Terapija kontrole bijesa

 In Zafrkancija

Malo smijeha u ova vremena nije naodmet…

Kada s vremena na vrijeme imate loš dan, i imate se potrebu ispucati na nekome – nemojte se ispucati na nekome koga poznajete, već na nekome koga NE poznajete. Sjetih se vremena čvrstih telefonskih linija, vremena prije današnje tehnologije – kada sam zaokupljen premetanjem papira po svom stolu zaboravio obaviti jedan poziv. Potražio sam broj u adresaru i nazvao ga.

Javio se muški glas: ”Halo?”

Pristojno sam odvratio: ”Dobar dan, Đuro Bučkurić pri telefonu, mogu li dobiti gospođu Renatu Šijan?”

Iznenada je nervozni urlajući glas proparao moje uši: ”NAZVAO SI JEBENI KRIVI BROJ!!!”, te je odmah potom i slušalica bila treskom spuštena. Nisam mogao vjerovati da netko može biti tako nepristojan.

Kada sam provjerio Renatin broj i nazvao je, shvatio sam da sam zamijenio posljednje dvije znamenke. Odlučio sam ponovno nazvati ”krivi” broj. Nakon što se javio isti tip, izderao sam se: ”TI SI ŠUPČINA!!!” i poklopio slušalicu.

Zapisao sam taj broj u adresar pod slovom Š kao šupčina, i svakih nekoliko tjedana, kada sam bio posebno nabrijan zbog plaćanja računa ili naprosto zato što sam imao usran dan, nazivao sam ga i urlao u slušalicu ”ŠUPČINO NAJOBIČNIJA!!!” i slično… to bi me svaki puta oraspoložilo.

Kada su izmislili dojavljivače poziva, pomislio sam da ću morati prestati sa svojom terapijom koja se sastojala od poziva šupčini. Pa sam ga nazvao i rekao: ”Dobar dan, ovdje Marko Marković iz HT-a. Jeste li čuli za naš novi program dojavljivača poziva?”

”NE!!!”, zaurlao je i tresnuo slušalicu.

Brzo sam ponovio poziv i tiho mu rekao: ”To je zato jer si šupčina.”

………….

Jednog dana krenuo sam po špeceraj, i taman kada sam se htio parkirati na slobodno mjesto koje sam strpljivo čekao, bezobraznim manevrom se u njega ubacio tip s crvenim BMW-om.

BMW

Legao sam na trubu i počeo vikati ”HEJ JA SAM ČEKAO NA TO MJESTO!!!” ali tip me potpuno ignorirao. Zamijetio sam natpis ”Na prodaju” zalijepljen na stražnje staklo njegovog auta s brojem telefona, pa sam ga zapisao.

Nakon nekoliko dana, palo mi je na pamet da bih ga mogao nazvati, jer sam baš maloprije obavio terapijski poziv sa šupčinom.

”Jesam li dobio gospodina koji prodaje crveni BMW?”

”Da, izvolite!”

”Možete li mi reći gdje bih mogao pogledati auto?”

”Naravno, adresa je Ulica Kestena 4. Auto je parkiran ispred kuće.”

”Aha, hvala lijepo. Koga da tražim kada dođem tamo?”

”Ja sam Paško. Samo me nazovite kad stignete.”

Rekoh mu: ”Slušajte Paško, smijem li Vam nešto reći?”

”Naravno.”

”TI SI ŠUPČINA!!!” 

Tresnuo sam slušalicu, i njegov broj zapisao u rokovnik pod Š, kao šupčina #2. I od tada, kada sam imao problem, mogao sam nazvati dvije šupčine za svoju terapiju.

Ubrzo mi je na pamet došla ideja. Nazvao sam šupčinu #1 i rekao mu: ”Ti si šupčina,” – ali ovaj puta nisam spustio slušalicu.

Pitao je: ”Još si tu?”

”Da.”

”PRESTANI ME ZVATI!!!”, zavrištao je.

”Natjeraj me, šupčino,”

”Tko si ti?”, upitao je.

”Moje ime je Paško.”

”Ma nemoj mi reći. I gdje bih te mogao naći da malo popričamo, Peško?”

”Šupčino, naći ćeš me svaki dan iza pet u Ulici Kestena 4, skužit ćeš odmah jer ispred kuće parkiram svoj crveni BMW.”

”Odmah dolazim, Peško. Bolje ti je da se pomoliš prije nego dođem.”

”Aha sav sam se usro od straha. Šupčino.” – i poklopih slušalicu.

……….

Onda sam nazvao šupčinu #2 i rekao ”Hej di si, šupčino?”

Počeo je vikati ”AKO TE IKADA NAĐEM, JA, JA, JA…”

”Ti ćeš što?”

”Ubit ću boga u tebi!”

”Pa prilika za to će ti upravo pokucati na vrata, šupčino. Stižem odmah do tebe – još uvijek parkiraš BMW ispred kuće?” – poklopio sam slušalicu i smjesta nazvao policiju, rekavši da živim u Ulici Kestena 4 i da krećem onamo ucmekati mog homoseksualnog dečka.

Zatim sam nazvao HTV i rekao im da se upravo odvija kvartovska tarapana između lokalnih uličnih bandi u Ulici Kestena.

Zatim sam brzo uskočio u svoj automobil i odjurio u Ulicu Kestena, stigavši taman na vrijeme da vidim kako dvije šupčine ubijaju boga jedan u drugome, ispred 6 policijskih automobila, okruženi TV ekipom koja je uživo prenosila kako se mlate.

Osjećam se mnogo bolje. Ta terapija kontrole bijesa zaista funkcionira!

 

Recent Posts
Showing 2 comments
  • ljudsko_biće
    Odgovori

    hahahaaha

  • Solarian
    Odgovori

    Nekom zajebancija, a nekom ozbiljno, naprimjer ovu tehniku manipulacije “zavadi pa vladaj” koriste elitaški psihopate da započnu ratove gdje se dvije strane (ili više njih) uništavaju dok oni profitiraju u svakom pogledu.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje