DRŽAVNI DUŽNOSNICI BEZ ZAKONSKIH OBVEZA

 In Korporacije, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Napisao Eon.

Iz prijašnjih članaka znamo kako je Republika Hrvatska pretvorena u poslovni subjekt. Zbog toga unutar zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika, članci u kojima su te obveze pisane, su prestali važiti. Ne vjerujete, pogledajte zakon.

http://www.zakon.hr/z/519/Zakon-o-obvezama-i-pravima-dr%C5%BEavnih-du%C5%BEnosnika

U zakonu su samo ostali članci koji pišu o pravima državnih dužnosnika na plaću i olakšice. Prema tome, državni dužnosnici uopće nemaju ikakvih zakonskih obveza, samo imaju pravo na prihode. Obveze pojedinih ”dužnosnika” opisane su u pravilnicima njihovih zasebnih poslovnih subjekata, ali one nisu u zakonu – osim jedne jedine obveze – da moraju podnijeti pisanu izjavu o svojoj imovini u čl. 19. I tako dok svi koji ne znaju istinu, trebaju se pridržavati zakona i imaju puno zakonskih obveza, oni koji bi narodu trebali služiti, obveza zakonskih imaju jednu jedinu. Štoviše, saborski zastupnici uopće ne prisežu da će služiti onima koji su ih izabrali na tu poziciju. Kad pročitate tekst prisege saborskog zastupnika, onda vam je puno jasnije:

”Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.‘‘

Umjesto da prisežu kako će se zauzimati za svekoliki napredak naroda Republike Hrvatske, oni prisežu za svekoliki napredak poslovnog subjekta.

Uglavnom, pronađen je još jedan dokaz koji ide u prilog činjenici da je država pretvorena u poslovni subjekt.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • jana
  Odgovori

  Možda su ti zakoni koji su izbačeni nekim drugim zakonom definirani.
  Prema starom zakonu radi se o člancima 2. – 10. koji uglavnom govore o prijemu u državnu službu.

  • Valter
   Odgovori

   Moguće – ali je zanimljivo da je u čitavom zakonu navedena jedna jedina obveza a prava koliko ti srce želi.

   Zanimljivo bi bilo kada bi recimo dodan bio članak koji bi rekao npr:

   ”dužnosnik koji bude pravomoćno osuđen za bilo koji prekršaj ili kazneno djelo gubi sva prava po ovom zakonu i dužan je vratiti novac koji mu je plaćen temeljem ovog zakona od dana kada je postao dužnosnik do dana pravomoćne presude i nikada više ne može raditi u državnoj službi.”

   Baš me zanima bi li to sami sebi izglasali.

  • Siva Eminencija
   Odgovori

   Siva citirati: ”Obveze pojedinih ”dužnosnika” opisane su u pravilnicima njihovih zasebnih poslovnih subjekata, ali one nisu u zakonu – osim jedne jedine obveze – da moraju podnijeti pisanu izjavu o svojoj imovini u čl. 19.”

   Što tu ne biti jasno?

   • Valter
    Odgovori

    Molim da Siva Eminencija zadrži svoje komentare za sebe u budućnosti, budući da imam dokaze da se radi o lažnom profilu, neovisno o tome što ista ima za reći. Ova platforma posvećena je istini pa lažnjaci neće dobiti puno prilika za komentiranje.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje