Svi žele primiti Kurtza

 In Zafrkancija

NAPOMENA: redakcijski pročišćen tekst

Višestoljetna suradnja koja je značajno obilježila povijest naših nacija, jučer je kulminirala susretom čak dva predsjednika, Josipovića i Leke te ministrice Pusić s Kurzem (27), najmlađim ministrom u austrijskoj vladi, koja je kao i naša hrvatska vlada poništena UCC dokumentacijom One People’s Public Trusta prije gotovo godinu dana.

Prema izvješću našeg supertajnog agenta u vladajućim krugovima, nazovimo ga za potrebe ovog izvješća Duboko Grlo, u ministarstvu vanjskih poslova razgovaralo se iza zatvorenih vrata o unutrašnjim problemima proizašlim iz novonastalog pravnog okvira, to jest posljedicama zakonitog poništenja robovlasničkih entiteta. Ministrica Pusić, podržana Kurzevim čvrstim stavom, zagovara guranje glave u pijesak te je odlučno i strastveno zatražila Kurza da odmah koordinirano prionu tom zadatku na obostrano, ili barem jednostrano zadovoljstvo.

Duboko Grlo kaže da je predsjednik Josipović na sastanku na Pantovčaku zagovarao ipak malo mekši stav Kurza, jer smatra da se možda treba odlučno pozabaviti važnijim pitanjima u ovom trenutku, a još bolje bi bilo da se to učini u nekom neodređenom budućem vremenu. Josipović je nakon radnog ručka u privatnoj audijenciji još jednom primio Kurza te su raspravljali o prioritetima možebitnih akcija usmjerenih na zajedničko djelovanje u regiji sa zasad nedefiniranim ciljevima, o kojima će se raspravljati na multilateralnom sastanku gdje će Kurza primiti i svi ostali čelnici zemalja bivše Jugoslavije.

Žestoko je bilo u kabinetu predsjednika sabora Leke, tvrdi Duboko Grlo. Leko je primio Kurza na sastanku koji je protekao u napetom ozračju zbog pritiska saborskih zastupnika tvrdnjama da i svi oni zaslužuju barem 20-tak minuta Kurzevog vremena kako bi dubinski sagledali moguću suradnju na području zakonodavnih pitanja, posebice onih koji se tiču zaštite manjinskih prava marginalnih društvenih skupina, ali kako je ispunjeni raspored Kurza poprilično iscrpio, Leko je bio prisiljen zastupnicima ponuditi samo obećanje da će u slijedećem Kurzevom posjetu svi oni dobiti koliko god Kurza žele.

Duboko Grlo tvrdi da se nakon protokolarnih obveza šuškalo o tulumu na koji od viđenijih uglednika dolaze Modni Mačak, Joseph Ratzinger, Angela Merkel, čelništvo udruge Kontra, izaslanstva Torcide i Bad Blue Boysa, Chuck Norris i naravno Nives Celzijus koja će performansom na tulumu proslaviti svoj ulazak u Guinessovu knjigu rekorda kao prva žena na planeti koja je napisala više knjiga nego što ih je pročitala, ali čvrste dokaze o tulumu ipak nije mogao pružiti jer se mjesto i vrijeme održavanja istog drži u najvećoj tajnosti, pod budnom paskom momaka iz Sigurnosno Obavještajne Agencije. Glasine kažu da će tuluma ipak biti, i to u zgradi reda Opus Dei na raskrižju Vukovarske i Držićeve u blizini autobusnog kolodvora.

S obzirom na sastav i suprotstavljene svjetonazore uzvanika na navodnom tulumu, Duboko Grlo savjetuje izbjegavanje šire okolice autobusnog kolodvora u slijedećih 36 sati, te suzdržavanje od pošalica na račun Chucka Norrisa u krugu od najmanje 50 km.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje