DE-MUTACIJA ILI MUTACIJA, PITANJE JE SAD

 In Duhovnost

Naišao sam preko facebooka na jedan članak koji je u meni potaknuo razmišljanje o značajnim promjenama ljudske svijesti u posljednjih nekoliko godina, tko zna – možda i desetljeća, koji mnogi doživljavamo i proživljavamo na unutrašnjoj razini. A kako sve iz čovjeka proizlazi, to što doživljavamo unutar nas samih, manifestira se i izvan nas. Mnogi kažu da ne možeš promijeniti nikoga osim sebe, i to je točno. Ali mijenjanjem sebe ne mijenjamo samo sebe – mijenjamo i čitav Univerzum, jer elementi od kojih je nastao Univerzum isti su elementi od kojih smo i mi sazdani.

Jer sve je povezano. Sve je energija. Mi smo energija, a da je to zaista tako dovoljno je staviti prst pod elektronski mikroskop i nećemo više vidjeti materiju – već čistu energiju.

Usklađujemo se s novom sviješću o tome tko mi zaista jesmo, mijenjamo stare navike, odbacujemo strah, govorimo istinu. Mijenjamo se, ponekad dramatično, i te promjene često nailaze na otpor i neshvaćanje u našoj okolini i ljudima koji nas okružuju, s kojima smo možda proveli čitav naš život. Stoga valja znati da ti odnosi i neshvaćanje koje doživljavamo kao uteg u našem daljnjem razvoju, praćeni osjećajima koji nas povremeno preplavljuju i koje ne doživljavamo kao ugodne, jesu upravo osjećaji koji nas usmjeravaju prema tome da preispitamo unutar sebe što ih je izazvalo i kamo nas upućuju krenuti.

Smatram da nas upućuju prema miru i skladu sa samima sobom. Jer kada je čovjek u miru i u skladu sa samim sobom, uskladio se s Univerzumom, jer je dio Univerzuma, i sa njim kroči kroz život ruku pod ruku kao s prijateljem koji ga nikada neće iznevjeriti. A tada mir i prihvaćanje dolazi i onima koji se ne osjećaju ugodno zato što se mi mijenjamo, i puštaju nas da u miru nastavimo svoj put, kamo god taj put vodio.

I na tome putu dobro je ponekad prisjetiti se riječi jednog od učitelja:

Bruce Lee

Preporučam članak, a možete ga pročitati OVDJE.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje