Čovjek daje ljubav čovjeku ili novcu

 In Općenito

Napisao Eon.

Video u podnožju je bio inspiracija za ove misli koje se vrzmaju po mojem, a vjerujem i po svim različitim umovima različitih ljudi. Iz videa proizlazi jednostavno pitanje: ”Kome čovjek treba dati svoju ljubav, drugome čovjeku ili novcu?”. Odgovor nam je svima logičan, kako čovjek treba dati ljubav čovjeku. Što će nam onda novac? Kao sredstvo razmjene? Razmjene čega? Materijalnih dobara? Ali nisu li ta materijalna dobra napravljena iz ljubavi prema drugome čovjeku, kako bi drugi čovjek mogao zajedno s nama uživati u blagodatima našega rada? Ako jesu, opet se vraćamo na pitanje:

”Što će nam novac?”.

Kako širimo svoju svijest, tako dolazimo do spoznaje da je novac u današnje vrijeme zastario koncept iz prošlosti koji trenutno usporava i koči razvoj svijesti ljudske vrste i totalni tehnološki napredak. Ljubav prema bližnjemu čovjeku dovoljna je da nas potakne na rad za blagodati nas i bližnjega našega. Ne mogu natjerati ikoga da zamišlja svijet bez novca, ali mogu reći svoju viziju. Da nismo ograničeni s novcima, što mislite koliko bi trebalo znanstvenicima da naprave prvi ozbiljni teleporter, ili još bolje replikator hrane koji bi zauvijek riješio glad u svijetu? Koliko bi trebalo vremena za smisliti i napraviti bilo što novo? Za koliko bi bio gotov jedan međuzvjezdani svemirski brod ukoliko bi znanstvenici imali svu slobodu bez ograničenja u novčanim sredstvima za istraživanje? Da ne pišem o medicini koja se ne bi bazirala na profitu nego na boljitku čovjeka. Vjerujem da bi ovaj svijet za 5 godina od ukidanja zastarjelih koncepata poput novca, bio jedno veoma ljepše mjesto za život. Možete Vi misliti da su ovo što pišem utopističke riječi, ali pogledajte malo oko sebe. Tko Vam je u um usadio takvo mišljenje? Vjerojatno netko tko želi svu korist samo za sebe. Pitam se tko bi to mogao biti, a mislim da je vrijeme da se i Vi koji čitate ove riječi, počnete pitati istu stvar.

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Siva Eminencija
  Odgovori

  Siva dodati: čovjek biti živ, novac biti mrtav.
  Čovjek dati ljubav čovjek = život
  Čovjek dati ljubav novac = smrt

 • Solarian
  Odgovori

  Kada je Tesla prije više od 100 godina došao J. P. Morgan-u s slikama budućnosti na kojima su bili prikazani razni strojevi koji se napajaju elektricitetom iz električnog polja planete zemlje, J. P. Morgan je radi ljubavi prema novcu odbio Teslu i njegove planove za budući tehnološki razvoj čovječanstva opravdavajući se s samo njemu logičnim objašnjenjem da što će on prodavati ako će baš svatko moći (na bilo kojem dijelu planete zemlje) imati neograničen izvor električne energije da napaja svoje strojeve, vidi na: 1:35:12 (http://www.youtube.com/watch?v=upgFOpMDHa8).
  Da je Tesla mogao razvijati svoje ideje bez novca koji su mu davali kako im se prohtjelo sponzori poput J. P. Morgan-a, danas bi imali civilizaciju kako je prikazana u Zvijezdanim stazama i bilo bi nam pod normalno istraživati svemir u nečemu kao što je prikazano na mom gravataru.

 • inspiracija
  Odgovori

  Treba voljeti i životinje, i one su bića sa osjećajima. Životinje su tu, oko nas, ali sigurno ne da bismo ih jeli, mrcvarili, ponižavali, na njima zarađivali. Ne može se biće posjedovati, prodavati, od njega napraviti kupoprodajni objekt. Tesla je bio vegan, Lav N. Tolstoj, Leonardo da Vinci, Pitagora i mnogi drugi bili su vegani i poštivali život općenito odnosno ljubili svako biće.

  • Solarian
   Odgovori

   Repliciranje hrane i sveg ostalog što je potrebno čovjeku za svakodnevni život pomoću replikatora uzimajući za izvor kvantne čestice riješio bi vječnu dilemu tko je više u pravu što se tiče načina ishrane i općenito načina života i uzdigao ljubav prema svim živim bićima na viši nivo, životinje i biljke bi živjele svoj prirodan životni vjek u slobodi ne uznemiravane od strane čovjeka, a čovjek bi jeo, i koristio što bi želio bez grižnje savjesti zbog tereta ubijanja ili bilo koje druge zloupotrebe drugih živih bića.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje