Banka vs Valter

 In Bankarstvo i financije, Pravo i zakoni

Kako vrijeme leti… eto jedva je četiri godine prošlo, koliko je trebalo da završe dvije bankarsko-kartične trakavice koje sam davnih dana pokrenuo kako bih nešto o prevari bankarskog sustava naučio i provjerio neke teze iz prve ruke – na vlastitoj koži. I naučio sam – ali ne toliko novoga o bankama i njihovim muljažama koje kriju kao zmija noge, koliko o sudovima i načinu na koji se oni koriste da ogule čovjeku kožu s leđa.

Što suci rade pokrili smo mnogo puta, bilo je i audio snimaka i dokumenata o ovim slučajevima objavljeno davnih dana pa koga zanima neka pročešlja arhivu.

Ukratko, rezultat je 1 : 1

Iskazano u kunama, rezultat bi bio 45.000 : 12.000 kn

Za mene.

Ne mogu ništa pametno reći o razlogu iz kojeg sam dobio posljednji slučaj. Naprosto, ne znam pravi razlog uspjeha koji je ovoga puta popraćen i pobjedom. Jedino što mi ima nekakvoga smisla, je da je tužitelj – zapravo njihovi odvjetnici koji su gomilu zakona prekršili uz nemalu pomoć njihovih cehovskih pajdaša u ulogama sudaca – naprosto pronašli elegantan izlaz iz svega u čemu su uhvaćeni i što je vrlo lijepo dokumentirano. Pa se nisu pojavili na jednom od ročišta, na koje ni ja nisam otišao, ispižđen već svime što sam otrpio od njih… naprosto sam odlučio čekati presudu kakva god bila pa nastaviti dalje, već prema tome kakva presuda bude.

I eto iznenađenja… stiglo rješenje – koje, reklo bi se, ide meni u prilog.

Piše u njemu bla bla bla budući se tužitelj nije pojavio na ročištu bla bla bla smatra se da je povukao tužbu bla bla bla.

Zašto se nitko njihov nije pojavio na ročištu ne znam, ali znam da su bili vrlo redovni na onima koja su bila ranije, a to znam jer sam i ja na njima bio. Stoga pretpostavljam da su njihovi odvjetnici naposlijetku odlučili elegantno kidnuti iz kriminalne pizdarije u koju su se sami uvukli. Što će reći svojem klijentu ne znam a i fućka mi se za to. E da, u međuvremenu su mi bili slali i ponude o nagodbi, da platim 40% iznosa pa smo kvit. Dvaput. Samo sam ih spremio u arhivu.

S teroristima se ne pregovara.

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • trumba
  Odgovori

  hahaha…
  ovi su se onda toliko trudili spizdit/preveslat tebe
  dok si vesla od jedne stran(k)e do druge strane(BANK) i natrag…
  da su izgleda sebe opizdili veslom po GLAVI.

  od svega toga zamantalo se malo PAPIRU(OSOBI) u GLAVI …..
  ((što je u njega – ŽIVOT udahnila OSOBA REPUBLIKA HRVATSKA,
  a što je PREDSTAVLJAO neke druge MINIONE te iste OSOBE RH))
  ….. da jednostavno nije imao dovoljno ENERGIJE izaći iz LADICE/ORMARA
  i da se pojavi na PREDSTAV(I)ljanju.

  koju god logiku upotrijebiš … ispadne predstava – cirkus.
  :P :D :)

 • Damir
  Odgovori

  Lijepo, znaš kako smo u početku govorili: pobjednik ostaje zadnji na bojnom polju, no tu nije kraj prodorima “barbara” u ljudske živote, zato nemojte se uspavati, https://www.youtube.com/watch?v=0gVurDQwoU8 . Ne dozvolite da vas obuzme lijenost, najveće bitke tek dolaze, pripremite se , povlačenje ili odustajanje značilo bi smrt, čovjeka , obitelji. Nemamo pravo baciti koplje u grmlje, nitko nam to ne bi oprostio.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Da, Damire. Vjerujem da ne treba uzimati koplje ako ga na kraju bacaš u grmlje/trnje. A pravo nam ni jedan “čovjek” nemože dati jer smo mi sami po postanku izvor prava. No ne treba /biti svjestan što je ispravno ili neispravno. Svatko za sebe odlučuje i zna razliku ako ima dušu. Ako ne, Primarni će poravnati slijed i uspostaviti ravnotežu. Nemam ništa za reći protiv njegovog poravnavanja i uredovanja u smislu sklada i ravnoteže.
  Pozdrav.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Da, Damire. Vjerujem da ne treba uzimati koplje ako ga na kraju bacaš u grmlje/trnje. A pravo nam ni jedan “čovjek” nemože dati jer smo mi sami po postanku izvor prava. No ne treba zaboraviti što je ispravno ili neispravno. Svatko za sebe odlučuje i zna razliku ako ima dušu. Ako ne, Primarni će poravnati slijed i uspostaviti ravnotežu. Nemam ništa za reći protiv njegovog poravnavanja i uredovanja u smislu sklada i ravnoteže.
  Pozdrav.

 • samo jako
  Odgovori

  Pobjede su uvijek individualne, pogotovo na južnoslavenskom terenu gdje su grupa i kolektiv davno deplasirani i proskribirani pojmovi.
  Dok je narodu serviran rat elite su se bogatile, a usput bacale kosti kroz razne ”novotarije”, kako bi se poslušni poltroni zaposlili, čime su mogli reći da je demokracija došla i nešto se ipak i eto dešava.
  Porez na nekretnine je kupovina, već davno kupljenih stanova, po 3. put.
  Prvo su stanovi kupljeni u ”primitivnom” samoupravljanju putem samodoprinosâ tj. odvajanja dijela sredstava na jednoj platnoj listi: dočim bi danas to bilo nemoguće jer radnici ili rade ”na crno” ili nemaju ugovore o radu na neodređeno vrijeme ili se radi o ”kokošarima”, korisnicima raznih platnih spiskova, pa je nemoguće i pravno i platno da daju samodoprinos kao minus na svom svakom platnom spisku.
  Prijespomenuto se odnosi na državni sektor.
  Što se tiče privatnoga, Balkan se, više-manje, nalazi u ”tax-free” zoni, pa bi nenormalno bilo da ogromne samodoprinos ili nekretninski porez plaća neko ko ne plaća ni normalan porez, zbog koga, npr., svi iole bogatiji napuštaju: Švedsku, Dansku, Francusku itd.
  Bez namjere difamiranja balkanskih društvenih i svj. zvijezda, zbog čega neću navoditi konkretna imena, niko od onih kojima se naši balkanski narodi dive ne plaća porez u matičnim državama, što je na neki način i ”pošteno”, s obzirom da se iste države nisu ni malo potrudile da im pomognu u počecima njihovih karijera.
  Hele neise — 2. put smo certifikatski otplaćivali vlastite, već plaćene stanove, početkom rata, ’90-ih prošlog st.
  To je dobro došlo da se zaposle čitave porodice, ”neuhljebljeni”: pravnici, službenici, srednjoškolci (koji su i išli u školu i dolazili raditi, a upisan im je odmah i početak radnog staža), jer administracije uvijek treba, posebno zbog pridošlih društvenih ili, još gore, političkih vizionara.
  I 3. put, naravno, stanovi se opet plaćaju ili otplaćuju posljednjih godina, kroz nekretninski porez.
  A vjerujem da je to tek početak, pošto sustav treba razraditi i proširiti i razmotriti razne moguće i nemoguće kombinacije kako uzeti novac.
  Pri tome, to je benigno u odnosu na vođu političke stranke koji danas predvodi 20. deložaciju a sutra konspirativno divani sa uglednim predstavnikom evropske nacističke stranke.
  Sve rečeno je mizerno u odnosu na mentalitet većine (bez namjere generaliziranja i onih koji nisu podlegli ”lošim vremenima populizma”), kroz koji se od najmanje do najveće stvari nastoji pronaći rupa u balkanskom bezakonju, i to je, zapravo, prava strana dehumanizacije i duhovnog siromaštva, zasnovana na ideologiji ”udijeli mi i zaboravi me”.
  A pravila bi se trebala poštovati i kad zakoni ne postoje.
  No to je bajka koju ćemo još dugo čekati.
  ;)

 • oli
  Odgovori

  Gle Valter nisu se pojavili na ročištu jer po meni to je elegantniji način da se izvuku. Kada bi se presudilo protiv njih ili bi morali priznati krivicu to bi bio daljnji presedan.
  A to nikako ne mogu dopustit. Zato su se i oko credit river slučaja 1968 potrudili da ga ponište (pretpostavljam da je riječ o kreditu?).
  Jer kad jednom postoji presuda to je to, dokazano je, presuđeno. Je tako?

  • Valter
   Odgovori

   pa da… makar ipak mislim da bi im suci držali štangu do kraja. Zaista ne znam zašto je tako ispalo. Tko zna što su oni vidjeli, i čega su se uplašili? Ili su možda, naprosto zaboravili doći? Tko će ga znat…

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje