LAŽNI pozivi na sud – DOKAZ

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni

Javio mi se neki dan Aleksa, kršan momak koji izgleda kao da žvače proteine svaki dan – a zapravo se vrlo zdravo hrani i to bez imalo mesa. Poslao mi sliku poziva na sud kojeg je našao u poštanskom sandučiću, na kojem je pisao da se dan kasnije ili onaj dan iza toga javi na sud u zakazano vrijeme. Bez obrazloženja u kojem svojstvu, osim što je bilo napisan nekakav broj predmeta u desnom gornjem uglu tog papirića. Poziv je imao standardni nezakoniti pečat, ali sve skupa izgledalo je prilično autentično – dovoljno autentično da se 99% ljudi smrzne u strahu i dođe na sud u propisano vrijeme.

Aleks

I tako ja i Aleksa malo chatali, padali su prijedlozi što učiniti i kako, letjeli linkovi koje treba proučiti lijevo-desno i na kraju je Aleksa napravio najpametniju stvar koju je mogao napraviti.

Otišao je s tim papirom ravno na sud i pitao koji je ovo muški spolni organ, doduše jednom kraćom riječi.

Na sudu nisu imali pojma o čemu se radi, ne znaju čiji je to potpis, ne znaju tko koristi taj pečat, nema broja predmeta koji je naveden u desnom uglu… nemaju pojma ni o čemu.

I onda je Aleksa napravio još jednu pametnu stvar – otišao je ravno u policijsku postaju i prijavio slučaj lažnog predstavljanja i krivotvorenja koječega, pa nek se oni o brinu o tome tko im mažnjava pečate i tko to poziva ljude na sud a da na sudu nemaju što tražiti.

Tako da kada dobijete išta od suda a da nije došlo od sudskog dostavljača ili pošte, koja pak ima čak i upute o dostavi sudskih papira koje možete pročitati OVDJE – promislite što ste zapravo dobili i provjerite što ste dobili prije nego vas uhvati paraliza. Možda je riječ o najobičnijoj podvali sitnih kriminalaca koji ne žele da ste u svom stanu u određeno vrijeme kako bi ga mogli opelješiti.

Eto.

Po meni, ovo je nešto čime bi se policajci trebali odmah pozabaviti umjesto da postavljaju sačekuše kao što su to i drumski razbojnici srednjeg vijeka radili. Ovi današnji doduše imaju koncesiju za drumsko razbojništvo od vlasnika ceste – ali u osnovi nije se puno promijenilo osim opreme koja je u međuvremenu napredovala – muškete i konje njihovih preteča zamijenilo je u automatsko oružje i brzi automobili.

Dakle, u ovom papiru je sadržano dovoljno kaznenih djela prema njihovim zakonima da nekoga strpaju u zatvor na koju godinicu, kao i da frcaju glave na sudu jer im fali pečat s rednim brojem 10. Koji se usput budi rečeno, moraju uništiti nakon što izađu iz uporabe iz bilo kojeg razloga. Ali – lakše je uloviti i strpati u zatvor nekoga tko je zapalio cigaretu s malo zelene supstance koju je, ničim izazvan, kreirao Stvoritelj a neki pametnjaković je zabranio jer si je umislio da je iznad tog Stvoritelja koji je i njega, također ničim izazvan, kreirao. Takvoga je pušača lakše uloviti a možda bi mogao biti i opasan!!! Opasan kako za sebe tako i za druge, jer bi od smijeha mogao puknuti pred svima…

Linija manjeg otpora privlačan je smjer kad si u državnoj službi.

Recent Posts
Showing 6 comments
 • Damir
  Odgovori

  Pismo koje šalje netko iz suda uvjek mora biti s potvrdom prijema, bilo da ga dostavlja poštanski službenik ili sudski dostavljač. Ukoliko sudaki dostavljač, jednostavno, ubaci pismo u p. sandučić bez potvrde prijema, tada ulazi u područje “poštanske prevare” za koju je nadležan poštanski inspektor. Naravno tako dostavljeno pismo gubi svaku važnost. Ovako ja shvaćam stvar, ako sam u krivu , demant uz obrazloženje je poželjan. Pozdrav.

 • ljudsko_biće
  Odgovori

  Interesantno kako kad čovjek počne obraćati pozornost na to – što jede,
  odnosno što stavlja u svoje fizičko tijelo… da se to podsvjesno odrazi i na druge domene.
  Jer mislim, ono što čovjek jede – upravo je to.
  I mislim da je čovjek izvor i ponor svega odnosno što se stavi u sebe to se neminovno vrati nazad.
  Zato me i ne iznenađuje da kad netko drugi pokušava ugurati govno u čovjeka sa takvom osviješćenošću…
  da odmah reagira instinktivno – wtf!? i ()dj€b€ to instant-sekundarno-ekspres.

  Ovo je samo moj pogled na temu posredstvom uma kojim raspolažem
  – koristeći ovaj mordorski jezik….putem ovog medija odnosno ove “kristalne kugle” (Liquid-crystal display).

 • Tomislav
  Odgovori

  Zanimljivo je kako pise ponesite Ovaj poziv ponesite sobom.

  Sve sto je trebao je prosetati se sobom sa pozivom u ruci i sve gotovo :)

 • Marina
  Odgovori

  Da živimo u zemlji apsurda, znamo odavno. Evo jedne istinite priče koja upravo to dokazuje na najbolji način.
  Čovjek ne zna da li bi se smijao ili plakao ili oboje:) Nema pravosuđa do hrvatskog pravosuđa.

  https://www.youtube.com/watch?v=eaeVWRwDx3g

  • Valter
   Odgovori

   Jasno se vidi tko je tu lopov. Onaj koji je čovjeku maznuo lovu priznao je što je uradio, a ovi ne priznaju ništa. Tko će čuvati čuvare?

  • Dražen
   Odgovori

   Čini mi se da je to standardna praksa kad je u pitanju lova ili odšteta. Ako nemoš do love dogovori se sa sudcem za sitnu proviziju od cca 20-30% i dobit ćeš odma ono što ti pripada. ako ne suduj pa čekaja kad ćeš dobit, njima skroz svjedno.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje