Čuvari slobode

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni

Napisao i preveo Valter.

Mnogi koji prate naš rad znaju za Veronicu iz obitelji Chapman, možda su i pročitali njezinu knjigu ”Sloboda je više od riječi sa 7 slova” i poslušali je u desetoj radio emisiji Sat Istine. Čast mi je što se nalazim na njezinoj mailing listi i što imam dopuštenje da pojedine njezine mailove učinim javnim pa sam odlučio jedan od njih prevesti – jer nosi snažnu poruku onima koji su svjesni istine ali sebi predbacuju što su poklekli pod pritiskom da svoje znanje i svijest upregnu u djelovanje koje je u skladu s njihovim bićem.

Mislim da mogu ponuditi neke odgovore.

Za početak… o čemu govorim?

Govorim o ovakvoj situaciji:

1. Shvatili ste da nitko nema ”autoritet” nad Vama, jer ”autoritet” NE POSTOJI… UKOLIKO GA SAMI NE DATE… a NE dajete ga… jer razumijete što je SLOBODA.

2. Ipak, neki tupan/razbojnik/organski robot dokazuje svoj nepostojeći ”autoritet” nad Vama… i taj autoritet dokazuje uz podršku oružja, pasa, sile i tehnologije.

3. Vaša fizička inkarnacija je jedna jedinica tijela od Krvi i Mesa… i može relativno lako biti posiječena, spremno izubijana, i zaista Vam poprilična doza boli može biti nanešena ukoliko se ”opirete” primjeni tog nepostojećeg ”autoriteta”.

A takva je situacija U PRAKSI.

A pitanje je: Što činiti?

A jednostavan odgovor jest: BUDUĆI DA SE RADI O SAMO-ODRŽANJU – PRISTALI STE NA TO. Usprkos tome što Vaša svijest viče ”NEMAJU NIKAKVA PRAVA DA TO ČINE!”

Problem s ovakovim rješenjem je slijedeći: Osjećate se kao govno, kao licemjer – jer imajući na umu sve što ste rekli – sve u što vjerujete – ipak ste popustili nečemu za što znate da je krivo.

Moja poruka je slijedeća – pogrešno je tako se osjećati. Nemojte.

Pogrešno je sebe kritizirati na bilo koji način zato što ste ”popustili”… a zbog nevjerojatno nepovoljnih izgleda za uspjeh.

ZNAJTE – NISTE SEBE OBEŠČASTILI POVLAČENJEM PRED TAKVIM IZGLEDIMA ZA USPJEH.

Ali – ima tu još nečega. Još mnogo toga.

Trebate na sebe gledati kao na SJEME.

Vi nosite SJEME.

U Vama.

Sjeme Slobode.

Vi ste jedna sjemenka u paketiću sjemenki.

I baš kao i te sjemenke u paketiću, ostajete ”uspavani”… do trenutka kada netko uzme taj paketić… i možda ga otvori… i posije to sjeme.

Tada dolazi vrijeme u kojemu sjeme izraste u pupoljak… koji najednom procvjeta šarenim bojama.

Stoga ono trebate učiniti… ono čega se trebate prisjetiti… jest da Vi jeste sjeme u paketiću. I tako, brinući se da to sjeme održite živim… U VAMA… tada, što god da se dogodi… i koliko god vremena prošlo… a kako se stvari razvijaju nećemo još dugo čekati jer nesumnjivo je da ”Sindrom 100-tog majmuna” trenutno radi prekovremeno! I doći će vrijeme kada će taj paketić nositi toliko sjemenki da će popucati po šavovima i sjemenke će ispasti iz tog pocijepanog paketića.

Past će na zemlju.

A svi znamo što se događa kada sjeme padne na zemlju.

Sve što trebati učiniti je da sjeme održite živim u Vama do tog trenutka.

Ne dajte da naprosto umre.

To je sve.

Prisjetite se – objasnila sam i u svojoj knjizi – da se cijela stvar temelji na uvjerenjima. Konceptima. Na kraju dana, sve što je potrebno… JEST UNIVERZALNA PROMJENA UVJERENJA.

To je sve što je potrebno.

I na tom kraju toga dana, to će biti uistinu jednako tako lako kao što je bilo lako prestati vjerovati u Djeda Božićnjaka.

Veronica 

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje