DUBOKO ISKUSTVO BLISKE SMRTI – 1. DIO – UVOD

 In Duhovnost, Na rubu ...

Misterij života i smrti danas nam mogu pomoći razjasniti iznimno rijetki ljudi koji su zamalo nepovratno prekoračili taj prag, da bi se ipak iz nekog razloga vratili… postoje dva takva iskustva, različita po intenzitetu i količini informacija koje su oni koji su se vratili ponijeli nazad sa sobom. Ekskluzivno na Zvonu Istine, imat ćete priliku u nekoliko nastavaka saznati iz prve ruke što je na drugoj strani saznao naš gost autor koji je prošao ono iskustvo koje se pamti do najsitnijih detalja i koji se vratio sa SVIM informacijama koje je dobio “na drugoj strani”… Autor tekstova je iz razumljivih razloga, zamolio da ostane anoniman. Ipak – ako imate pitanja, postavite ih u sekciji komentara – vjerujem da će ih biti dosta a nadam se da će naš misteriozni gost autor imati strpljenja na njih odgovoriti najbolje što zna i umije.

Dragi čitaoci, poštovanje i dobar vam dan!

Imajući u vidu da je interes za ljudskom duhovnošću oduvijek važna tema, kao i sama činjenica da se uvijek pitamo ima li ičeg poslije smrti, zamoljen od strane prijatelja, odlučio sam da vam približim moje osobno iskustvo koje se naziva Deep Near Death Experience ili u prijevodu; duboko iskustvo bliske smrti.

Kao što je danas poznato, iskustvenike tog fenomena djelimo na dvije glavne grupe: Duboke iskustvenike (oni koji se sjećaju iskustva potpuno ili skoro potpuno u svim detaljima, pričama sa svjetlom i doživljajima), i na obične iskustvenike koji se sjećaju ponešto ili skroz malo iz samog iskustva.  O samom iskustvu smrti mnogo je rečeno i pisano, počevši od davnina kroz razne priče o doživljaju (iskustva) viđenja tzv. mističnog svjetla, pa do nama relativno suvremenog doba, sredine 70-tih godina prošlog stoljeća, kad je jedan doktor odlučio napisati knjigu o pričama ljudi, koji su se susreli sa tzv. kliničkom smrti to jest – doživjeli je.

 

Bio je to dr. Raymond E. Moody… i od tog doba od kada je izašla njegova knjiga, pa sve do dana današnjeg, zanimanje za ovu temu nije se izgubilo. Zapravo, otkrivanjem novih činjenica ono samo raste. Obavljena su mnoga daljnja istraživanja i napisane mnoge knjige, snimljeni su filmovi na istu ili slične teme , no ipak sam fenomen i njegova bit nije neposredno bio približen samim ljudima.

Stoga ćemo ovaj put zagrebati malo dublje i iz prve ruke vidjeti što je to tako interesantno da zanima i ozbiljne znanstvenike već desetljećima.

Pa da krenemo…

Samo iskustvo može biti pozitivno ili negativno a doživljaje unutar samog iskustva možemo podijeliti u više faza, a većina njih je opisana i poznata, poput osjećaja da se izašlo iz tijela (O.B.E.- Out of body experience), ulazak u mrak i izlazak iz njega (tzv.tunel), osjećaj potpunog spokojstva, topline i ljubavi te osjećaj da si stopljen sa svim i neodvojiv dio svega, zatim potpuna repriza dosadašnjeg života (nanovo proživljavanje svega doživljenog do tada, uz analizu doživljenog sa Svjetlom), pa Priče i objašnjenja svjetla, priče o tom kako radi naša svijest (kolektivna svijest), kako funkcionira univerzum, putovanje njim i raznim vremenima… Susret sa Akashom – zapis svega o svemu u svim opcijama, susret sa davno preminulima, nebeska zajednica, rastanak i povratak u tijelo…

Sve nabrojane faze ću po potrebi u daljnjim tekstovima podrobnije opisati….

U slijedećem nastavku ću opisati, naravno ukratko, sam događaj koji me uveo u duboko iskustvo bliske smrti a koji se potpuno neočekivano i bez pripreme dogodio…

Zapravo – ne znam što bi nekog moglo pripremiti za doživljaj poput ovog kojeg sam naumio opisati.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje