KOJI JE PRAVI PUT?

 In Duhovnost, Obrazovanje, Općenito

Napisala Niara

Evo kratke analize simbola Ive Josipovića, koji se još uvijek nalazi u ulozi „predsjednika“ tvrtke „Republika Hrvatska“.

put-03

Put … Kada kažete riječ – put, koju sliku imate pred čima? Svaki od nas sigurno neku drugu, no mislim da se možemo složiti da put može biti prav, vijugav, ravan, strm, voditi naprijed, unazad, na lijevo ili desno, ali i kako vidimo, voditi u krug …

„TO JE PRAVI PUT“

Logotip_I_Josip-01

Kako na vas djeluje ovaj znak kada ga vidite?
Evo kratke analize kako ga ja vidim i tumačim njegovu „poruku“.

Igra strahom: Grafički znak već u pisanim riječima u izrazu PRAVI, sadrži u sebi dualnost. Postojanje pravog, uključuje i postojanje krivog, što odražava svijet igre suprotnosti na Zemlji.

Sugestivno: Svi oni koji ne budu slijedili njegov pravi put, biti će na krivom? (Poticanje osjećaja loše savjesti i opasnosti, kao i želje za „prepuštanjem vodstva onome koji zna pravi put“ – jer smo naravno svi mi malodobni i nesposobni za život pun neviđenih opasnosti …)

Raspršenost energije: Što je NAMJERA PUTA? Da nas dovede do CILJA, gdje nas očekuje nešto drugo, za što se nadamo da će nam donijeti nekakvo poboljšanje, tj. izlaz iz neke situacije s kojom trenutno nismo zadovoljni. Zato krećemo na put.

Grafički prikaz geometrijskog kružnog toka, s jedinim izlazom na dolje i onda bezbrojnim sporednim putevima, koji očito ne vode nikamo – ima namjeru raspršavanja energije „putnika“, čime se smanjuje snaga i slabi volja, koja je potrebna za postizanje CILJA (da istrajemo na putu).

Primjer: Fokusirana, skupljena/sabrana zraka svjetla (laser), može probiti put kroz kamen, željezo, ali kada se isti pošalje kroz prizmu (rasprši), vidimo široki spektar prelijepih boja, ali puno manje/blaže snage i učinka.

Stoga za mene to nije prikaz JASNOG PUTA, već smišljeno zavaravanje promatrača/sljedbenika i raspršavanje njegove pažnje, što je jednako uništavanju energije – zamorno vrtenje u krug, u labirintu s mogućnošću biranja bezbroj drugih („pravih puteva“), čiji ogranci opetovano vode u slijepu ulicu, u zavrzlamu i zaplet.

Evo da se malko zabaviš, susretni se s crvenima, pa žutima; ah da, možda ti zeleni izgledaju „bolje“; ma ne, plavi ostavljaju utisak vjerodostojnosti … itd., itd.

Rezultat je umor i iscrpljenost, stara igra mačke i miša, koja se s ljudima igrala tisućama godina, dajući mišu lažni osjećaj „mogućnosti biranja/pronalaženja sigurnog skrovišta“, koje se također nalazi pod nadzorom mačke.

Josipović je svečano izjavio:

“Spreman sam, za vaš novi, vrli svijet. Spreman sam i učinit ću sve što od mene tražite.”

Jasne riječi Zakletve! Pitanje je samo kome su bile upućene?

put-02

Komentar: Međutim, KOJI je PRAVI PUT?
Nije to put za koji nam neki drugi čovjek kaže da je PRAVI – jer to je „pravi put“ za njega.

PRAVI PUT je put SRCA, kada osjećamo da nas pri nekoj pomisli ispunja radost i kada unutarnje uzbuđenje treperi u svakoj stanici našeg tijela, a oči zasvijetle unutarnjom vatrom, oduševljenjem i ljubavlju. TO JE PRAVI I JEDINI PUT, koji će nas dovesti do onog što/ako želimo – života u miru, slozi, ljepoti i čistoti, međusobnom poštivanju, suradnji i slobodi. I kada sve to treperenje istinski OSJETIMO u svakom djeliću našeg bića, STIGLI SMO NA CILJ (puta) – i tada se sve može ostvariti pred našim očima, prema zakonu odjeka ili privlačnosti – kako unutra, tako i vani; što si posijao, to ćeš i požnjeti. Idimo stoga putem unutarnjeg uzbuđenja i radosti, pjesme i oduševljenja, to je putokaz pravog puta.

Izvornik kao nadahnuće za kratku analizu grafičkog znaka:
http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/139859-otkrivanje-josipovica-crnog-vraca-u-suradnji-s-vjesticama-napravio-magijski-ritual-prizvao-demone-i-masonski-obmanuo-javnost.html

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 7 comments
 • gordan
  Odgovori

  Tako je…a ova predizborna ponuda mi izgleda kao ponuda hrčku da trči u onom svom plastičnom krugu…da bi stigao…gdje? Ne bih hvala

  • pobuk
   Odgovori

   koga to uopce zanima. Ni sekunde nisam cuo o cemu trkeljaju. Malteski vitezovi i Trilateralna komisija. Samo naivci vjeruju da njihov glas nesto znaci.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Ahm, nisam nikad imao hrčka u kavezu pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li je kotač plastičan ili od neke druge tvorevine……u svakom slučaju promatranjem skužiš da, istina (koju percipiraš osjetilom vida u ovom slučaju) da taj mali stvor trči a opet ne stiže nigdje, nikuda, nikamo. Uz to je još i u kavezu (koji ni ne primjećuje od nesriknjega kola u kojem mažina ka da nije normalan) da bi zbrka bila skladno i harmonično kompletnije aranžirana. Možda mu je “slučajno” dodan kotač za trkimice obavljanje skidanja kilaže. Jer, moguće, kad ne bi bilo kotača onda bi se on, moguće, izležavao i razmišljao (što je jako opasno za određene strukture) i onda još pri tom mozgoprpanju eventualno shvatio da postoji i kavez koji sticajem okolnosti nije uopće primjetio i kad bi to shvatio ko zna šta bi mu još padalo napamet. Moguće bi mu i stanoviti alati tipa kalauza pali na pamet. Naravno, to je vrlo riskantan pad alata i atak na sivu masu koja se skriva ispod nečega što je znano kao kosa jer možeš završit u nesvjesti u najmanju ruku….. a u najveću? ..pa možeš probati i zavikati – Zaustavite zemlju, ima izać. Eto. :)

 • oli
  Odgovori

  Naravno da mora biti neki kotač, uvijek smo usredotočeni na preživljavanje. Kada bi u tišini mirnog uma bez milion problema stao i razmislio vidio bi mnogo tog čega uopće nisi niti svjestan. Ali pošto smo usredotočeni na sada, neposrednu opasnost, problem. Ljudi nisu u stanju da vide dublje, dalje i šire.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Gedajući ovaj klip (video)..
  https://www.youtube.com/watch?v=SisxLeml8pw
  …pitam se zašto!?

  Zašto su u tami? (rasvjeta im baš nije originalna)…zašto narator sliči na jesusa nazarećanina?…zašto se neki od nazočnih smijulje…zašto priča ono što želimo čuti ?
  A ništa..samo se pitam.

 • Eva
  Odgovori

  Nikada ništa gore nisam vidjela u predizbornim kampanjama kao ovaj, lignjunov put. Mene podsjeća i na jugoslaviju ili onaj grb, zbog boja, dojam mi je ustvari retro, 80-te, kao da poručuje, čekat će te u redovima za prašak za robu i banane. On se ne skriva uopće…ne vjerujem da je dizajnerima promakla činjenica da put znači linija (bila ravna ili krivudava) a nikako put ne znači krug. Premišljam se izaći na izbore ili ne, nisam izašla od referenduma ua ulazak u eu. Ako ne izađem moj glas će se dati nekome a ako izađem za koga glasati, majke ti. Dobro, sad kada se pojavio Sinčić očito ču zaokružiti njegovo ime. Ne znam odakle je čovjek i čijom voljom izronio. No kako povjerovati da on slobodno priča o tim svim stvarima, o čemu se tu radi. Pa mislim u politici je sve proračunato i kako je moguće da ispliva mlad čovjek koji još nije završio faks i još da govori SMRT KORPORATIZMU SLOBODA NARODU.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Netko je rekao da u životu možeš napraviti samo dvije greške (ne ukljčujuči sve moguće kardinalne)..;)
  Prva je, da ne kreneš na Put…A druga je..ako si krenuo Putem, i ne ideš do kraja…Možda nije bitan cilj (kraj) puta nego samo putovanje. Stoga, putujmo. :)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje