Demonstracije ponedjeljkom u Njemačkoj – nastavak

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni

Demonstracija ponedjeljkom (Mahnwache für Frieden)*  21. travnja 2014-e u Berlinu, pred više od 5.000 jako motiviranih sudionika, bila je ogroman uspjeh.
*(Mahnwache für Frieden = Bdijenje za mir, kao znak/opomena)

Zahvaljujemo se svim našim pomagačima koji su bili na licu mjesta i aktivno nas podržavali!

Prije petog „Bdijenja za mir, kao znak/opomena“ u Berlinu, bilo je puno vrtloga. Dok mediji i političari zajednički pokušavaju lažima i propagandom izgraditi neprijateljsku sliku Rusije, gube i dalje na vjerodostojnosti, što svakog tjedna privlači sve više ljudi na ulice.

potsdamer-platz-ostermontag2014

Ovaj obim mediji više nisu mogli zataškati/ušutkati. Zato su umjesto toga, unaprijed pokušali događaj diskreditirati. Wulf Rohwedder (tagesschau.de) je na primjer napisao huškački članak protiv te priredbe (www.tagesschau.de/inland/mahnwachen100.html) u kojem je pisani intervju s organizatorom Larsom Mährholzom u potpunosti izokrenuo i povrh toga tvrdio da Andreas Popp zahtijeva “privremenu carsku vladu.” Protiv toga smo pokrenuli pravni postupak.

Jutta Ditfurth je na 3sat, smjela širiti divlje teorije o desničarskim pozadinama „Bdijenja za mir, kao znak/opomena“ i najdublje vrijeđati Jürgena Elsässera, kao i Kena Jebsena. I Jürgen Elsässer je također najavio poduzimanje pravnih koraka. Pirati su se kroz odstojanje prema bdijenju, doslovce sami razložili/raspali: www.piratenpartei.de/2014/04/17/friedensbewegung-2-0-lasst-uns-auf-die-strasse-gehen-aber-nicht-dort, što je jasno vidljivo iz rasprave ispod članka. Za vrijeme toga se međutim, Sonja Karas (član upravnog odbora Nacionalne udruge Zelenih u Brandenburgu), solidarizirala s „Bdijenjem za mir, kao znak/opomena“.

Pokrenuta je lavina koja se izgleda više ne može zaustaviti. Masovni mediji i blok stranke gube trenutno kontrolu nad objavljenim mišljenjem – zahvaljujući internetu!

Izvornik:
http://www.wissensmanufaktur.net/montagsdemo

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje