Kako će tužitelj dokazati da smo bili u RH u vrijeme počinjenja prekršaja?

 In Pravo i zakoni, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Prethodni članak Da li živite u državi Hrvatskoj ili u Republici Hrvatskoj? koji je sastavio Eon zdravih očiju, bistra uma i čiste svijesti otvara nove ideje.

Republika Hrvatska ima adresu.

Na toj adresi se donose ili utjeruju ili provode nekakve odluke, propisi, pravilnici itd…

Jedan od njih je primjerice Prekršajni zakon.

O njemu smo već otkrili jednu tajnu, objavljenu u članku Prekršajni zakon – 1. tajna i tamo su pojašnjena dva članka tog zakona, 16. i 17. – koji se lijepo uklapaju u ono što je vidio Eon, a svi mi ostali, umova kontroliranih u većoj ili manjoj mjeri – nismo – makar nam je to cijelo vrijeme bilo pod nosom.

Gosn tužitelj, ako ja nisam bio u Republici Hrvatskoj u vrijeme počinjenja, znači da nisam mogao počiniti prekršaj, jel tako?

???

Baš tako.

Ali bili ste.

Imate li koji dokaz za to?

Pa pa evo prekršaj bla bla bla je počinjen u Dugoj Resi u 11 sati i 15 minuta.

Aha. Dobro, to je Duga Resa. Nisam vas to pitao, pitao sam za dokaz da sam ja bio u Republici Hrvatskoj u vrijeme počinjenja prekršaja.

Pa Duga Resa je u Republici Hrvatskoj!!!

Jeste li sigurni u to? Imate li kakav dokaz da je to tako?

Pa to svi znaju!!!

Gosn sudac, jel tako da trebamo utvrditi činjenično stanje a ne baviti se pretpostavkama? Mišljenje u stilu ”PA TO SVI ZNAJU!!!” nije činjenica. Zahtijevam da se slučaj odbaci jer nema dokaza da sam bio u Republici Hrvatskoj.

ALI GOSPODINE OVO JE APSURDNO. NARAVNO DA JE DUGA RESA U REPUBLICI HRVATSKOJ.

Ali gosn sudac, gdje su dokazi za to?

TO NE TREBA DOKAZIVATI.

Ali gosn sudac, ako ja ponudim neosporne dokaze da nisam bio u Republici Hrvatskoj, to bi bilo sasvim dovoljno da se ovaj slučaj odbaci odmah zbog nedostatka dokaza.

SUD ĆE O TOME ODLUČITI.

Ali gosn sudac, kako sud, koji nema um, može išta odlučiti? Ne razumijem. Sigurno mislite reći da ćete Vi to odlučiti?

DA DA, TO SAM MISLIO.

Pa evo – ako tužitelj može opovrgnuti da se Republika Hrvatska nalazi na Trgu Svetog Marka 2, i da se Duga Resa nekim čudom uspjela ugurati tamo u tu kućicu, ja bih bio voljan platiti kaznu. A rekao bih i da Vi, gosn sudac, nemate nadležnost izvan adrese Markov trg 2. Evo dokaza. 

U u tom trenutku ispalimo dokaze koje je Eon lijepo iznio u prošlom članku, a možda ih podebljate i dokazima iz zavoda za statistiku i porezne uprave, iz njihovih vlastitih baza podataka. Možda ćete, za svaki slučaj, ovaj igrokaz pretočiti u pisanu dvodimenzionalnu mrtvu riječ na papiru pa je kao takvu urudžbirati u spis, za svaki slučaj – da se ne izgubi u bespućima povijesne zbiljnosti.

A prethodno, prije ročišta ste urudžbirali u sudski spis još jedan papir, i imate svoj ovjereni primjerak da je urudžbirano, tako da tužitelj i sudac ne mogu zanijekati da su primili – opće uvjete poslovanja, vaše vlastite, koji kažu, između ostalog, na primjer i ovo:

”Okrivljavanje mene, od strane fizičke osobe u ulozi tužitelja, za prekršaj a bez dokaza da je isti počinjen u Republici Hrvatskoj, fizička osoba koja okrivljava mene za to, platit će mi obeštećenje u iznosu od najmanje 20.000,00 Kn”

”Okrivljavanje mene, od strane pravne osobe, za prekršaj a bez dokaza da je isti počinjen u Republici Hrvatskoj, ta pravna osoba platit će mi obeštećenje u iznosu od najmanje 50.000,00 Kn”

”Donošenje presude od fizičke osobe u ulozi suca, da sam kriv, bez dokaza da je prekršaj počinjen u Republici Hrvatskoj, fizička osoba u ulozi suca koji donosi takvu presudu, platit će mi obeštećenje u iznosu iznos od najmanje 50.000,00 Kn”

”Donošenje presude od strane pravne osobe, da sam kriv, a bez dokaza da je prekršaj počinjen u Republici Hrvatskoj, ta pravna osoba koja donosi takvu presudu, platit će mi obeštećenje u iznosu od najmanje 100.000,00 Kn”

”Donošenje presude od fizičke osobe u ulozi suca, da sam kriv, bez dokaza da ima nadležnost nada mnom, fizička osoba u ulozi suca koji donosi takvu presudu, platit će mi obeštećenje u iznosu od najmanje 50.000,00 Kn”

”Donošenje presude od strane pravne osobe, da sam kriv, bez dokaza da ima nadležnost nada mnom, ta pravna osoba koja donosi takvu presudu, platit će mi obeštećenje u iznosu od najmanje 100.000,00 Kn”

”Ova obavijest o općim uvjetima poslovanja ima sva obilježja adhezionog ugovora.”

U slučaju da je presuda koja kaže da ste krivi donesena bez dokaza da je prekršaj počinjen na adresi Markov trg 2, 10000 Zagreb, aktiviran je ugovorni odnos između Vas i počinitelja – pa je vrijeme da im se pošalju računi s rokom plaćanja od 8 dana. Pa opomena kad ne plate. Pa, da pokažete dobru volju, zadnja opomena koju možete nazvati na primjer ”Opomena pred ovrhu”. Tako ste kreirali pozamašnu količinu vjerodostojne dokumentacije, i možete se tada pozabaviti ovrhom protiv svih počinitelja, najbolje kod nekog javnog bilježnika koji vapi za klijentima.

Kada vam sjedne lova, ako imate vremena i volje, možete se pozabaviti i s kaznenom prijavom protiv počinitelja za udruživanje u zločinačku organizaciju – sredstava za to sada imate sasvim dovoljno.

Kako je i ovo samo zgodna pričica dok netko to zaista i ne napravi – shvatite opisano kao jednu hipotetsku mogućnost rješavanja problema sa imaginarnim kaznama imaginarnog tužitelja. Sustav i ljude koji misle da rade za sustav treba testirati kreativnim izazovima u stvarnom životu – jer je jedini način da nešto o novim strategijama i taktikama naučimo – vlastito iskustvo proisteklo iz primjene tih strategija i taktika u praksi. Ja rijetko dobivam priliku testirati sustav zbog prekršajnih naloga, jer sam prilično miran čovjek koji nema previše interakcije sa represivnim dijelovima sustava pa ne mogu baš svaku ideju koja mi padne na pamet na svojoj koži testirati, kako bih to onda podijelio s drugima. Ali – ako netko odluči pokušati ovako se zabavljati – jako bi me zanimalo saznati rezultat!

 

 

 

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Damir
  Odgovori

  Jako smisleno, tko može protiv činjenica, Taj samo može još više razkopati svoje vlastito sranje i iluziju u kojoj živi, tako da bolje smrdi i da se ga lakše nanjuši. Sve me nekako postalo “strah “svoje slobode, koliki su to obzori koji se otvaraju skidanjem vela s navodnih autoriteta koji kao vode brigu o nama. Da je živ Mladen Delić sigurno bi opet ponovio: “Ma ljudi moji , je li to moguće. ” Hvala na kreativnosti. Pozdrav.

 • jaki
  Odgovori

  odlično, sviđa mi se. od nedavno vas čitam svaka čast, vračate mi volju za život!

 • Denis
  Odgovori

  Pozz svima,

  sve stoji da je RH tvrtka, i zato mora se ponasati kao tvrtka, al ono sto ste napisali, znaci da svu instituciju je “d.o.o.”,
  onda, zemljiste, zgrade i sve ostalo…cije su? nase, mozete to demonstrirati?

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje