François Hollande – Francuska u ovoj fazi kaže TTIP-u NE

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni, Ugovori

F.Hollande-013.5.2016.

PARIZ (AFX) – Francuska “u ovoj fazi” pregovora odbacuje TTIP-sporazum sa SAD-om.

Francuska inzistira na osnovnim uvjetima

“Nikada nećemo prihvatiti da osnovna načela naše poljoprivrede, kulture, uzajamnost u pristupu javnim natječajima budu dovedena u pitanje”, rekao je danas Hollande na skupu u Parizu, pod motom “ljevica na vlasti”. Francuska je izgradila osnovne uvjete predviđene u pravilima u području zdravstva, okoliša, sigurnosti hrane i kulture.

Vlada Francuske je u posljednjih nekoliko tjedana u više navrata kritizirala nedostatak suradnje od strane SAD-a i prijetila, da će ako ne budu ispunjeni važni zahtjevi, odbaciti planirani sporazum o slobodnoj trgovini i ulaganju.

Predsjednik François Hollande je još u travnju upozorio, da Francuska TTIP-sporazumu uvijek može reći “ne”.

Izvornik

http://www.finanzen.at/nachrichten/aktien/Hollande-Frankreich-sagt-in-diesem-Stadium-Nein-zu-TTIP-1001185219

http://www.heute.de/hollande-droht-erneut-mit-nein-zu-ttip-abkommen-praesident-frankreich-wuerde-vertrag-nach-jetzigem-stand-ablehnen-43359734.html

VIDEO s prosvjedima u Hannover-u koji ne prestaju i govorom francuskog predsjednika François-a Hollande-a
https://www.youtube.com/watch?v=JJ_wbSj8Q0Y

Prosvjedi u Njemačkoj (na slici Hannover) ne prestaju.

Hanover-TTIP

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Damir
  Odgovori

  Vladimire, bojim se da konzumacijom ovakvih i sličnih informacija koje nose prpoznatljivu LAŽNU poruku kako je čovjek taj koji je dužan pokoravati se aktima i odredbama đavolskih korporacija,koje su po svojoj prirodi suprotnog karaktera od čovjekove biti i poslanja, kako rekoh , bojm se da se na taj način nesvjesno vraćamo u staru trulu parazirsku paradigmu destrukcije, uništenja i smrti ljudske duše i tjela.

  Kad bi prezentacijom ovakvih i sličnih stvari i problema bilo ponuđeno i rješenje ili barem put prema rješenju istih, odmah bi povukao tekst iznad u ovom komentaru.

  • Valter
   Odgovori

   je… ali novi ljudi koji pronađu ovu stranicu teško mogu krenuti s pozicije razumijevanja na kojoj se nalaziš ti.

 • ljevica
  Odgovori

  Francois Hollande je izraz franc. narodne volje.
  Sarkozy, svakako, nije ni blizu bio najbolji izbor, a, vremenom se pokazuje, ni Hollande.
  (Francuska, zapravo, kao i Njemačka i mnoge druge zemlje EU-a, pokušava naći vlastiti evropski i nezavisni antianglosaksonski put.)
  Ali nekadašnja uvjerljiva pobjeda Hollandea nad Sarkozyjem, odlukom preko 80 % biračâ, jeste najbolja potvrda prijespomenute narodne volje.
  Francuzi posljednjih dana, krvavih tijela, biju svoju odlučnu bitku protiv ukidanja 35-satne radne nedjelje, sigurno ne kontemplirajući o tome ispred internetskog ekrana.
  Svako ko ima bolje rješenje može otići u Francusku i pridružiti se građanskom otporu: nisu rijetki, tokom građanskih protesta, Turci u Grčkoj i obratno, ili i Turci i Grci u Francuskoj i obratno, jer kako je ujedinjen neoliberalizam tako je i evropska socijaldemokracija, koja sada dobija novi zamah u, npr., Španiji kao ujedinjena ljevica, na šta neće ostati, u nadolazećim godinama, imune ni mnoge ostale evropske zemlje.
  Ali to je praktični i životni komunizam, o čemu najbolje govori činjenica da su mnoge evropske partije lijeve orijentacije prije nekih desetljeća imale naziv komunističkih.
  Znači da je uvijek princip isti, dok su sve ostalo nijanse.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje