ATENTAT NA OREŠKOVIĆA OSUJEĆEN!

 In Zafrkancija

Jedan od samozatajnih operativaca istraživačkog tima Zvona Istine, koji je duboko infiltriran u najviše entitete državne vlasti, osigurao nam je u kasno nedjeljno popodne ekskluzivne informacije o dramatičnom sprječavanju mučkog atantata na Tima Oreškovića, premijera REPUBLIKE HRVATSKE.

Atentat je spriječen u posljednji trenutak odlučnom akcijom agenata SIGURNOSNO OBAVJEŠTAJNE AGENCIJE, što je dokaz da i u ovom turbulentnom razdoblju za njihovu moćnu obavještajnu infrastrukturu kojoj bi čelo uskoro trebao zasjesti novi ravnatelj, ne gube koncentraciju i fokus svojega rada.

Naime, već proslavljeni operativac Zvona Istine kojeg od ranije poznajete kao Duboko Grlo, osigurao nam je fotografiju uhićenog atentatora:

Atentator na Tima Oreškovića

Atentator na Tima Oreškovića

Budući da Duboko Grlo na sreću ima fotografsko-mnemoničko pamćenje, na čemu treba zahvaliti eidetskom čipu vanzemaljske tehnologije koji mu je ugrađen na početku njegove karijere između lijeve i desne polutke neokorteksa za potrebe rada za jednu od obavještajnih agencija tako tajnog imena da ga niti sam nikada nije uspio saznati, a koja se bavila prikupljanjem informacija izvan našeg Sunčevog sustava, pa i van naše galaksije, prepričao nam je od riječi do riječi tijek ispitivanja atentatora. Iako Duboko Grlo nije bio niti blizu sobe za ispitivanje, ipak je dobio priliku na brifingu nakon što je ispitivanje završilo, čuti audio snimak iste, čije vam najzanimljivije detalje donosimo u transkriptu:

Ispitivač: reci ti meni, prijane, koj kurac ovdje radiš i kako si ovamo došo?

Subjekt: Kurca ti ne razumiješ. Bolje ti je da me odmah pustiš, od toga zavisi budućnost Hrvatske.

Ispitivač: Ma nemoj? Ajde dobro… doći ćemo do toga. Nego da krenemo od malih stvari: kako ti je IME i PREZIME?

Subjekt: Gubec. Matija Gubec.

Ispitivač: Zvuči mi nekako poznato… jesil ti iz Zaboka?

Subjekt: Koji je danas dan?

Ispitivač: Nedjelja.

Subjekt: GODINA!!! KOJA JE JEBENA GODINA!?!

Ispitivač: 2016… nego slušaj ja ovdje postavljam pitanja!!!

Subjekt: Pitaj. Ali pazi što ti kažem, nemamo previše vremena! ON JE VEĆ TU!!! MORAŠ ME PUSTITI!!!

Ispitivač: Ma prijane, ako je ovo neki nesporazum, odmah te puštam, čim završimo. Jel može tako? Još ću ti i pivkana platit!

Subjekt: Može. Pitaj.

Ispitivač: Našli smo ti otiske prstiju u našoj bazi i zaista tamo kaže da si Matija Gubec. Ono što mi nije jasno, je da otisci prstiju pripadaju nekom klinji. Prvo smo mislili da je neka greška i da si nekom musavcu koji se još od sise nije odbio nekako ukrao identitet ili da on uopće ne postoji, pa smo išli provjerit. I našli smo ga kako se igra s autićima, balonja ima jedva dvije godine. Mislili da je neka pizdarija u pitanju pa smo mu opet uzeli otiske prstiju. Poklapaju se 100% s tvojima, samo su nešta manji, pička ti materina! Kako to objašnjavaš?

Subjekt: Ja sam Matija Gubec, rođen 10.4.2014. godine. Zahtijevam tretman kakav me i pripada prema Ženevskoj konvenciji.

Ispitivač: To ti ne važi ovdje. Nismo, brale, u ratu!

Subjekt: TO TI MISLIŠ KRETENU!!! A SADA ME PUŠTAJ ODAVDE!!!!!!

Ispitivač: A jel? Nekako mi je to promaklo, a ne bi smjelo. Ipak ti je ovo SOA, znaš. Mi ti znamo da će bit rata čak i prije nego ga bude.

Ispitivač 2: Koji put ga i sami izazovemo…

Ispitivač: HAHAHAHAHAHA!!!

Ispitivač 2: HEHEHEHEHEHE!!!

Subjekt: Kakogod. Matija Gubec, narednik, Oslobodilačka vojska Hrvatske, identifikacijski broj 17234.

Ispitivač: Nešta ti je kratak OIB.

Subjekt: Malo nas je ostalo u Hrvatskoj. Niti tristo tisuća. Bilo bi nas puno više, da me pustiš da odradim ono zbog čega sam poslan ovdje.

Ispitivač: E to te ja pitam! Vidiš, prijane, da se može i bez te tvoje ženevske lijepo razgovarat! Rec ti men, odakle si to poslan i zašto?

Subjekt: Poslan sam na misiju 8.5.2044. u 09:17 iz vojno-istraživačke baze čiju lokaciju ti neću reći. Primarni cilj misije: fizičko uništenje, to jest likvidacija na bilo koji način, premijera Tihomira Oreškovića.

Ispitivač: Ajmo još jednom. Reko si, 2040?

Subjekt: Ne, 2044. Osmog svibnja.

Ispitivač: Oćeš reć, došo si iz budućnosti?

Subjekt: Tebi je budućnost. Meni nije. Meni je OVO prošlost, i mogu ti reći da ako nešto po tom pitanju ne napravim, i to pod hitno, najebaćemo svi do zadnjeg… SLUŠAJ ME…

Ispitivač: Dobro dobro, nemoj se sad pjenit… a šta ti smeta naš premijer?

Subjekt: Čuj me sad dobro. Riječ je o korporativnom agentu koji je ovamo poslan sa specifičnim ciljem: osigurati preduvjete za provedbu plana, i zatim ga etapno provoditi do potpune ekonomske, demografske, kulturne, moralne i duhovne kapitulacije i konačne propasti hrvatskog čovjeka, kako bismo lakše bili integrirani uz još 176 država svijeta u Novu Terru, ili bolje rečeno, novi svjetski poredak, fašističku diktaturu koja je postala operativna 2020. godine. Nakon 20 godina daljnjeg uništenja Hrvatske i ostalih naroda koji su popušili istu foru kao i mi, samo nas je šačica preostala i shvatili smo da je nestanak Hrvata i ostalih neminovan, jer smo pali ispod demografski obnovljivog praga. Nestat ćemo do 2100. ako nešto ne poduzmemo, a jedino što se može poduzeti da ne nestanemo – mora biti poduzeto u prošlosti. Posljednje 4 godine, moje 4, ne tvoje, razvijali smo tehnologiju za putovanje kroz vrijeme i napokon smo uspjeli. Zato sam poslan ovamo, da spriječim uništenje naše domovine.

Ispitivač: Vremeplovom?

Subjekt: A kako drugačije, glupane? Misliš da sam dohodao ovamo iz 2044.?

Ispitivač: Da ukokaš Oreškovića?

Subjekt: Baš njega. Primarna meta je on. Imam još nekih 300 manje važnih meta, u 4 vrijednosne kategorije.

Ispitivač: Vidi vidi… a ko bi bio recimo, u četvrtoj?

Subjekt: Zoran Milanović. On je zadnji na listi po važnosti.

Ispitivač: A Karamarko? Imal njega na listi?

Subjekt: Ima, odmah ispred Milanovića.

Ispitivač: Ih, da se mene pita, ja se snjima neb ni gnjavio. Onaj Karamarko je bio tu kod nas u SOA-i prije, znaš? Kurca ti taj ne razumije. Ne zna ni do pet nabrojat… nego kad smo kod brojeva, jesi došo sam?

Subjekt: Nisam.

Ispitivač: A di se ti tvoji pajdaši skitaju? Ajd reci, pa da ih pozovemo ovamo… mogli bismo bacit turnir na karte da prikratimo vrijeme!

Subjekt: Matija Gubec, narednik, Oslobodilačka vojska Hrvatske, identifikacijski broj 17234.

Ispitivač: Vidi ti njeg! Opet ti sotom ženevskom! Ajd reci, di ćemo tvoje pajdaše pronać?

Subjekt: Matija Gubec, narednik, Oslobodilačka vojska Hrvatske, identifikacijski broj 17234.

_ _ _ _ _ _ _

Duboko Grlo tvrdi da nisu više ništa mogli izvući iz subjekta te da je odveden u nepoznatom pravcu, ali je uz mangupski smješak nadodao, da nepoznato za nas i za njega nisu istoznačni pojmovi. Odmah su obaviještene sve SOA-i srodne agencije u još 176 država svijeta o ovom slučaju. Prema njegovim saznanjima, u Španjolskoj i Čileu također su uhićena dva čovjeka koji imaju vrlo slične priče kao i Matija Gubec, te se čini kako je riječ o planetarnoj sigurnosnoj krizi, koja bi vrlo brzo mogla eskalirati i u međuplanetarnu.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • solarian
  Odgovori

  Priča mi vuče na Terminatora, a ovaj gore žujan na slici što velite da bi trebo bit Matija Gubec glumio je davne 84. Kajla Risa. :-)

 • Eva
  Odgovori

  Licili li malo orešković na agenta smita, naravno nema na prvi izgled kompjutorske moći smita no i on je isto samo program. Treba jedan Nio da ga sredi i sve njih. Mislim da neki od mogućih nia imaju najviše 10 godina. Veri big problem. Situacija je toliko nemoguća da svijest koja može nadići nwo perpetum mobile postoji tek u budućnosti koje neće biti za tu svijest koja je trenutno u povojima

 • Eva
  Odgovori

  Ali barem je tu i ništa nije nemoguće…zaboravim napomenuti pa izgleda kao da nema NADE. Nada umire zadnja i to je istina. Ipak jako važno je spoznati da je rupa ‘ocaja’ toliko duboka a nada toliko visoko.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje