Buntovnik s otoka

 In Općenito

Upoznao sam ga prije nekoliko godina uz čvrst stisak ruke. Bistre oči i lice na kojem su sol, vjetar i sunce ostavili svoje tragove odmah su mi pobudile osjećaj da taj tip ima iza sebe zanimljivo i bogato životno iskustvo – a vrijeme je taj moj osjećaj i više nego potvrdilo. Kroz godine smo se družili koliko su nam mogućnosti to dopuštale jer njegovo rodno otočje toliko je daleko od obale, da vam manje vremena treba od Splita do Zagreba negoli do Lastova, gdje se odlučio – pa, ne baš toliko smiriti i skrasiti, usudio bih se reći – koliko poraditi na svom duhovnom razvoju.

A po mom mišljenju, jedan od najboljih načina za to jest svoje vlastite ruke uroniti u plodno tlo. Što je on i uradio – aktivirao je djedovinu, obnovio vinograde, postavio malu vinariju na noge usput proizvevši neka od najboljih vina koje sam imao prilike kušati. I da ne zaboravim – ispeći rakiju također mu nije strano… u malim serijama kako i priliči dobroj kapljici.

Mogao bih mu još hvalospjeva ispjevati, ali samo ću dodati da ga moj potomak od milja zove “moj omiljeni kuhar” jer i u tome je vješt…

Riječ je o okorjelom slobodnjaku koji daje na vrlo kreativne načine svoje vlastite priloge ideji da bi se ljudi trebali ponašati pristojno jedni prema drugima kroz DOBROVOLJNU interakciju – što je dijametralno suprotno ideji da je sveobuhvatno nasilništvo pod kapom države uz svekoliku pomoć pripadajućih joj dronova u ljudskom obličju – nužno i moralno prihvatljivo… jer da nema njihovog nasilništva, moglo bi doći do – naravno, nasilništva…

Logika ove potonje ideje kako meni, tako i njemu nikako nije jasna, ma koliko se trudili da je razumijemo.

Daklem – koji je njegov najnoviji poduhvat u rastakanju ideje o prihvatljivosti nasilništva?

Napravio je novu kolekciju vina iz vlastite ekološke proizvodnje, te mi je čast i osobito zadovoljstvo na ovome mjestu ekskluzivno vam predstaviti istu, jer ona je po mnogo čemu jedinstvena na ovim prostorima.

Pih, reći će netko – što je tako posebno u nekakvim vinima?

Ovako – posebno je radi kvalitete, zatim svoga naziva – a posebice zbog onoga što piše na poleđini butelje, znate, na onoj etiketi gdje se mnogi vinar hvasta “vrhunskim vinom kontroliranog geografskog podrijetla”… to na njegovim buteljama nove kolekcije nigdje nećete pročitati. Ali ćete pročitati ovo:

OBAVIJEST/UPOZORENJE
Vina od kurca nisu u pravnom prometu
REPUBLIKE HRVATSKE.
Izraz su pobune protiv tzv. zakona,
pravilnika, regulativa i sličnih sranja,
uperenih protiv prirode, života i čovjeka,
koji su propisale/propisuju
korporacije zvane EUROPSKA UNIJA
(EU) i REPUBLIKA HRVATSKA (RH).
U Vinima od kurca uživat će svaki
slobodni živi čovjek, bez obzira na spol,
rasu i sl.
Ne preporučuje se konzumacija Vina od
kurca osobama, građanima,
glasačima/biračima, dužnosnicima,
obveznicima itd. jer može izazvati neki
oblik mučnine, otpora sustavu, želju za
slobodom i slično.
Vina od kurca ne moraju se razmjenjivati
isključivo novcem/valutom, već
mogu biti predmet razmjene za neku
drugu ljudsku kreaciju, vještinu i slično.
Za Vina od kurca vam neće biti izdan
račun.

Sva prava pridržana
živi čovjek arsen
iz obitelji antičević/rončević

op.a.: zatim ide malo biometrijskih podataka, a završava s ovime:

Za svaki eventualni spor u kojem je predmet ovo
Vino od kurca, nadležan je Arbitražni sud pravde
sa sjedištem u Splitu.

Ako netko i dalje misli da je riječ o zajebanciji, neka dobro pogleda ove slike:


Ova jedinstvena kolekcija vina kreirana je za svačiji ukus – naravno, ako ne spadate u kategoriju onih koji su navedeni na etiketi kao potencijalni patnici poradi svoje fanatično-religiozne opsjednutosti idejom državizma pa u Vinima od kurca možete uživati u varijantama “crno”, “bijelo”, “rose” i “pjenušac” ilitiga “nemirno” vino. Koliko sam shvatio, nekoliko stotina butelja nalazi se i u Zagrebu, prikladno uskladišteno.

Pozvao bih sve i svakoga kome je sloboda milija od države koja kroz usta svojih poslušnika kleveće i laže da je upravo ona jamac naše slobode – da obilatom i radosnom narudžbom podrži ovu plemenitu akciju koja nas vodi korak bliže onoj pravoj slobodi – izravno na slijedeći e-mail:

arsen.roncevic@gmail.com

Naravno – nakon što na vlastitim jetrima testirate besprijekornu kvalitetu ovih vina, nemojte se ustručavati pokloniti i pokoju butelju potrebitima, i to ponajprije onima koji su dovoljno snažni izdržati početni nalet mučnine – ne zbog kvalitete vina – već zato što na njega nisu platili porez… a siguran sam da će ovo vino kao poklon rado prihvatiti i vaši prijatelji te rodbina…

Hvala!

Recent Posts
Showing 3 comments

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje