Čarolija koncentracije misli

 In Duhovnost, Obrazovanje

Prevela i komentirala Niara

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Misao dana

Čarolija nije ništa drugo nego primjena fizikalnih zakona u duhovnom svijetu. Jedan od tih zakona otkriva nam snagu koncentracije sunčevih zraka na jednu točku: One zapale vatru. Pa, na isti nas način uči duhovna fizika, da čovjek kroz svoje misli, također može djelovati kao sunčeve zrake. Tko je naučio svoje misli usredotočiti na određenu točku, može proizvesti pozitivne učinke na svijetu. Možda se na fizičkoj razini ne vidi ništa, ali u eteričnim, astralnim i mentalnim područjima, njegova misao izgori mnoge nečistoće.

sonne-03.01.2010-det.480

Komentar: Ono na što usmjerimo svoje misli, to i stvaramo. Svako djelo koje je ikada nastalo na Zemlji, nastalo je najprije kao misao u glavi nekog čovjeka. Imamo ideju, koju onda počinjemo razrađivati u glavi, oblikovati i hraniti pozitivnim emocijama, dok se odlučimo poduzeti potrebne korake, da bi ju i ostvarili – kao što je razgovor s ljudima koji bi nam mogli pomoći pri ostvarivanju željenog, praviti proračun za troškove i sl. I što se događa? Ako ili kad je ideja PRAVA, ništa i nitko nas ne može zaustaviti od njenog ostvarenja, jer u njeno oživotvorenje ulažemo svu snagu, pažnju, misli, emocije, vrijeme. I što se više bavimo razrađivanjem detalja, tim više i brže privlačimo „slučajne“ susrete s ljudima koji nam „baš trebaju“ u sprovođenju plana.
Slučaj? Zasigurno ne, već kako je u gornjem tekstu opisano, jednostavan svemirski zakon privlačnosti, magneta, odjeka – usmjerenja misli na jednu točku, u ovom slučaju neku ideju – o čemu sam već i pisala.
E pa sad, pitanje je: ŠTO STVARNO želimo postići u svom životu? Za sebe, svoje bližnje i sve ostale ljude na svijetu, kao i cijelu planetu? Porazmislite malo zatvorenih očiju, udahnite i izdahnite duboko i PRAVA životna misao će vam izroniti iz dubine duše.

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Niko
  Odgovori

  Uvijek nekako govoriš o željama i stvaranju onog što želiš u životu i sve je to lijepo. Ali, odakle dolazi želja? Želja nije ništa drugo nego misao koja ne želi prihvatiti ono što već jest tj. sadašnjost/istinu. Prava želja je u svojoj srži samo jaki entuzijazam da stvari mogu u budućnosti mogu biti po tvojoj mjeri i da će ti to uzrokovati sreću. I možda hoće, ali na kratko, i onda će doći neka druga želja i opet sve iz početka. A da ne govorim o tuzi ako se želja slučajno ne ostvari unatoč svom tvom trudu.

  Zapravo, želja se svodi na trčanje za obećanjem sreće u budućnosti i po definiciji negira istinu, sadašnjost, ono što već jest onako kako jest. I to negiranje sadašnjosti nosi patnju. Uvijek.

  Nekoć sam proveo dosta vremena razmišljajući o tome što ja želim u svom životu i htio sam to stvoriti. I bio sam nošen entuzijazmom koji je s vremenom nestajao kako sam ja postao smireniji i kako su želje nestajale ili se mijenjale. I jednog dana više nisam znao odgovoriti na pitanje što ja želim. Što ja duboko istinski želim nisam znao reći. Evo jedan video koji mi je došao par godina nakon i otprilike govori o tome što želim reći.
  http://www.youtube.com/watch?v=CXq_mVU8nyc

  Pozdrav!

  • Niara
   Odgovori

   Hvala na tvom viđenju Niko.
   Po mom osjećaju je već sam tvoj poticaj pisanja riječi – nakon “Ali,” u prvom retku – sadržavao “želju” da na neki način utječeš na promjenu u mom načinu razmišljanja – koji je kod tebe u ovom trenutku “stvarnosti” izazvao misao ne-prihvatljivosti – te da mi saopćiš “tvoje shvaćanje svijeta i istine”, koji su moguće po tvom mišljenju/stavu/osjećaju ili kako ti već drago, “poželjniji”.
   Hvala još jednom.

   • Niko
    Odgovori

    Istina. Fino si me secirala. :)

    Sve što si rekla je točno. Ali da, eto, to je moj pogled na tu temu i ako ti ikad slučajno bude od koristi, bit će mi i više nego drago.

    Hvala ti i pozdrav!

    • Niara
     Odgovori

     Molim :-) Pozdrav i tebi.

 • Damir
  Odgovori

  Ja na to gledam nakako drugačije . Želje spadaju u područje ovisnosti, stoga ako hoćeš naprijed, nani se ovisnosti i počni birati. Ne hodaj neodlučno po samoposluzi života i ne gledaj što drugi biraju, već sam izaberi nešto od bezbroj mogućnosti, jer život kakvog živiš je tvoj izbor. Ako si izgubio kompas, promatraj prirodu i uči iz nje. Pozdrav.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje