Misao dana o zakonima i čovjeku

 In Općenito

Ne postoji nešto što bi moglo biti zakon a koji je stvorio čovjek.

Postoje samo pravila i propisi primjenjiva na članove određenog društva koji su sa njima suglasni.

Svatko može stvoriti klub u kojem je potrebno članstvo i dodijeliti mu skup pravila.

To im ne može dati pravo nametanja tih pravila nekakvim pretpostavljenim autoritetom, kao niti provedbu tih pravila nad ljudima koji im nisu dali suglasnost i ne slažu se s tim pravilima, jer to su ljudi koji naprosto gledaju svoja posla i očekuju da im se u njihova posla nitko ne miješa.

Društvo kojem Vlada nameće svoja pravila i propise nije ništa više od pretenciozno hvaljenog kluba u kojem Vam je potrebna članska iskaznica – a ta članska iskaznica je svima dana kao nevini poklon, kao nešto na što svi imaju pravo – ali kada su nam je dali nisu nam objasnili da sa tom članskom iskaznicom dajemo suglasnost da oni svoja pravila i propise, koje mijenjaju kako im se prohtije, utjeruju silom i da ćemo biti kažnjeni ako im se ne pokorimo. Pravila takvoga kluba nemaju prirođen autoritet, nemaju nikakav autoritet jer jedino nasiljem mogu nametnuti svoj monopol, i tako držati ljude u pokornosti zbog straha i zbog stalno prisutne prijetnje uporabom sile nad tim ljudima.

Iluzija centralizirane vlasti više ne prolazi kod mnogih ljudi, i nestaje pred našim očima, topi se poput proljetnoga snijega. I tome nestajanju smo svjedoci svakoga dana na sve više polja te iluzije, koja je dugo bila navučena na oči živoga čovjeka odvajajući ga od Istine.

A Istina jest da Vi jeste suvereni. Oduvijek ste to bili.

Ono čemu danas svjedočimo su posljednji trzaji takozvanih autoriteta, u pokušaju da učvrste ostatke preostale samoproglašene vlasti koju oni misle da imaju.

Dočekali smo naše proljeće, braćo i sestre.

Proljeće

foto: Tomislav – sva prava pridržana

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Marc Shalamov
  Odgovori

  Misao dana o zakonima i čovjeku

  Ja bih ovo radije proglasio asocijalnom upadicom dana! Nije mi uopće kjaro što nam autor sugerira. Bezakonje, što li??! Nije jasno ni o kojoj Vladi misli??! A poseban dojam mi je ostavio ovaj poetski isječak:
  .
  Iluzija centralizirane vlasti više ne prolazi kod mnogih ljudi, i nestaje pred našim očima, topi se poput proljetnoga snijega. I tome nestajanju smo svjedoci svakoga dana na sve više polja te iluzije, koja je dugo bila navučena na oči živoga čovjeka odvajajući ga od Istine.
  .
  .
  Ima ovo neki smisao.., no, nije iluzija vezana samo za organe vida! Radije bih rekao ovako:
  Sakrij istinu zavjesom.., zatim razbiješ laž na više dijelova i pitaš okupljene koji je od tih komada laži istinit.
  .
  …vrlo uspješna tehnika upravljanja ljudima.

  • Goran Makvić
   Odgovori

   Dragi, Marc, ljudski brate, ako Vi trebate nekoga da upravlja Vama, u redu… Ostanite tu gdje jeste.
   Ostavite nas izmanipulirane na miru… Živite svoj život. Mi niti ne želimo imati posla sa Vama koji mislite da je ovakav sustav potreban. Živjeli… (Jer Vi ste ja u nekoj prošlosti)

   • Marc Shalamov
    Odgovori

    Gorane.., tako ti Zeusa, nije mi jasno kako ste isčitali da ja smatram da je “ovakav sustav potreban”, štoviše rekli ste “ne želimo imati posla s Vama”! Sve ukupno što ste rekli zvuči mi veoma asocijalno!

    Ja sam čovjek poput Vas, istu sudbinu dijelimo. Slažemo se da ne živimo dobro, onako kako bi smo željeli, niti je to moguće u ovakvom sustavu.

    A pitanje je Vama i Valteru:

    ŠTO NAM VI NUDITE?

    Iz ovog što sam do sada pročitao, naslućujem da nudite nešto, alla – BOŽIĆ dva puta na godinu!

    • Valter
     Odgovori

     Ja ne nudim ništa, osim informacija koje ja i ostali objavljujemo na stranici. Što ćete s tim informacijama učiniti je Vaša stvar.

  • Valter
   Odgovori

   Autor sam ja pa je red da odgovorim na pitanja koja Vam nisu jasna. Vaša mišljenja neću komentirati, jer su Vaša i nemam nikakva prava u Vaša mišljenja se petljati.
   1. Bezakonje, što li??!
   Ne.
   2. Nije jasno ni o kojoj Vladi misli??!
   Mislim na bilo koju bandu drumskih razbojnika na planetu Zemlja (i šire) koja misli da ima pravo vladati

   Evo, odgovorio sam na sva pitanja koja ste postavili. Ukoliko imate dodatna pitanja, stojim na raspolaganju.

   Hvala,

   Valter

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje