Jednostavnost istine

 In IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA, Pravo i zakoni, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Istina je uvijek jednostavna i na neki način očigledna. Kad je ugledaš pitaš se je li moguće da je tako jednostavno i kako to nisi prije mogao vidjeti. Iako smo o tome već pričali dobro se prisjetiti evidentnosti istine. Pođimo od premise koja je evidentno utvrđena i koju još nitko nije opovrgnuo, a ta je da se imena država pišu sa velikim početnim slovom. Da je tome tako možemo se uvjeriti na službenim stranicama Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koji kaže:

Zemljopisna imena

Velikim se početnim slovom pišu jednorječna zemljopisna imena i sve riječi višerječnih zemljopisnih imena osim prijedloga i veznika u:

 1. b) imenima država i njihovim ustaljenim skraćenim oblicima:……..vidi više u

http://pravopis.hr/pravilo/zemljopisna-imena/98/

Da je to tako potvrđuje i vrhovni dokument kojim je ustanovljena država. U ustavu kao vrhovnom dokumentu ime piše onako kako je hrvatskim pravopisom i određeno.

USTAV

II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Članak 2.

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv. Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja. Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.

Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:

– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;

– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;

– o udruživanju u saveze s drugim državama.

Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa…………

http://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske

U pravnom sustavu vrijedi maxima:

Sensus verborum est anima legis;  “Značenje riječi tvori duh zakona/prava”

Kao iz aviona je vidljivo i dokazima potkrijepljeno da se ime države Republike Hrvatske piše velikim početnim slovom, i u pravnom smislu to se odnosi na državu. Međutim svjedoci smo i sami da danas više nigdje nemožete naći takav natpis već se u svim dokumentima i natpisima nalazi naziv REPUBLIKA HRVATSKA. To napisano velikim štampanim slovima nije država Republika Hrvatska niti je to ona na koju se odnosi Ustav, to je nešto sasvim drugo u pravnom smislu. Što mi mislimo da to jest pogledajte ovdje.

“Ime napisane velikim slovima ili ime sa inicijalima, nije vlastita imenica koja označava određenu osobu, ali je fiktivno ime ili ime umrle osobe, odnosno nom de guerre.” (Greggov priručnik engleskog).
Fiktivno ime; Krivotvorina, lažno, ili prijetvorno ime preuzeto od strane osobe, koja se međusobno razlikuju u nekim bitnim posebnostima od njegova pravog imena, a koja podrazumijeva da ima namjere zavarati ili dovesti u zabludu. (Iz Blackovog pravnog rječnika).

Dakle, kada dobijete dopis na kojem je naziv REPUBLIKA HRVATSKA znajte da stupate u domenu trgovačkog prava (prava ugovora), jer se penjete na plovilo i sklapate ugovor sa pravnom osobom ovog naziva. Ustav i zakoni Republike Hrvatske na tom plovilu ne vrijede.

Naravno i priča o pečatu ima ovdje svoje mjesto.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • zenfjaka
  Odgovori

  Prevara je otkrivena! Narod, ljudi/ljudska bića/ (ovdje kao i drugdje) nisu obavješteni o novom ugovoru/pokušaju ugovora/ te je isti ništavan jer ljudska bića/narod nije dao svoj pristanak/suglasnost čime je ujedno prekršen zakon univerzuma o slobodnoj volji i izboru. Onaj tko krši taj elementarni zakon Primarnog stvoritelja zna što slijedi. Jasno je da ovi roboti na nižim razinama nisu toga svjesni i ne treba ih previše okrivljavati zbog njihove nesvjesti i sluganstva. Kao što davno Jedan reče – oprosti im Bože jer neznaju što rade -. Ovi na višim razinama znaju što rade i zašto. Poželimo im sve najbolje na putu..zna se gdje.

 • zenfjaka
  Odgovori

  …ne mogu odoliti porivu /nagonu) :)…jer sve je pjesma :)…..

  https://www.youtube.com/watch?v=XsUAt5Z1fcs

  …and… https://www.youtube.com/watch?v=L3HQMbQAWRc

  :)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje