvi od njih da ti laska
  Da si veći nego drugi
  Na licu ti raste maska
  Dodiri postaju grubi

  Drugi kaže da ti manjka
  Ono što ti netko krade
  Porcija ti je pretanka
  Jer ti iza leđa rade

  Crni dusi crni dusi
  Nema te a ipak tu si

  Treći je iz carstva strasti
  Što u tijelu žudnju pali
  Piti krvi, jesti mesa
  Ko da je od jesti jesam
  Ko da je od jesti jesam

  darko rundek

 • eva
  Odgovori

  Ako govorite istinu tamo pred njima cista srca to je vec ‘pobjeda’ ( pod navodnicima jer ne vjerujem u rat, sukobe, pobjede i poraze – to je sotonisticka religija). Sto se vas tice, slucaj moze trajati vjecno jer vas slusaju, ne odbacise apriori ni Objavu ni iti jedan od za sustav suludih skidanja robovskih lanaca. Ovo zadnje, ja ovdje govorim, ja sam zakon je isprazni trik koji vi, covjek sa Objavom mozete sa smjeskom promatrati jer su vam ogolili svoj ego, ustvari ego sistema i on je skroz proziran. Ego igra na ego. Treba drzati oci na egu i svom i tudjem, na svom da mu se izadje iz koze (i tako do smrti kao sto zmija presvlaci kozu cijeli zivot a druge da se ne ‘nalotimo’ na njihov ego jer smo onda u duploj rupi bez dna.

 • Luka
  Odgovori

  E Valtere, Valtere,

  Idiot si kakvoga nema.
  Zakaj trosis vrijeme na bedastoce? Vrijeme koje imamo na ovome svijetu je kratko — upotrijebi ga razumno. Posveti se svojoj obitelji (ako ju imas), prijateljima, ljudima koji te vole. Okani se corava posla.

  • ja
   Odgovori

   “Posveti se svojoj obitelji (ako ju imas), prijateljima, ljudima koji te vole.”

   Cini se da Valter upravo to bas i radi

 • eva
  Odgovori

  Bunt, znatizelja, igra, eksperiment, intelekt…..tko bi usao dublje u sva polja zivota….Valter i drustvo istrazuju jedno i svaka im cast

  • Damir
   Odgovori

   Čini mi se da to nije nikakav bunt, to je obična kaznena prijava koju Valter podnosi DORH-u protiv službenika koji ne poštuju niti vlastite korporativne statute i pravilnike, a kamoli one ljudske, ništa više od toga. Druga je stvar , hoće li biti reakcije ili će biti po onoj , “pojeo vuk magare”, no to ne znaći da Valter ne treba istraživati i skupljati dokaze o vitalnosti ili trulosti sustava, jednog dana, ta dokumentacija , će sigurno biti tražena roba. Nadam se da i vi ostali čuvate neosporenu dokumentaciju, možebitne račune isl. vezanu na odnose sa službenicima (imenom i prezimenom) sustava, jer ona iz dana u dan dobiva na cijeni. Pozdrav.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Pitam se ima i smisla odgovarati ovakvim komentima tipa luka luka….pa život jest jedan ali za neke (koji imaju dušu vječan)…za druge je samo ovaj (zato misle da mogu raditi što hoće) i kao što netko reče dva puta će umrijeti…prvi puta u ovom svijetu a drugi puta u “onom” jer će biti dezintegrirani odnosno postati će ono što su i dali ovome svijetu/stvarnosti…nije da se veselim takvom razvoju situacije no kako siješ onako ćeš i žnjeti…ko sije vjetar žanje oluju. U svakom slučaju, sretno im u svijetu kojem pripadaju.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje