HNB i IZDAJA i kako sam to spoznao – DOKAZI uključeni

 In Bankarstvo i financije, Općenito

Informacije nije uopće teško povezati kad čovjek zna gdje treba gledati. Lakše je znati gdje treba gledati ako ne gledate televizijsku propagandu koja ispire ljudski mozak kao miniwash u autopraonici.

Opisati ću Vam proces spoznaje pravih razloga za ostvarenje nekih događaja, a koji mi privuku pažnju. Zapravo opisati ću način na koji taj proces spoznaje djeluje kod mene, što naravno ne znači da smatram da tako mora djelovati kod bilo koga drugoga.

Korak 1.
Osvanula je vijest o tome da si je Vujčić digao plaću za 34%, a također i ostalim pajdašima u vrhu HNB-a, istovremeno smanjivši ostalim zaposlenicima plaću 3%. Na tu vijest mi je ukazao naš najbolji istraživač – volonter Zvonko, a također je i Dražen dodao svoje otkriće koje je također postalo integralni dio ovog članka. Dio dokazne dokumentacije pronašao sam sam, i sve što smo zajednički otkrili vidjet ćete u ovom članku.

Lavina se pokrenula nakon što mi je Zvonko poslao ovaj link: http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/vujcic-sam-sebi-dao-povisicu

Korak 2.
Uočavanje datuma provedbe te odluke i povezivanje tog datuma s drugim događajima koji su se dogodili tog datuma.

Izvor: vlastito pamćenje potpomognuto wikipedijom http://hr.wikipedia.org/wiki/Pristupanje_Hrvatske_Europskoj_uniji

Korak 3.
Povezivanje Zakona o HNB sa podudarnim datumima.

Korak 4.
Donošenje zaključka temeljem zdravog razuma i dokaza.

Koji je zaključak?

Plaće su otišle gore zato jer je 01.07.2013. godine, aktiviranjem hrvatskog članstva u EU – HNB postao teledirigirajući projektil nad kojim nitko iz Hrvatske nema gotovo nikakav nadzor, a prema zakonu o HNB-u koji je sabor donio par godina ranije. Sabor je izdao sve nas donijevši takav zakon (pogledati PDF malo niže), jer u njemu su samima sebi, ma ne sebi, nego nama, živim ljudima na koje će taj postupak imati NESAGLEDIVE POSLJEDICE – oduzeli ikakvu provedivu mogućnost nadzora nad hrvatskom središnjom bankom. Od HNB-a svašta proizlazi jer je središnja banka mjesto na koje se sliva novac za državni proračun i mjesto s kojeg se kontrolira monetarna politika, a ne treba zanemariti i činjenicu da se tamo odlučuje tko će u Hrvatskoj moći obavljati bilo kakve poslove vezane uz novac. Ponajviše pri tome mislim na banke.

HNB je ostvario i lijepu dobit od čak 735, 5 milijuna kuna – nije loše, zar ne? Recimo, jedan lokalni gigant poput korporacije INA 2012. godine jedva je skucao 681 milijun kuna netto dobiti. HNB je super profitabilna tvrtka. Čime trguju, zapitajte se,  kada takvu dobit ostvaruju? Ali oni kažu da su ”institucija” i to ”javna”. Pokušajte doći do bilo kojeg podatka od njih, a koji bi oni dobrovoljno dali, pa ćete vidjeti koliko je ”javna” ta centralna banka. Izvor podataka o ostvarenoj dobiti: liderpress.hr.

I nad tim novcem NITKO iz Hrvatske nema više nikakav provediv nadzor od 01.07.2013. godine. Izdajnici u saboru su se za to pobrinuli donošenjem novog zakona o HNB-u.

Evo Vam dokaz za to, crno na bijelom – pogledajte članak 117. tog zakona – koji se pak (između ostalih) referira na članke 44. i 46. istoga, koji (između ostalih) VIŠE NE VRIJEDE OD 01.07.2013., a kazivali su do ulaska u EU, da guvernera i njegove najbliže suradnike imenuje sabor, i da su ti dečki mogli NE biti zaposlenici HNB-a – što više nije slučaj (vidi članak 82.), a kazivali su i da ih sabor može razriješiti. Olabavila je ikakva kontola i to do granice da postoji samo deklarativno, i uklonjena je ikakva mogućnost da u savjetu HNB-a bude vanjski čovjek koji bi imao kakav-takav uvid u to što se događa iza zidina HNB-a.

Postoji pak članak 80. 81. koji govore o imenovanju i razrješenju, dajući mogućnost da sabor nekoga imenuje na te funkcije, ali opet – razriješiti bilo koga iz HNB-a s dužnosti više nije nimalo lako – jer se članak 81. referira na članak 14. stavka 2. Statuta ESSB-a i ESB-a koji kaže:

A Governor may be relieved from office only if he no longer fulfils the conditions required for the performance of his duties or if he has been guilty of serious misconduct. A decision to this effect may be referred to the Court of Justice by the Governor concerned or the Governing Council on grounds of infringement of these Treaties or of any rule of law relating to their application. Such proceedings shall be instituted within two months of the publication of the decision or of its notification to the plaintiff or, in the absence thereof, of the day on which it came to the knowledge of the latter, as the case may be.

… što znači da momci u saboru i vladi uopće ne mogu pokrenuti postupak razrješenja nekoga iz vrha HNB-a. To može samo guverner ili članovi savjeta HNB-a koji su također zaposlenici HNB-a s punim radnim vremenom. Dakle, Vujčić kao glavni frajer u kvartu organizirao je svoju ekipu malo manjih frajera u kvartu, i kako sam on tamo glavni frajer, može lakše maknuti nekog koga je više-manje sam pustio u ekipu, dok bi se ostali iz ekipe trebali skoro svi udružiti da maknu njega. Slično lavljem čoporu. Sjetite se Rohatinskog. Stari lav. A mladi lav je čmrljio negdje sa strane u čoporu i čekao svoju priliku. I dočekao ju je. Baš su zgodna ova pravila oko razrješenja, i prilično neprovediva u ovom svemiru, dokle god guvernera ne sustignu godine, ili ne daj Bože, zdravlje prestane služiti.

Pročitajte ovaj strašan zakon o HNB-u:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/h-zakon-hnb-9-7-2008.pdf”]

Pogledajte i ostale članke zakona o HNB koji su ukinuti. Jasno će biti iz aviona svakome tko to pročita da je HNB izgubljen za nas, a jasno je i da se ne zna tko će birati guvernera i ostale njegove pajdaše iz vrha te tvrtke. Zna se samo tko će ih imenovati. Vjerojatno uz ”sugestiju” nekoga iz ECB-a, gdje je opet guverner HNB-a član općeg vijeća ESB i sigurno s ostalim svojim kolegama pije konjak i igra golf na redovnoj bazi. ESB je također tvrtka.

Da – sve su to tvrtke – kao što smo mnogo puta već istaknuli i dokazali. Ali, uvijek je dobro utvrditi gradivo – pa evo još jedan dokaz da je HNB tvrtka:
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/HRVATSKA-NARODNA-BANKA-paukova-mreza.pdf”]

Nije dovoljno jak dokaz? Nema problema, imamo dokaza toliko da smo napunili tvrde diskove na više lokacija, u Hrvatskoj i šire – evo još jedan:
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/HNB-365521058.pdf”]

Još niste sigurni da je HNB tvrtka? Nema problema – pogledajte na prethodnom dokumentu D-U-N-S broj koji ima HNB i zatim pročitajte članak REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o. – nastavak priče – gdje smo objavili pismo samog Dun&Bradstreet-a gdje je jasno navedeno da D-U-N-S broj mogu dobiti samo tvrtke.

I dalje niste sigurni da je riječ o tvrtci? U redu, idemo na domaću bazu podataka, i to onu same porezne uprave, gdje se u bazi pod ”Trgovačka društva” nalazi dokumenat koji kaže da je HNB porezni obveznik – i to ne bilo kakav – već onaj koji je obveznik PDV-a – što je i vrapcima na grani sasvim dovoljno da zbroje 2 i 2 i da počnu cvrkutati HNB JE TVRTKA – jer da nisu tvrtka ne bi bili porezni obveznici, a još manje obveznici PDV-a:
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/HNB-PDV1.pdf”]

A evo i još malo dokaza, za zanimaciju umjesto Dnevnika na RTL-u, Novoj TV i na HTV-u 1, 2 i 3 – ministarstvo financija ima MASU računa otvorenih u HNB-u – popis istih je u narednom dokumentu na čak 65 stranica!
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/MINISTARSTVO-FINANCIJA-REPUBLIKE-HRVATSKE-transakcijki-racuni.pdf”]

Ako Vam i to nije dovoljno, evo i neospornog dokaza da je i ministarstvo financija tvrtka, opet iz njihove vlastite baze podataka porezne uprave pod ”Trgovačka društva”, i opet napominjem – ne može nešto ne biti tvrtka, a istovremeno biti porezni obveznik, a kamoli ako je uz to još i obveznik PDV-a!
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/MINISTARSTVO-FINANCIJA-PDV1.pdf”]

Evo još jedan mali dokaz – samo ministarstvo financija pod nos nam je svima stavilo tko oni zaista jesu – pogledajte što sami kažu da jesu na njihovoj vlastitoj web stranici OVDJE

A evo Vam, za svaki slučaj, još jedan dokaz kako te tvrtke gule kožu s leđa svih nas – fenomenalan dokumenat na tričavih 120 stranica koji u većem svom dijelu u detalje opisuje što sve mi plaćamo korporaciji REPUBLIKA HRVATSKA, koja onda tu lovu daje HNB-i, nad kojim VIŠE NEMA PROVEDIV NADZOR:
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/N-A-R-E-D-B-A-o-načinu-uplaćivanja-prihoda-proračuna.pdf”]

Naravno, ništa od ovoga ne bi držalo vodu da i REPUBLIKA HRVATSKA nije porezni obveznik, dakle tvrtka, a što ponavljamo i nudimo za to dokaze već gotovo godinu dana … o tome sve možete saznati iz dokumenta REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o. koji smo mukotrpnim višemjesečnim istraživanjem i radom za sve ljude naše domovine gotovo iz ničega stvorili, ali evo još jedan dokaz da je naša domovina pretvorena u tvrtku, tvrtku koju vode drumski razbojnici, dokaz koji do sada nismo objavili, i tek da se zna – dokaz je opet iz baze podataka ”Trgovačka društva” porezne uprave:
[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/03/REPUBLIKA-HRVATSKA-POREZNI-OBVEZNIK.pdf”]

Vjerujem da je sada mnogima jasno zašto u našoj bogatoj domovini mnogi gladuju, dok šačica drumskih razbojnika prosperira na ljudskoj patnji.

Ako trebate još dokaza, samo recite. Mogu ovako do Božića …

Ako ovo što sam opisao nije izdaja, ne znam što jest.

izdaja

I onda se čovjek zapita – a tko to sve nadzire? Kamo ide lova? Svakako ne nadzire hrvatski narod i svakako naša lova ne završava u našem džepu.

I onda je jasno – barem meni – zašto si je Vujčić baš od 01.07.2013. digao plaću.

Razlog je potpuno jednak onome zbog kojeg cucak liže svoja vlastita jajca.

ZATO ŠTO MOŽE.

Fućka se njemu živo za sve, jer su 01.07.2013. uklonjene posljednje prepreke da frajer radi što hoće, i guverner će biti dokle god oni – tko god oni bili koji ga mogu smijeniti – budu zadovoljni poslom koji on za njih obavlja. Kladio bih se čak (makar nisam kockar) da će obrazloženje tog poteza biti nešto slično ovome, ukoliko frajer bude osjetio potrebu da nižim oblicima života, kako vjerojatno vidi većinu ljudi oko sebe, ipak nešto kaže:

”Ha čujte, Savjet HNB-a je ukinut ulaskom u EU, a tamo je bila neka naknadica za članstvo, sića od 8900.– Kn netto, koju sad više ne primam, iako sam se za nju zaista naradio, skoro 3 sata svaki mjesec – dakle –povećanjem plaće, samo sam uskladio svoja primanja s onima koja sam imao prije 01.07.2013. Gledajte, sada puno više radim nego tada, tako da iako ne radim tih tri sata mjesečno u Savjetu HNB-a radim druge stvari koje su jako važne, znate … Danas ne zarađujem niti kunu više nego prije 01.07.2013. ali zato radim puno više … šmrc … jadan ja!”

Vujcic iz HNB-Zagreb, 25.12.2013

(Ako želite saznati zašto su zaokružene zlatne resice na zastavama – pročitajte članke Što biste MORALI znati o zastavama – prvi dio i Što biste MORALI znati o zastavama – drugi dio .)

HNB je ovim zakonom postao potpuno van domašaja bilo koga iz Hrvatske, POTPUNO VAN DOMAŠAJA. Privatna korporacija koja se maskirala u instituciju u fol vlasništvu i fol pod kontrolom Hrvatske, na čelu s guvernerom, a koga se danas, realno, samo imenuje u saboru ali ga se ne razrješuje ikada više u saboru, čak i ako bude radio protiv interesa Hrvatse, a u skladu s interesima EU. Neki će sigurno reći – ali to su zajednički interesi. Ma dajte molim vas – pitajte slovence ili ostale male nacije u EU što misle o tome iz vlastitog iskustva.

De facto a možda i de iure – HNB je privatna korporacija. Nema više mogućnosti razrješenja guvernera i pajdaša na čelu te korporacije u spomenutom zakonu o HNB-u, osim deklarativnog. Možda postoji neki pravilnik ostalih privatnih bankarskih korporacija, na primjer ECB (Europska Centralna Banka) ili neke druge koja kontrolira HNB, na primjer BIS (Banka za međunarodna poravnanja) koji kaže tko i zašto razrješuje guvernera HNB-a – jer to svakako više ne može napraviti nitko u Hrvatskoj. Čak i ako bi to pokušali, vjerojatno je da ne bi proces uspjeli završiti prije isteka njegovog, ili svog mandata. Ne znam. Znam samo ono za što imam dokaze. A dokaze koje imam ja i ostali administratori naše stranice, sada imate i Vi.

Novi zakon o HNB-u bez ukinutih članaka, jasno kao dan dokazuje da HNB više ne radi za nas i za naše interese i za interese naše domovine. Nije baš niti ranije to činio, ali sada su sve maske pale. A izdaja u saboru, donošenjem tog i takvog zakona o HNB, pamtit će se dugo. A ukoliko EURO postane valuta i kod nas – ukinut će se još masa članaka zakona o HNB-u i bit će to iskustvo koje sigurno neće biti nimalo ugodno. Pitajte grke, oni bi o tome mogli ponešto reći.

Potpuno sam siguran u to, da Vujčićev prijatelj i pajdaš Zoki njemu bude držao štangu (ili ljestve, kako vam drago) dokle god i on bude na poziciji moći, a poslije njega neki drugi pajdaš iz neke druge stranke dokle god ljudi budu izlazili na izbore ne znajući da biraju upravni odbor korporacije REPUBLIKA HRVATSKA, i sve do tog dana kada na izbore nitko više neće izići, čitava ta rođačko-interesna-feudalno-korporativna bratija će veselo gaziti po hrvatskom narodu, kako to bijaše na ovim prostorima već stoljećima, i biti će i dalje tako dokle god ljudi jednog dana otvore oči, pa osnuju narodne sudove u najboljoj tradiciji običajnog zakona, i izvedu ih SVE I JEDNOG pred lice pravde.

Evo tako funkcionira um čovjeka koji rijetko gleda gluposti na televiziji, ali zato rado čita zakone i koristi zdrav razum. Nadam se da sam dobro objasnio čitav proces i da su Vam dokazi da je ovo što sam napisao dovoljni da se makar zapitate – dokle više tako i što možete učiniti da to promijenite?

Uskoro ću i o tome napisati riječ-dvije, ako ništa drugo onda stoga, da Vam prenesem što ja po tom pitanju činim i što ću činiti u budućnosti.

ISTINA UVIJEK IZAĐE NA SVJETLO DANA.

“Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući.” Mt 5, 14-15

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Damir
    Odgovori

    Uh, sve me znoj oblio, ali samo zato što sam se u trenutku čitanja nesvjesno spustio na nivo stare paradigme. Nisam čovjek koji lako povraća, ali sad mi se digao želudac do glasnica i ne samo radi HNB-a, već posljedično gledajući radi cijele kaljuže od sustava u kom živimo. Tko je imalo otvorio oči, pretešku izdaju i preodurnu prevaru mogao je uočiti mnogo prije i većina nas ju je sigurno i uočila, ali kad netko to ovako dobro, detaljno vjerodostojno i činjenično prezentira na primjeru HNB-a (žile kucavice hrvatskih financija, krvotoka društva) to daje posebno neugodan osječaj stvarnosti u kojoj živimo. Samo ne mogu shvatit na koji način funkcioniraju mozgovi te oligarhije i čime se hrane.? Kažu da je čovjek najuzvišenije stvorenje na kugli zemaljskoj, meni tu nešto ne štima. Svakako nebi bilo dobro da se emotivno potrošimo čitajući ovakve i slične informacije već snagu čuvati za ono što će nam Valter uskoro napisati, kakao kaže “riječ, dvije”. Puno hvala za prezentaciju i lijep pozdrav.

  • Mirjana
    Odgovori

    Ljudi, HVALA Vam

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje