EKSKLUZIVNO – predložak pisma za otkupljivače navodnog duga

 In Općenito, Predlošci pisama

Kako se situacija na kolabrirajućem financijskom tržištu zaoštrava, banke su i u nas počele s praksom doslovne prodaje navodnog duga tvrtkama koje za sitan novac kupe taj dug, a koje se onda pokušavaju predstaviti kao zakoniti vlasnici tog navodnog duga.

Međutim, ponekad takve tvrtke nalete na tvrd orah koji ponešto i zna o ugovornim odnosima, a pogotovo o ugovornim odnosima u koje je sam ušao – ili bolje rečeno – u koje nije uopće ušao.

U ovom konkretnom slučaju, čitatelj nam je pokazao kompletnu dokumentaciju koju posjeduje, pa čak i potvrdu banke da njima više ništa nije dužan. Tko se onda tu pojavio kao nepozvani umješač? Tvrtka koja je otkupila navodni dug tvrdi da je navodni dužnik stranka u ugovoru makar mu taj ugovor ne žele pokazati tvrdeći da je poslovna tajna, i makar na njemu nema potpisa navodnog dužnika, i makar navodni dužnik nije ovlastio, niti je dao odobrenje izvornoj ugovornoj strani da u njihov ugovorni odnos uvodi nekog trećeg.

Kako nama to izgleda – taj umješač će vrlo teško doći do onoga što traži od navodnog dužnika.

U nastavku je editirani predložak pisma koje je naš čitatelj poslao ”novim vlasnicima duga.” Nama se čini da su svojim nepromišljenim postupkom ti ”novi vlasnici duga” postali stvarni vlasnici duga, koji su stoga i otplatili, pa se isti ne može niti treba još jednom otplatiti, na čemu im je naš čitatelj u jednom od svojih prethodnih pisama njima i ljubazno zahvalio.

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/Template-umješač.pdf”]
Recent Posts
Showing 5 comments
 • Željko
  Odgovori

  zanimljivi su ti predlošci
  no
  često se u njima spominje i penalizacija, prijetnja tužbom, prijavom ili slično.
  nemam baš neke informacije kako to doista i učiniti
  recimo
  zaprijetimo tužbom javnom bilježniku ili nekom tamo djelatniku zagrebparkinga i što onda ako i dalje nastave po svom, kako doista provesti prijetnju i tužiti ih, jedna tužba ili prijava bile bi dovoljne da odmah odustanu od svih nelegalnih potraživanja.
  odajte nam i tu tajnu i krug će biti kompletan
  unaprijed zahvaljujem
  Željko

  • Valter
   Odgovori

   Dakle, to se radi ovako: naprosto podnesete tužbu protiv njih čim primijetite da nastavljaju sa svojim nezakonitim radnjama.

   • željko
    Odgovori

    :-) istina, no naprosto ne znam kako se to radi, nema veze izguglat ću, valjda negdje postoji naputak za to kako se podnosi tužba

 • Srki
  Odgovori

  Nastavak (link) više ne postoji. :)

 • Srki
  Odgovori

  Pozdrav!

  Jedva sam našao ovaj članak na koji sam komentirao krajem 1. mjeseca. Sad vidim da su komentari izbrisani…

  Evo i update mog iskustva:
  Nakon doslovno 3 mjeseca dobivam od općinskog suda pismo u kojem me obavještavaju da se tada (prije tri mjeseca) nisam potpisao, što je istina, te da ako u roku od 8 dana ponovo pošaljem potpisani “prigovor” smatrat će se da sam ga pslao u tada naveenom roku od osam dana.

  Sve mi ovo smrdi, pa reko da se raspitam dalje prije nego napravim isto. Malo mi je čudno da me općinski sud (naravno s neispravnim pečatom) obavještava o tome tri mjeseca kasnije…opet, računajući na njihovu ažurnost nije ni toliko čudno :)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje