Koeficijent suglasnosti – nikad čuli – ali ”vlast” dobro zna što je to

 In Kontrola uma, Obrazovanje

Kako smo mnogo puta napomenuli, nećemo doći do pravih, istinitih informacija preko standardnih kanala koji omogućuju pristup informacijama.

Onima koji kontroliraju gotovo svaki aspekt ljudskih života, takav je pristup od presudne važnosti za njihov opstanak na pozicijama moći, jer kontrolom ULAZA kontroliraju IZLAZ.

Ništa se ne događa slučajno. Činjenica da mi događaje doživljavamo kao slučajne i nepredvidive daleko je od istine – jer opterećeni svakodnevnom borbom za preživljavanje i stresom, nismo u stanju – uvidjeti suptilni plan da se pomno planiranim događajima, koji se zbivaju u vremenskom razdoblju od više godina pa i desetaka godina – voda navede na željeni mlin.

Od presudne je važnosti za čovječanstvo i za svakog od nas pojedinačno, da se sami obrazujemo i informiramo. O tome ovisi budućnost sviju nas. Informacije nećemo naći na Dnevniku niti u novinama, niti na popularnim web portalima.

Stoga – za one koji se tek bude iz sna i uviđaju da ”nešto nije kako treba” – a i za sve nas ostale – dobro je sagledati današnju situaciju iz perspektive kakva se opisuje u knjizi BEHOLD A PALE HORSE, objavljenoj prije gotovo četvrt stoljeća.

Iznenadit će Vas informacije u njoj, a za Vas evo jedan mali prijevod iznimno bitnog odlomka iz te knjige, koji govori u SUGLASNOSTI – a zašto baš taj odlomak?

Zato što kroz naše članke već dugo pokušavamo ljudima osvijestiti informaciju da se u ovom Univerzumu ništa ne događa bez naše suglasnosti, bili mi svjesni ili nesvjesni, da smo je na neki način dali.

”Koeficijenti suglasnosti – numerička su povratna informacija o statusu pobjede. Psihološka osnova: kada je vlast sposobna prikupiti porez i oduzeti imovinu bez pravedne nadoknade, indikator je da je građanstvo spremno za predaju, te da je suglasno s porobljivanjem i pravnom represijom. Dobar i jednostavan indikator koji kaže da je vrijeme za žetvu, jest broj građana koji plaćaju porez unatoč očitom nedostatku jednakovrijedne i poštene usluge od strane vlasti.”

Knjigu BEHOLD A PALE HORSE Williama Coopera preporučamo kao obvezno štivo, a možete je pročitati ili skinuti OVDJE .

Recent Posts
Comments
 • a
  Odgovori

  I simply could not depart your website before
  suggesting that I extremely enjoyed the usual info an individual supply in your guests?
  Is going to be again ceaselessly to investigate cross-check new
  posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje