Moć razlučivanja

 In Duhovnost, Obrazovanje

Prevela i komentirala Niara

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Misao dana

Promatrajte sebe i primijetit ćete da ste uvijek spremni slijediti savjete svoje niže prirode. Kad vam ona kaže: “Pogledaj onoga tamo, on te je prevario i povrijedio, moraš ga naučiti pameti!”, vi se požurite da mu se pokorite i mislite da su pravo i pravda na vašoj strani. No, nisu. U budućnosti biste trebali biti u mogućnosti pronaći, odakle svaki poticaj dolazi. Vidjet ćete da vam u većini slučajeva vaše niže JA daje savjete.

herkimer

Morate znati, da će u tom slučaju rezultati uvijek biti negativni. Godinama traje dok se razvije takva moć rasuđivanja/razlikovanja, što nije tako lako. To je čak vrlo suptilno, jer niža priroda može poprimiti toliko obmanjujućih glasova i ukazanja. Istinski upućen je onaj, koji se svoj cijeli život vježbao u razlikovanju, dolaze li njegovi poticaji od njegovog nižeg ili višeg JA. Možda mislite: “Samo to?” Da, jer sve ovisi o toj moći razlučivanja/razlikovanja. Dokle god ne radimo na tome, da to razvijemo, ostajemo se slabi, strašljivi i nesretni.

Komentar potreban? U biti ne, jer svi možemo jako dobro primijetiti djelovanje i poticaje našeg nižeg Ja u svakodnevnom životu. No, nije stvar u tome sad na njega drvljem i kamenjem, ne, već mu dodijeliti mjesto koje ga pripada. Svaki put kad primijetimo da se potkradaju misli koje izazivaju bijes, osjećaj osvete, zluradosti, negodovanja, zavisti, straha itd. – tj. skliznemo u nižu energetsku frekvenciju – dobro je da toga postanemo svjesni i zapitamo se: Želim li takve osjećaje ili ne? i udaljiti se korak iz njihovog centra (da oni ne vladaju nama, jer inače gubimo moć razlikovanja i zdravog razmišljanja) i nepristrano ih promatrati. U tom trenutku smo već izvan dosega manipulacije našeg nižeg Ja i postajemo svaki puta svjesniji, uravnoteženiji, mirniji i jači.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje