Moć razlučivanja

 In Duhovnost

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Misao dana

Promatrajte i moći ćete ustanoviti, da ste uvijek spremni slijediti savjete svoje niže prirode. Ako vam ona kaže: “Pogledaj onoga, on te prevario i povrijedio, moraš ga naučiti pameti!”, tada ju se požurite poslušati i mislite da su pravo i pravda na vašoj strani. Ali ne. Ubuduće biste trebali biti u mogućnosti pronaći, odakle dolazi svaki poticaj. Vidjet ćete da je u većini slučajeva bilo vaše niže Ja, koje vam je davalo savjete. Morate znati da će u tom slučaju i rezultati biti negativni.

Traje godinama da se razvije takva moć razlikovanja/razlučivanja, to nije tako jednostavno. To je čak i vrlo suptilnao, jer niža priroda može poprimiti toliko lažnih glasova i pojavnih oblika. Istinski upućen je netko, koji se svoj cijeli život vježbao u razlikovanju toga, dolaze li njegovi poticaji od nižeg ili potiču od njegovog višeg Ja. Vi mislite: “Samo to?” Da, jer sve ovisi o toj moći razlučivanja. Dokle god se ne radi na tome da se to razvije, ostaje se slab, plašljiv, nesiguran i nesretan.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Eva
  Odgovori

  Stvari su se malo zakomplicirale…došlo je vrijeme akcije te više nije u interesu dobra da se okreće drugi obraz…slijepi će progledati, gluhonjemi progovoriti…šutnja će značiti pristanak (tek sad), praštanje će značiti slaganje…
  Približila se godišnja svetkovina, židovska Pasha, pa Isus ode u Jeruzalem.
  U dvorištu Hrama zatekne trgovce kako prodaju žrtvene volove, ovce i golubove te mjenjače novca kako sjede za stolovima.
  Isus zasuče uže u bič te ih sve istjera iz Hrama, istjera ovce i volove, mjenjačima prospe sav novac po podu, a stolove im prevrne.
  Prodavačima golubova reče: ‘Nosite to odavde! Ne pravite sajmište od kuće mojega Oca!’
  Njegovi se učenici tada prisjete proročanstva iz Svetog pisma: ‘Izjeda me revnost za tvoj dom.’
  ‘Kojim ih pravom tjeraš van?’ pitali su ga židovi. ‘Ako imaš ovlast za to, pokaži nam neko čudo kao dokaz.’
  Isus im odgovori: ‘Srušite ovaj Hram, a ja ću ga za tri dana podignuti.’
  ‘Što?!’ poviču oni. ‘Taj se Hram gradio četrdeset šest godina, a ti ćeš ga podignuti u tri dana?’
  Ali Isus je govorio o hramu svojega tijela.

 • tGoM
  Odgovori

  Misao dana je kako postati šizofren.
  https://www.youtube.com/watch?v=SFQm4nW_wSY

 • an
  Odgovori

  U kršćanskoj terminologiji to se zove razlučivanje u duhu (Svetom, Božjem). Naime, on je taj koji nas vodi, i ako utišamo vremenom te donje glasove , manje važne, mi prepoznajemo njega, njegovo vodstvo u našim životima. A on nas vodi do istine, krajnje Istine.

  Eva, bojim se da je i to vrijeme prošlo, sada je ovo vrijeme https://www.youtube.com/watch?v=A2IkxmwkayM

  sagradit će ga “za tri dana”. Zato ta arhitektura minecraft. Za antikrista, a “tri dana će mu biti dokaz. Bankari su već odigrali svoje, dolazi glavni igrač.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje