EKSKLUZIVNA DOKUMENTACIJA – OBJAVA STUDIJE O UČINKOVITOSTI VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

 In Zafrkancija

Jučer sam imao prilike biti na Trgu svetog Marka broj 2 u posjetu – i to poslovnom – VLADI REPUBLIKE HRVATSKE. Kako je posao zbog kojeg sam tamo bio zahtijevao i nešto čekanja, strpljivo sam čekao gledajući svoja posla, kada mi je periferni vid uhvatio nešto što je u meni odmah pobudilo instinkt lovca-tragača za Istinom. Ono što sam vidio prepričati ću najbolje kako znam i umijem, a to što sam vidio – smatram da treba prenijeti i drugim ljudima.

U prostoriji gdje sam čekao, iz meni nepoznatih razloga, možda slučajno, zalutala je službena dokumentacija koju sam detaljno proučio. Ono što sam vidio prvo, izmamilo mi je smješak na lice – jer sadržaj studije bio je vrlo zanimljiv.

Studija je bila naručena od same VLADE REPUBLIKE HRVATSKE.

Siguran sam da su tu studiju i platili. Dakle – netko je od renomirane tvrtke naručio studiju koja će ZNANSTVENOM METODOM izmjeriti koliko je VLADA REPUBLIKE HRVATSKE učinkovita. Dokaz za to je na samoj studiji – naziv tvrtke koja je studiju napravila, pečat, ma sve je tu. Nije moguće da se radilo o podvali.

Ali, kako sam po prirodi podozriv, odlučio sam tu studiju i ono što u njoj piše ipak uzeti sa zrnom soli. Budući da volim provjeriti informacije na više strana – tim više što su podaci u studiji VRLO DELIKATNI – odlučio sam dodatno istražiti radi li se u toj studiji o istom entitetu u ulozi naručitelja studije, i u ulozi predmeta studije.

Ispalo je da su se moja predviđanja potvrdila. Riječ je o jednom te istom entitetu – VLADA REPUBLIKE HRVATSKE – za što sam dodatne dokaze izvukao sa web stranice još jednog među Hrvatima omiljenog entiteta naziva POREZNA UPRAVA, gdje se u registru trgovačkih društava, gle čuda, našao i spomenuti entitet VLADA REPUBLIKE HRVATSKE.

Pogledajte dokaz:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/07/VLADA-REPUBLIKE-HRVATSKE.pdf”]

Odluku o objavi ovog članka i spomenute studije donio sam u milijarditom dijelu sekunde nakon spoznaje da se radi o istom entitetu. Jer sa ovakvim neospornim dokazima u mom posjedu, u potpunosti sam svjestan da odgovorno činim pravu stvar davanjem u javnost te značajne dokumentacije. Nadam se da će i drugi ljudi početi češće ovakve stvari iznositi na svjetlost dana.

Studija, da se vratimo na to. Znanstvenom metodom utvrđena je učinkovitost VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, i moram reći da učinkovitost nije baš sjajna. Ali to svi znamo i osjećamo – pa to zapravo i nije nešto što bi danas ikoga moglo iznenaditi, osim možda onog friškog ministra financija kojeg sam spomenuo u jednom od prošlih članaka – sjećate se možda, onaj frajer koji radi 24 sata na dan. Taj je definitivno učinkovit kada radi 24 sata dnevno.

Ja bih rekao, ako mora raditi 24 sata dnevno, da je beznadno neorganiziran.

U studiji je navedeno da postoji 8 kategorija učinkovitosti, i VLADA REPUBLIKE HRVATSKE, nakon dubinskog skeniranja i snimanja iste sa najnovijim čudesima znanosti i tehnologije, smještena je u poražavajuću 7. kategoriju.

Ali ono što mi je sledilo krv u žilama bila je informacija da ukoliko VLADA REPUBLIKE HRVATSKE poveća svoju učinkovitost za fenomenalnih 20%, to će biti dovoljno samo da se za dlaku provuče u 6. kategoriju učinkovitosti. Zamislite onog friškog ministra koji bi morao raditi u neprestalnom pokretu mlaznim avionom, loveći vremenske zone kako bi mu dan umjesto 24 sata potrajao 28.8 sati, što je upravo tih 20% više.

Predložene su i mjere za povećanje učinkovitosti u toj studiji, ali čak i kada bi sve one zajedno bile primijenjene, učinkovitost bi porasla za svega 15-tak postotaka.

Zaista izgleda da ne postoji rješenje. Jer ako zaposle još novih 20 ministara, 20 njihovih zamjenika, tajnice itd… što će se dogoditi? Povećanje učinkovitosti na račun smanjenja prihoda, i opet su na početku, možda u još većem minusu. Možda bi bolje bilo otpustiti sve trenutne ministre da se poveća učinkovitost. A treba napomenuti i ovaj šokantni podatak – učinkovitost bi trebalo povećati čak 10 puta – samo da dođu u 2. razred učinkovitosti, gdje se vjerojatno nalaze slični entiteti sa zapada prema kojem sve više Hrvata podiže pogled i ispituje gdje je najbolje emigrirati.

10 (deset) puta!!!

Hladan tuš tek je slijedio za mene. Jer – ako učinkovitost padne samo jedan jedini postotak – eto VLADE REPUBLIKE HRVATSKE u najgorem mogućem razredu učinkovitosti, na samom dnu dna gdje sunce ne sja. Oblio me hladan znoj kada sam pomislio da je riječ o milimetrima do ruba ponora. Za pad će biti dovoljno da friški ministar financija odluči malo odspavati, i sve će biti izgubljeno.

Uostalom – pogledajte sami studiju koja je mene ne baš iznenadila, ali me duboko zabrinula.

 

 

Dakle – ako netko prdne na sjednici VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, nužno će biti otvoriti prozore, što će automatski dovesti do pada učinkovitosti, i VLADA REPUBLIKE HRVATSKE trenutno će se survati u najgoru, sramotnu 8. kategoriju učinkovitosti.

Stoga – ako već nije moguće doći do 6. kategorije, možda im je moguće zabraniti grah s kobasom za gablec.

I za kraj – ne zaboravite da je sve energija. Mi smo energija. Čak je i VLADA REPUBLIKE HRVATSKE energija, iako s negativnim predznakom – više troši nego što stvara. Mnogi se nadaju da će slijedeći puta odabrati malo manje nesposobnu parazitsku bratiju da nad njima vlada. Kažu da nada umire posljednja. Ja bih rekao da nakon nade razočaran umire i onaj koji se nadao da će nekakav parazitski entitet nešto za njega učiniti, odbijajući istovremeno preuzeti punu vlastitu odgovornost za svoj život.

Uzdaj se u se, i u svoje kljuse. Tako bi rekli naši stari.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • bem-bem
  Odgovori

  Ovo je energetska efikasnost zgrade ne radna ucinkovitost vlade , mozda ste malo pogrijesili ili sam ja krivo shvatio clanak?

  • Valter
   Odgovori

   Kategorija članka je : ”Zajebancija”.

 • bem-bem
  Odgovori

  Hahaha ispricavam se nisam vidio kategoriju ,shvatio sam doslovno, sada kad znam kategoriju mogu mirna srca reci odlican clanak :D

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje