KAKO NESTATI UNUTAR SUSTAVA?

 In IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA

Danas sam na facebooku naletio na zanimljiv post, koji mnogo kaže o načinu kako organski roboti robovlasničkog sustava kontrole funkcioniraju:

http://www.jutarnji.hr/vrgoracka-policija-u-nevjerici-uhitili-lice-s-tjeralice–a-poslije-saznali-da-taj-covjek-uopce–ne-postoji-/1306812/

Taj članak me podsjetio na jedno staro istraživanje koje je bilo provedeno s ciljem da saznam što je potrebno da me ne mogu pronaći koje nije otišlo do faze eksperimentalne provjere pronađenih informacija o mogućem načinu kako to izvesti, ali podijelit ću s vama ono što sam otkrio.

Dakle – ako nas nemaju u evidenciji – za njih ne postojimo. Ako ne postojimo, zapravo ne postojimo samo u pravnom smislu iz perspektive slugu robovlasničkog sustava kontrole bili oni toga svjesni ili ne. Dakle – ne mogu nas pronaći, ne mogu nam uručiti nekakav poziv, puf… papala maca – ne postojimo iako dišemo zrak. I uz malo sreće i pameti, ne radeći gluposti i držeći svoje aktivnosti ispod radara, moguće je da vas nikada policajac ne zatraži osobnu kartu jer se nikada nećete u takvoj situaciji naći. A poreznik neće niti znati gdje vas može pronaći niti vam blokirati račun ako se prethodno pobrinete da ga zatvorite – barem onaj na koji mogu staviti svoju šapu.

Taj ”nestanak” naravno sa sobom nosi i nekakve posljedice, od kojih se neke ipak mogu zaobići pažljivom pripremom. Primjerice – ne možete se zaposliti, ne možete imati zdravstveno osiguranje, zapravo ne možete koristiti nikakve ”beneficije” koje OSOBA ima. Međutim – to ne znači da ne možete imati račun u banci koji možete koristiti, naravno ako ga otvorite PRIJE nego odlučite nestati u pravnom smislu. Možda je čak pametno izvaditi novu osobnu kartu i novu putovnicu neposredno prije početka procedure ”nestanka”, jer oni važe po 10 godina i čisto sumnjam da bi moglo biti problema korištenjem istih. Jer su važeći. Zatim, kakav račun otvoriti? Posve slučajno sam saznao da HPB nudi nekakav račun koji se koristi za plaćanje preko interneta, ali karticom koju dobivate možete plaćati i u dućanu naravno pod uvjetom da je saldo računa pozitivan. Na taj račun možete primati i uplate preko internet bankarstva s računa koji su u drugim bankama. Kada sam uzimao taj račun radi potrebe kupovine na internetu, službenica na šalteru mi je ispod glasa rekla ”znate, ovaj račun vam nitko ne može blokirati.”

Zaista???

DAJ DVA KOMADA!!!

Platio sam ga nekakvih 60-70 kuna, ako se dobro sjećam. Doduše, ne mogu potvrditi vlastitim iskustvom da ga se zaista i ne može blokirati jer me u međuvremenu nitko nije pokušao blokirati. Međutim, potvrđeno je da plaća ne može ići na taj račun – ali ipak ga možete rabiti kao i sve ostale debitne kartice – dokle god na njemu postoji pozitivan saldo. U minus se ne može ući.

Imajući u vidu gornji članak, kako nestati iz vidokruga robovlasnika? Kako nestati iz njihove evidencije?

Ne možete se odjaviti s neke adrese ako se negdje drugdje ne prijavite. Ako ste prijavljeni na tuđoj adresi, recimo u roditeljskoj kući ili stanu, i odlučite otići – čak vas niti roditelji ne mogu odjaviti s adrese bez vaše suglasnosti koju niti ne možete dati ako nemate novu adresu na koju ćete se prijaviti – za što suglasnost može dati jedino vlasnik nekretnine na novoj adresi na koju se mislite prijaviti. Isto tako – mala digresija – ne možete niti vratiti državljanstvo bez potvrde da imate neko drugo državljanstvo ili ste u procesu za dobivanje istog.

Robovlasnici žele znati gdje se njihovo vlasništvo OSOBA nalazi u svakom trenutku. Teško im OSOBA može izmaći.

Ali nije nemoguće. Kako se to radi? Kako izbrisati evidenciju o OSOBI koja jedina za njih postoji?

Oni koji to žele napraviti, trebali bi biti svjesni da ovakav potez nije zajebancija. Trebat će im izvor prihoda koji ne dolazi od elemenata koji su prikačeni na sustav. Dakle – rad na tzv. crno možda je jedina opcija. Trebali bi također biti svjesni da je ipak potrebno negdje imati krov nad glavom gdje mogu imati sve što im je potrebno u današnjem svijetu – energiju, vodu i internetski priključak što sve valja plaćati, neovisno na koga priključci glase – jer oni koji isporučuju te usluge ne postavljaju pitanja sve dok im se njihova usluga uredno plaća. Fućka se njima za išta drugo. Dakle – prije ”nestanka” treba osigurati s onima koji te usluge pružaju da te priključke imaju na nekakvoj adresi koja nije adresa na kojoj je trenutno prijavljena OSOBA za koju robovlasnici smatraju da on/ona jest, i po mogućnosti da ti prikljuci glase na neku drugu OSOBU.

Prvi korak u ”nestanak” recimo HRVOJA HORVATA mogao bi izgledati ovako: budući da Hrvoje zna da se s neke adrese ne može odjaviti a da se ne prijavi negdje drugdje, valja mu razmisliti ima li kojeg jako dobrog prijatelja ili rođaka, a koji je vlasnik neke nekretnine. Ako ima, super – jer samim time riješio je 95% problema pod uvjetom da mu je prijatelj/rođak spreman učiniti uslugu, potrošiti malo svog vremena i pritom držati jezik za zubima. Ono što bi Hrvoje trebao napraviti je sklopiti s njim ugovor u najmu sobe ili stana na HRVOJA HORVATA, nakon čega će tu personu prijatelj/rođak prijaviti na svojoj adresi kao podstanara, iako Hrvoje tamo nikada neće stanovati pa mu neće niti stanarinu trebati platiti. Ali ta igra će ipak generirati neke troškove u vidu poreza, što mu Hrvoje treba platiti unaprijed za dva ili tri mjeseca. Čist račun, duga ljubav.

Nakon što Hrvoje netragom ”nestane” iz njegovog stana ili kuće nakon 2-3 mjeseca, prijatelj/rođak će nakon mjesec dana otići na policiju i reći da želi odjaviti podstanara, koji je, eto, netragom nestao pokupivši svoje stvari i još je hulja ostao dužan za struju… NAIME – podstanara vlasnik/najmodavac MOŽE odjaviti sa svoje adrese bez njegove suglasnosti, barem je tako bilo prije dvije godine.

U međuvremenu je Hrvoje otišao u neku drugu nekretninu, koja možda jest u njegovom, ili u vlasništvu njegovih roditelja – ali različitu od one gdje je nekada bio prijavljen. Alternativno, Hrvoje je otišao kod nekoga u podstanare ali bez da ga je stanodavac prijavio, i to je otprilike to – policija HRVOJA HORVATA briše iz evidencije jer nema prebivalište vrlo brzo nakon što ga je prijatelj/rođak odjavio sa svoje adrese – i sluge robovlasničkog sustava sami su HRVOJA HORVATA prebacili u nepostojanje.

Pa uz malo sreće – sa tim slugama robovlasničkog sustava kontrole Hrvoje više nikada neće imati posla. Čak i ako ga legitimiraju i provjerom ustanove da ne postoji, moguće je da će se lako i bez posljedica iskopati iz tog problema jer ima važeće dokumente, ali je spletom okolnosti propustio ažurirati podatke o prebivalištu. Desetinama isprika uz dobro pripremljenu priču, popraćenu Hrvojevom ljubaznošću i kooperativnošću s policijskim službenicima, trebalo bi biti dovoljno da prođe neokrznuto iz susreta s njima.

Naravno, nakon 9 godina bilo bi zgodno da Hrvoje ponovi proceduru jer bi mu nekakvi dokumenti mogli ipak zatrebati.

 

 

Recent Posts
Showing 20 comments
 • The God all mighty
  Odgovori

  Treba biti mudar da postaneš sjena ili ninđa, moguće je, čak i na više naćina, poznajem jednog, odlično je to izveo. Što se tiče računa u banci, može se tu svašta izvađat isto tako ninđa račune, čak se plaća može isplaćivati na hrpu načina što jest malo tricky ali se može, pitanje je samo koji ce to poslodavac htjet pošto su svi u strahu. Ugovorima se može definirat svašta isto tako i plaća recimo u gotovini, ili na posebne račune itd…

 • Ivan
  Odgovori

  Što se tiče računa, postoje opcije kao Payoneer koji sigurno neće bit blokiran i totalno van dohvata raznih parazita, meni je to spas zadnjih 2 godine. Ili otić preko zamišljene granice, npr. Austrija (navodno se drže bankarske tajne do 2018.) i otvorit normalan račun za plaću itd.. također van dometa.

 • an
  Odgovori

  Svojevremeno kada sam se time bavila zaključila sa da je to još uvijek globalna igra, mada se danas dosta “spustila”. Moj izbor je bio “nerezident”, u početku sa prijavom na neku žbr zemlju (nije pametno pretpostavljati zemlju, neke imaju čudne uvjete za državljanstvo (!!??)), i stavljanjem u mirovanje “domaćeg” državljanstva (porez kar. trebaš imati čistu). I to na brodu. Tamo imati posao -pirate radio, tv, prebacivanje manjih (velikima neisplatljivih) međunarodnih pošiljki (bez papira moglo bi samo u međunarodnim vodama i prolazima, satelitski internet, međunarodne vode za ribolov i skladištenje istoga, online banke i bankarstvo. Kao svoj gazda, mogli bi lakše dolaziti do najviših autoriteta, “zbog specifičnih situacija” (još ih zakompliciraš po potrebi, birokracije vole iste pa imaš prioritet), za neke baš potrebe posebne jednokratne offshore papire (pored Australije je najdalji i najprimamljiviji jer je pod engleskom upravom- dakle svezaštićen, školovanje online, društvo sam riješila, knjžara online, zaobilaziti piratska područja, ili se sprijateljiti- (u slučaju…). Ulaziti u luke na graničnim područjima…Nitko ne smije ući na brod pod tuđom zastavom u marinama, staviti svoju zastavu (malo je bilo tanko, znam…ali ne ulaziti tamo gdje baš radiš njima upitan posao (pirate tv…). Nešto me spriječilo…u tome….
  :(

 • albina
  Odgovori

  ”Ugovorima se može definirat svašta isto tako i plaća recimo u gotovini” ponavljam iz prvog komentara ovog članka,volila bih da se može, jer tko može ukinuti gotovinu kao sredstvo isplate osobnog dohotka-NOVAC, i da li je to ugrožavanje ustavnih prava tj.ZAŠTO MORAŠ IMATI RAČUN U BANCI DA TI SE ISPLATI PLAĆA KOJU SI TI ZARADIO, JER NOVAC NIJE UKINUT KAO SREDSTVO PLAĆANJA i ne znam kakva je praksa u stranim zemljama, pri isplati plaća. Postavlja se pitanje; zašto moramo imati otvoren račun u banci(i plaćanje naknada), ja primjerice plaćam sve u gotovini gdje god dođem.Ako ga ja imam pravo davati kao sredstvo plaćanja u gotovini imam ga pravo i primati kao zaradu u gotovini. I to je zakonski onemogućio upravo bivši ministar Linić, ako se ne varam od 7.mj.2013.god, jer je na taj način stavio točku na ‘i'(mislim na kontrolu iz članka) i pogodovao bankama i mnoge ljude doveo do gladi. Mogu samo dodati da ne čudi što je stranka Živi zid dobila toliko podrške u anketama. A bojim se da će postotak i rasti. Ja mogu samo reći, ljudi plaćajte u gotovini i tako ignorirate sustav i što je važnije znadete da trošite koliko imate. ”I ne nosite novac u veliku staklenku od kiselih krastavaca/paprike,ha..ha, kao u njihovoj bolesnoj reklami na skijanju, ha ha…

  • Dražen
   Odgovori

   koliko ja znam nemožeš legalno primati plaću na ruke po novom jer postoji neki zakon o elektroničkom novcu ili tako nešto. što se tiče gotovine, u švedskoj je to kao sredstvo plaćanja potpuno ukinuto pa mislim da i nas to čeka možda 5-6-10 godina.

   • oli
    Odgovori

    Švedi su počeli da čipiraju svoj radnike. Za sad je riječ o sam jednoj tvrtki, a znamo di to ide.
    Blago njima.

 • albina
  Odgovori

  Malo sam skrenula s teme..ali tko god je pametan i ima mašte i mogućnosti da birokratski sustav zbuni/da im da, da malo razmišljaju(?????) i nešto rade, to me uvijek veseli.

 • hrvoj
  Odgovori

  Dragi Ljudovi i Ljudice, ja sam u fazi ekperimentiranja.

  Vratio sam im sve osobne iskaznice, putovnice, rodne listove, domovnice, zdravstvene, vozačku… i se kaj njima pripada.

  Zatvorio sam se račune u bankama. Pošto sam na svom imanju i uzgajam biodinamičku živu hranu ljudi mi dolaze i kupuju od mene. Pošto sam imao opg, funkcioniram još prek njega, ali i njega”prebacujem”-DEŠIFRIRAM na razinu Čovječnosti, je mi niko nemre zabranit prodaju, nabavku… i bez daljnjeg i bližeg prodaval bum, al sa cijenama u zlatu i plativo u valuti kojj je djelujuća u mjestu prebivanja.
  Ja ne miism da delam na crno, ja živim i uživam, jest sa znojerm, al bez …

  Nemam prijavljeno mjesto, jer tam gdje sam bil prijavljen više me “nema”. Stan smo prodali i ne namjeravam se prijaviti igdje ( Pričal mi je prijatelj iz Australije, kak kod njega ima ljudi koji od rođenja nisu osobe neg ljudovi. Kad im nekaj pomaže plaćaju mu u kešu.).

  Trenutno istražujem i delam si svoju putovnicu, kad ju isprobam, zajedno sa vozačkom obavijestim vas!

  Majte se lijepe i hrabre !

  • bem-bem
   Odgovori

   Ako nije problem zanima me gdje ste nabavili sjemenje prirodno i autohtono hrvatsko pretpostavljam? Unaprijed hvala

   • hrvoj
    Odgovori

    Pozdrav bem-bem.
    Sijem i sadim autohtone sorte već 15-ak godina iz cijele Europe i našeg miljea. Neke sam počeo razmnožavati, neke još razmjenjujem… Imate u nekim našim udrugama, sam proguglajte! Neke tvrtke imate po Europi, Ameriki i drugdje, svi oni pohranjuju i razmnožavaju sortno sjeme iz naše domaje, jer dok mi shvatimo fijuuuuu…

    Majte se lijepe!

  • Damir
   Odgovori

   Lijepo i pohvalno.

 • Solarian
  Odgovori

  Koliko vidim u ovom članku mi ne izlazimo iz sustava nego samo uranjamo još dublje u “mutne vode”, po meni jedini način nestanka tj., da se nikada nismo ni pojavili u bilo kojem registru sustava bi bio da majka i otac ne prijave svoje tek rođeno djete u maticu, tj. da živi kao vanzemaljac na ovom planetu, o mrtvima i insceniranju vlastite smrti neću govoriti, jer se o tome vode vrlo temeljiti registri.

 • albina
  Odgovori

  Da u Švedskoj je tako, čipiranje.. sve manje keša,međutim kod njih nema ljudi koji idu na posao i ne primaju plaću. Ako i ostanete bez posla nema blokade već 1 god.socijane naknade da se nađe posao.Tako da se nikako ne možemo uspoređivati. Primjerice kad sam ja bila prije 26 god., bila sam kod rodbine i baš su se selili, odmah je stigla socijalna i razgovarala s rođakom koji je tada imao 13 godina(na samo s njim) da li se on slaže sa selidbom,kako će to utjecati na njega, itd..jer oni tamo jako vode računa o djeci, pa ukucajte danas bilo koju komunu(malo misto,omanji gradić i okolica/selo) pa ćete vidjeti prirast novorođenih u odnosu na umrle. Imaju demografsku strategiju, i ne vjerujem da bi ikad deložirali majku s djecom.Žene su zakonom zaštićene.I ukoliko majka/žena bude maltretirana, on odlazi iz doma i ne smije se približavati. A ako se možda sjećate upravo je njihov ministar upozorio banke u svezi građana i manipulacije s kreditima inače će sami snositi posljedice.Jednostavno neuporedivo. Kad sam tada bila doživjela sam kulturološki šok. Ne vjerujem da su nazadovali do danas. Njihov sustav ako ništa, barem je na usluzi ljudima za razliku od našeg.

  • an
   Odgovori

   Gdje je svjetlo veliko, tamo je i tama jasnija. Iz Švedske dolaze vrlo, VRLO kontroverzne stvari. A da ja prema Hr veliki kulturološki odmak, dovoljno je reći da je ona kao svojevremeno zabačena zemlja najdulje (sa)čuvala protestantizam. Pogledaj film “Babetina gozba”

 • zenfjaka
  Odgovori

  Možda bi trebalo , kako “vidim stvari/komunikaciju” izbjegavati riječ -UGOVOR /contract (općenito ugovore)…jer asocira na ugovor sa vragom…ono, slovkanje/spelovanje itd…odbijati ih potpisivati osim ako ne MORA-TE…ukoliko već dođete u takvu situaciju, zgodno bi bilo tražiti da se riječ ugovor promijeni u riječ – dogovor-…ili sporazum…čisto zbog vibracije, frekvencije riječi..kao što netko reče, nije svejedno kako se nešto izgovara (a i misli)…jednom smo ovdje spomenuli kako univerzum ne prepoznaje negaciju – riječ, NE automatikli se poništva ispred neke riječi…da ne ponavljamo, dakle; ukoliko želimo izraziti “neslaganje” zgodno bi bilo reći – ODBIJAM PRISTATI (svojom slobodnom voljom i izborom) na…što već ili u kojem kontekstu se odnosi………………..

  …što se tiče “nestajanja” , netko bi rekao ; mož bižat al uteć nemož (sustav te nađe biža ili ne)…..da li je bježanje bolje od suočavanja sa sustavom svatko za sebe treba odlučiti…da li će prestati nositi strahove ili ne, svatko ima svoj izbor…a mož bit i ninđa :)))

  • an
   Odgovori

   Postoji vrijeme bježanja i vrijeme suočavanja, mislim da globalno je vrijeme za ovo drugo. A hodanje po sjenama sustava može proći onima sa anonimnim životom, a ako nešto konkretno hoćeš napraviti što će zazvučati…
   Treba biti jasno i da hodajući po mraku, mrak te može i progutati. Zakon u sistemu je ipak samo za male.

 • pop
  Odgovori

  da zanimljivo, samo mislim da je netko iz sustava u obliku zakona i za to pripremio nekakvo maltretiranje da te onda kad nemaš adresu prebivališta,a imaju tvoje osobne podatke raspisuju potragu, valda nekaj kao da si nestao, kaj je po meni nekakav blaži oblik raspisane tjeralice i onda kod prvog legitimiranja moguće slijedi privođenje,teroriziranje i dalje ne znam kaj. samo gdje ti upute novčanu kaznu za taj “prekršaj” kad nemaš službenu adresu a drugu ne znaju. jedino ako znaju mjesto ili grad gdje živiš ili to pretpostavljaju pa šalju u lokalnu socijalnu službu. tak nekaj otprilike piše u zakonu o prebivalištu.

 • albina
  Odgovori

  Bitno je da je OBJAVA krenula, ja sigurno isto mislim napraviti(pitanje je vremena da se razdužim), i zanima me je li još igdje vani nešto slično istoj napravio?

 • zenfjaka
  Odgovori

  Da albi…napravila je koliko znam/ upućen sam,https://www.youtube.com/watch?v=dCtLkFsNiN4 jedna Kate, Irkinja ako sam dobro ubra….

  https://kateofgaia.files.wordpress.com/2013/10/i-who-shall-not-be-legally-named.pdf

  ..i zaslužila je da joj zapivamo na ovom portalu…Kate Naša cvite mili :)

  https://www.youtube.com/watch?v=4DMbr8Gj5JY

  …a evo joj / i tebi (zbog pitanja) jedna i od mene i jedne bebe :))

  https://www.youtube.com/watch?v=dCtLkFsNiN4

  Svima s ljubavlju :)

 • Skywalker
  Odgovori

  Izlazak iz sistema je moguć ali je paradox taj da bi se iz njega izišlo van trebaš izkoristiti novac koji se koristi u njemu.1)Kuća samoodrživa energetski,2)Bunar sa pitkom vodom,3)Komad zemlje za uzgoj hrane.Tiha revolucija je počela i predlažem ako mislite dalje o ovoj temi u detalje razgovarati za to su idealni IRC kanali (https://hr.wikipedia.org/wiki/IRC),a ne ovako.Primjer pogledajte ovdje: (https://www.youtube.com/watch?v=hCLOC-aW5YI)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje