Austrijski načelnik Glavnog stožera – Vojska želi surađivati s Rusijom

06.04.2016

Unatoč odvraćanja od strane drugih država, austrijska vojska je izrazila spremnost za suradnju s Rusijom. Glavni načelnik stožera Othmar Commenda, rekao je tijekom posjeta Moskvi, da je Rusija za Austriju puno bliže od ostalih svjetskih sila.

Odnosi između Austrije i Rusije imaju dugu povijest, izjavio je Commenda* na sastanku s ruskim glavnim načelnikom stožera Valerij-em Gerasimov-im.

Austrijski general je sa žaljenjem ustanovio, da je njegov ruski kolega zbog trenutne situacije u Europi ne može biti pozvan na Austriju. Nada se međutim, da će Gerasimov u narednim godinama moći posjetiti Austriju.

Jedan od razloga zašto je on osobno danas u Moskvi jest, da se ne želi podvrgnuti diktatu drugih zemalja, rekao je Commenda RIA novostima. Ne dozvoljava si propisati s kime bi smio govoriti, a s kime ne. Rusija je za Austriju mnogo bliže od ostalih velikih sila i austrijska strana je spremna na suradnju ondje, gdje to ima smisla.

delegacija

Slika: Delgacija austrijske vojske (desno) u Moskvi, s glavnim načelnikom stožera Othmar-om Commenda-om.

*Othmar Commenda (* 29. Mai 1954 u Wels-u) je službeni časnik, od nedavno general austrijske vojske. Od svibnja 2013. godine, načelnik je Glavnog stožera, nakon što je već od 24. siječnja do 7. studenog 2011. godine, bio u toj funkciji na privremenoj osnovi.

Izvornik http://de.sputniknews.com/politik/20160406/308988695/othmar-commenda-russland-zusammenarbeit.html

Komentar

A što misle hrvatski vojni načelnici o današnjoj svjetskoj situaciji? 

Imaju li svoje mišljenje o ratnim strahotama?

Ili se ono podudara sa stavovima vodećih političara koji su trenutno na „vlasti“?

Što postižu oni ljudi(?) na vodećim položajima, kada siju razdor među narodima, započinju ratove u kojima stradaju milijuni ljudi, kada porodice ostaju bez krova nad glavom i osnovnih uvjeta za život, kada se uništava sva privreda, zatruju vode, razruše gradovi?
Što misle o struji „izbjeglica“ koji preplavljuju i one zemlje, koje su isporučivale oružje, da bi se njih, u njihovoj zemlji uništilo.

Događa li se to s nekom namjerom?

Zasigurno! Već smo pisali o tome, o planu koji je izgrađen od strane UNO-a, o čemu ponovo možete pročitati ovdje.

A koji je konačni CILJ svega toga? Unošenje kaosa u Europske zemlje, uništavanje stare kulture, našeg identiteta, porodica u kojima počiva stvarna SNAGA jednog naroda.

Rješenje?

Izlazak iz EU, gdje se njeguje centralizacija vlasti i odlučuje o narodima s kojima se uopće nema nikakve veze i gdje odluke donose, kako je u jednom razgovoru rekao Premijer Bavarske Horst Seehofer, oni koji nisu izabrani:  “Jer to je tako kako kažete. Oni koji odlučuju, nisu izabrani, a oni koji su izabrani, nemaju što odlučivati.“

https://www.youtube.com/watch?v=UBZSHSoTndM

A to isto je rekao u belgijskom parlamentu i nama poznati Nigel Farage, predsjedniku Europskog Savjeta Van Rompuy-u u lice: „Tko ste Vi uopće? Nitko vas nije izabrao …  itd.“

I prenošenje ovlasti na općine, male zajednice, u kojima se ljudi međusobno poznaju i znaju kakve su im potrebe, uvjetovane geografskom okolinom u kojoj žive, kao i kulturom i sl. i suradnja s ostalim zajednicama na način kako se međusobno dogovore.

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Marko Reza
  Odgovori

  Niara,

  bas mi je drago da te opet citam tu :-)

  • Niara
   Odgovori

   Hvala Marko :-)

 • an
  Odgovori

  “Rješenje?

  Izlazak iz EU, gdje se njeguje centralizacija vlasti i odlučuje o narodima s kojima se uopće nema nikakve veze i gdje odluke donose, …”

  Možda bi trebali pogledati i u drugom smijeru. Američka vojska odbija naredbe, austrijska…
  Ignorirati vlast i obratiti se generalima vojske u državama EU. Narod je protiv vlasti u svim zemljama. Ako vojska stane protiv vlasti…to je i u rimskom carstvu bilo uspješno. Vidim po naslovima novina da se generali i u Hrvatskoj već bune i kaju za danu podršku vladi. Tako bi mogli dobiti bingo, Europu bez granica i bez EU.

 • Brižni
  Odgovori

  Baš mi je drago da te opet čitam.

  • Niara
   Odgovori

   Hvala Brižni, drago mi je da redovito čitaš naše članke :-)

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.