EKSKLUZIVNO – kako osporiti nadležnost suda?

 In Pravo i zakoni, Predlošci pisama

VAŽNO – ukoliko ste spremni prihvatiti potpunu vlastitu odgovornost za sve što bi moglo proizaći kao posljedica čitanja ovog članka i svega ostaloga što je objavljeno na ovoj edukativnoj platformi – molimo čitajte dalje, ako ne, napustite ovu stranicu.

Kreirali smo predložak pisma, kojim se osporava nadležnost suda nad živim čovjekom.

Pismo je nastalo izvornom hrvatskom inicijativom, zatim je unaprijeđeno irskom pameću i naposljetku ga je editirao i usavršio pravnik, koji je 20 godina služio ljude u hrvatskom odvjetništvu i sudstvu, da bi se prije 10-ak godina odlučio iz toga časno povući, vrativši iskaznicu odvjetničke komore.

Napominjemo da korištenje ovakvog pisma zahtijeva potpunu svijest o tome tko čovjek jest a također i popriličnu količinu znanja. Svi potrebni podaci o tome, nalaze se na našoj edukativnoj platformi – pa predlažemo da je istražite uzduž i poprijeko – i jedina potrebna sredstva za usvajanje tog znanja su vrijeme i zdrav razum.

Pravnik koji je nam je pružio veliku pomoć u kreaciji ovog pisma, napomenuo je da ovo pismo ne samo da izaziva nadležnost suda – VEĆ I DOKAZUJE DA SUD NADLEŽNOST NAD ŽIVIM ČOVJEKOM

NEMA!

Trenutno se tri ovakva pisma nalaze na sudovima raznih, takozvanih nadležnosti i niti jedno od njih do danas nije osporeno, niti na jedno nije stigao odgovor, što znači da su potpuno svjesni da ga osporiti ne mogu.

Ipak – ne možemo tvrditi da oni koji su ovakva pisma sudu poslali, tamo neće morati obrazložiti što su zapravo napisali, uz pomoć znanja i istine, kojima će u takovom slučaju razotkriti pravu prirodu sudskog sustava.

Svakako treba nekoliko riječi reći i o duhovnom aspektu ovakvog pisma. Ono će pomoći svima koji djeluju s pozicije ISTINE, no onima koji su počinili bilo kakvu štetu živom ljudskom biću ili njegovoj imovini – ne.

Stoga bi svatko tko odluči ovakvo pismo koristiti, trebao pogledati u svoje srce i dušu prije nego ga pošalje sudu i upitati sam sebe – JESAM LI U ISTINI?

U nastavku je predložak pisma kao .jpg slika, a originalni predložak pisma u .pdf formatu možete skinuti OVDJE .

NAPOMENA – ovo je jedan od prvih pokušaja osporavanja nadležnosti, koje je u protokom vremena podignuto na višu i učinkovitiju razinu.

Predložak pisma za osporavanje nadležnosti suda 2_str_1

Predložak pisma za osporavanje nadležnosti suda 2_str_2

 

Recent Posts
Showing 7 comments
 • Petar
  Odgovori

  Pravo nadležnosti kojim se “Quo Warranto” poziva je kanosko pravo ili pravo zaposlenika katoličke crkve d.o.o., odnosno pravo nekog svečenika. Zar ne? ;)

  • Valter
   Odgovori

   Pravo bilo koga tko smatra da je taj zakon onaj čiju nadležnost prihvaća. Ne mora biti svećenik. Mislite li da će netko primjerice biti izbačen iz katoličke crkve temeljem svjetovnog ili kanonskog zakona? I taj netko može zatražiti zaštitu sve do Ustavnog suda i dalje prema njihovim zakonima – i izgubit će spor. To je već i u našoj sudskoj praksi provedeno.

 • Jana
  Odgovori

  Zanima me da li je netko upotrijebio, odnosno poslao sudu taj dokument u Hrvatskoj?

  Čini mi se da je druga stvar u Americi, Njemačkoj i sl. jer tamo suci sude po zakonu i rijetko kad se dogodi da neki viši sud mora riješiti žalbe i odraditi propuste nižeg suda. Oni zaista vode računa o zakonima koje su te države donijele. Stoga je i jednostavnija komunikacija. Međutim kod nas su sudovi katastrofalni. Sudske presude, odluke, rješenja pršte od nepravilnosti, nezakonitosti i propusta, a velika većina sudaca ili je korumpirana, ili polupismena, ili ne zna obavljati svoj posao i sl., pa bi, dok se ne istjera pravda u Hrvatskoj, šteta već bila nanesena. Osobno sam jednom prilikom sucu poslala email i ukazala mu da koraci koje poduzima nisu u skladu s zakonom, i citirala članke, on se oglušio i nije odgovorio, već vrlo brzo postupio onako kako je i naumio povrijedivši zakon kojeg se trebao držati. Dakle, u mom slučaju učinio je svjesni propust. I što onda očekivati od njih ukoliko im pošalješ takvo pismo? To je beskurpulozna umrežena mafija kojoj je teško stati na kraj. Boli njih briga o tvojim pravima, o njihovim vlastitim kršenjima zakona, a pogotovo ih boli ona stvar za njihovu nadležnost. Ne kažem da ne treba pokušati, samo želim reći da je to kod naših polupismenih sudova sizifov posao.

  • Valter
   Odgovori

   Jest, poslano ih je nekoliko. Jedno je urodilo plodom, a o učinku još jednoga U SUDNICI imat ćete priliku uskoro saznati više.

   • Marko
    Odgovori

    Bok Valtere, ima li stogod novoga u vezi ovog tvog posta od 24.03.?

    • Valter
     Odgovori

     ne, čekam poziv na tzv. glavnu ras-pravu.

     ras=

     U glagolima označava dijeljenje, odvajanje, međusobno udaljavanje jedinki skupa ili dijelova cjeline; lomljenje, raspadanje, rasipanje čega (razaslati; razbiti; razbježati se; rastjerati; razdioba), radnja oprečna radnji izraženoj osnovnim glagolom (razmrsiti; razoružati), širenje čega, uvećavanje obujma, opsega, veličine čega (razbujati se; razrasti se), dostizanje punog intenziteta nekog procesa (razbuktati se; raspričati se), nastanak stanja (razbješnjeti se; razdražiti se), oduzimanje čega, lišavanje čega, prestanak stanja (razbaštiniti; raspopiti), unošenje promjene u neko stanje prema značenju osnovne riječi (razblažiti; razvodniti; razbuditi; razdaniti se)

pingbacks / trackbacks
 • […] tražim od njega da dokaže svoju nadležnost pismom “Quo Warranto” kojeg imate OVDJE. Dajem mu rok od osam dana da dostavi dokumente kojima to dokazuje, inače nikakvu presudu ili […]

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje