Evolucija državne misli

 In Obrazovanje

Vlasnik plantaže, 1815. godine…

Robovlasnik 1

”Čitav taj ”abolicionistički” pokret je još jedna smiješna, nepraktična, idealistička novotarija koja će izblijediti. Pokažite mi makar jednu uspješnu državu koja funkcionira bez ropstva! Naravno, postoje određeni problemi, ima i nepravde, ali pomisao da bi čovječanstvo ikada moglo bez ropstva funcionirati je obična utopijska smijurija! To je u ljudskoj prirodi – tako su stvari postavljene i takve će uvijek biti, i nikakvo cviljenje i prigovaranje tih abolicionista neće to promijeniti!”

Državist, 2015. godine…

Državist 1

”Čitav taj ”voluntaristički” pokret je još jedna smiješna, nepraktična, idealistička novotarija koja će izblijediti. Pokažite mi makar jednu uspješnu državu koja funkcionira bez Vlade! Naravno, postoje određeni problemi, ima i nepravde, ali pomisao da bi čovječanstvo ikada moglo bez Vlade funcionirati je obična utopijska smijurija! To je u ljudskoj prirodi – tako su stvari postavljene i takve će uvijek biti, i nikakvo cviljenje i prigovaranje tih voluntarista neće to promijeniti!”

Recent Posts
Showing 7 comments
 • eva
  Odgovori

  Kako dobra usporedba. Izgleda da je vlasnik plantaže bio u pravu, ne funkcionira ništa bez ropstva. Evo i dan danas živimo u robovlasničkom sistemu koji se samo drugačije zove i lanac robova je malo duži zbog dojma i iluzije slobode koju su robovi time dobili. Psihopati vladaju svijetom od pamtivjeka, zakon jačeg. Ima i ona “Snaga klade valja, um caruje.” jer je um iznad materije. Zna to patokracija, da čovjek evoluira u nešto više od ovoga i spremili su novu zamku – novi stari robovlasnički sistem. Ego igra glavnu ulogu, držite oči na egu.

  • The God all mighty
   Odgovori

   Jednostavno nemogu shvatiti što je to ego? kako da prepoznam ego kod nekog -” držite oči na egu”?

   • eva
    Odgovori

    Kod nekog, nije u tome bit, nego kod sebe. Možda budem imala vremena kasnije pokušati objasniti. Ukratko to je ono što mislite da jeste, maska, slika o sebi koju pokazujete svijetu. Sve što mislite da jeste apriori nije točno jer je to misljenje barem za milisekundu prošlost a mi smo samo onaj trenutak koji je i koji izmiče za intrepretaciju.
    Gore (u prvom postu) što sam rekla znači: NWO će razbuđene ljude uhvatiti na ego u novi robovlasnički sistem.

 • Dražen
  Odgovori

  Glup, gluplji, grčić

 • ljudsko_biće
  Odgovori

  državna misao ne evoluira,
  nega

  državna misao revoluira
  oko jedne te iste
  (idejne) sfere,

  i to odkad je “ljudske” povijesti.

 • an
  Odgovori

  “nikakvo cviljenje i prigovaranje tih voluntarista neće to promijeniti!”

  Ovi su slijepi kod očiju.
  Ne da neće promijeniti, nego je već promijenilo, i prije i sada, a i ubuduće će mijenjati.
  Samo, nisu svi abolicionisti ono što bi trebali biti, niti svi voluntaristi oni koji bi trebali biti. Ali duh pobjede koji neki od njih slijede, dovodi , neke od nekih, do punije i potpunije pobjede. Tako je bilo, i tako će biti. Ali o tim pojedincima nismo baš, do nedavno, slušali u medijima.
  A ovi nesretnici (nedostojni ikakve vlasti), na svoju krajnju štetu, to ne razumiju. Niti shvaćaju da, možda trenutno mogu što hoće, ali svakako ne i dokle hoće. I svi računi koje si sabiru, daleko su od mogućnosti otkupa života, ali su zato vrlo precizan dokaz izbora klanjanja Bogu ili bogatstvu, što se u duhovnom svijetu VRLO budno prati.

 • au_toritet
  Odgovori

  Grčić, bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu utvrde u koju malo tko može ući pogotovo sa drugih fakulteta. Svi van EFST-a su kao okuženi. Vidim i danas da ovdašnji dekan kopira Grčića pravog voluntarista, jer su svojedobno primali studente sa dr.fakulteta, međutim opet zip/nemere. Dignut je ponovno prelaz za ulazak u utvrdu, da se slučajno neugledni studenti ne pomiješaju sa čistokrvnim uz pedigre. Evo jedan zanimljiv link na ovaj dobar članak usporedbe, pa tko želi ako nije može pročitati: http://www.tportal.hr/kultura/389441/Papa-je-jedan-od-najvjestijih-politicara-na-svijetu-a-to-nije-kompliment.html

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje