Mađarska odbacuje okove bankara

 In Bankarstvo i financije

Izvor: http://americanfreepress.net/?p=12418

Prevela Niara.

34_Hungary_Bankers-300x231

 • Međunarodnom monetarnom fondu rečeno da se iseli iz zemlje; država sada izdaje novac slobodan od duga.

By Ronald L. Ray

Mađarska piše prvorazrednu povijest.

Još se od 1930-ih u Njemačkoj, niti jedna velika europska zemlja nije usudila pobjeći iz kandži Međunarodnog bankarskog kartela, kontroliranog od Rothschilda. To je čudesna vijest koja bi trebala potaknuti nacionalističke domoljube diljem svijeta da povećaju borbu za slobodu od financijske tiranije.

Već u 2011, je mađarski premijer Viktor Orbán (http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Orbán) obećao da će zadovoljiti pravdu svog socijalističkog prethodnika, koji je ljude zemlje prodao u beskrajno ropstvo duga pod udarcem biča Međunarodnog monetarnog fonda (International Monetary Fund IMF) i terorističke države Izrael. Te ranije uprave su bile protkane Izraelacima na visokim mjestima, što je izazvalo gnjev masa, koje su konačno kao odgovor na to izabrale Orbanovu Fidesz stranku. (http://en.wikipedia.org/wiki/Fidesz)

Prema izvješću web stranice na njemačkom jeziku “National Journal,” Orbán se sada dao na to da lihvare zbaci s trona. Popularni, nacionalistički premijer je rekao MMF-u da Mađarska ne želi niti treba dodatnu “pomoć” od tog opunomoćenika Federal Reserve Bank, koja je u Rothschildovom vlasništvu. Mađari neće više biti prisiljeni plaćati lihvarski interes privatnim, neodgovornim središnjim bankarima.

Umjesto toga, mađarska vlada je preuzela suverenost nad vlastitom valutom, i sada izdaje novac bez duga, kao što bi i trebalo. Rezultati su bili ništa manje nego izvanredni. Nacionalna ekonomija, ranije teturala pod dubokoj zaduženosti, brzo se oporavila, što još nije viđeno od nacionalne socijalističke Njemačke.

Mađarsko Ministarstvo gospodarstva priopćilo je da je, zahvaljujući “discipliniranoj proračunskoj politici,” 12. kolovoza 2013, otplaćeno preostalih 2.2 milijardi € duga MMF-daleko prije datuma dospijeća u ožujku 2014. Orbán je izjavio: “Mađarska uživa povjerenje ulagača”, čime nije mišljen MMF, Fed ili bilo koji drugi krak od Rothschildovog financijskog carstva. Umjesto toga, on je mislio na ulagače koji nešto proizvode u Mađarskoj za Mađare i izazivaju pravi gospodarski rast. Ovo nije “napredak na papiru” plutokratskih gusara, nego vrsta proizvodnje koja zapravo zapošljava ljude i poboljšava njihove živote.

S Mađarskom sada slobodnom od okova porobljavanja zaduženosti ropstva, nije nikakvo čudo da je predsjednik Mađarske središnje banke, kojom upravlja vlada za opću dobrobit, a ne privatnog obogaćivanja, zatražio da MMF zatvoriti svoje urede u toj Staroj Europskoj zemlji. Osim toga, glavni državni odvjetnik, slijedeći islandske napore, podigao je optužnicu protiv posljednja tri prethodna premijera, zbog kaznenog iznosa duga u koje su doveli državu.

Jedini preostali korak, koji bi u potpunosti uništio moć bankstera u Mađarskoj, je u toj zemlji provesti sustav razmjene novca za devize, kakav je postojao u Njemačkoj pod Nacionalnim socijalistima, a i danas postoji u Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini i Južnoj Africi, ili BRICS (http://en.wikipedia.org/wiki/BRICS), međunarodna gospodarska koalicija. A, ako će Sjedinjene Države slijediti primjer Mađarske, Amerikanci bi mogli biti oslobođeni lihvarske tiranije, a isto tako se nadam, vratiti se mirnom napretku.

Ronald L. Ray je slobodni autor, boravi u slobodnoj državi Kansas. On je potomak nekoliko patriota američkog rata za nezavisnost.

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Odgovori

  Koliko znam bilo je govora da mađari više neće uzimati strane kredite da bi stvorili novac, ali to ne znači da neće stvarati novac bez duga, već sa dugom prema svojoj centralnoj banci.

 • Josip
  Odgovori

  Zapravo ispraznili su državne rezerve (zalihu za crne dane i nepredviđene situacije), te izdali 3,5 mlrd USD obveznica sa većom kamatnom stopom nego je bio MMF-ov kredit, a što znači da će bankarima kojima su prodali obveznice vratiti više novca.

  A sve kako bi se Orban pred izbore pohvalio da je maknuo MMF.

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje