MONSANTO – ZAŠTO GA ZABRANJUJU?

 In Korporacije, Zdravlje

Upadaju mi u oči već tjednima razni naslovi tipa ZABRANILI MONSANTO OVDJE ILI ONDJE.

Zadnja vijest je da su ga i u Francuskoj zabranili – pogledati članak na stranici Reutersa.

Za one koji ne znaju – MONSANTO je zločesta korporacija koja se trudi zagaditi čitav planet svojim genetički modificiranim usjevima, na koje ima patentna prava, ne bi li na taj način preuzela kontrolu nad opskrbom hrane.

Naime – njihove dražesne biljčice ne daju sjeme, pa oni koji kupuju njihovo sjeme, morat će ga kupiti svake godine, te će MONSANTO svake godine imati lijep zagarantiran profit.

Kontrola hrane je jedan od načina na koji se porobljava čovječanstvo.

I to MONSANTO radi izuzetno efikasno. Naime – svaki puta kada su pronašli svoj patentirani, genetski modificirani usjev na nečijem tuđem polju, primjerice na polju nekog farmera koji nije kupac njihovog sjemena, natjerali bi ga na sud i na sudu su financijski uništili tog farmera. Jer je povrijedio njihova patentna prava. To što je MONSANTO biljka izrasla samo metar u polju tog farmera, polju koje graniči s poljem koje je zasadio drugi farmer koji je kupio Monsanto sjeme, uopće ne znači ništa.

Nadopuna i ispravak – dodao Eon:

Gmo biljke daju sjeme koje se prirodnim putem pomoću vjetra širi na polja koja nisu sijana sa gmo usjevima. Za vrijeme slijedeće žetve, na tim ne-gmo poljima, izraste tu i tamo koja biljka koja je gmo od patentiranog monsantovog sjemena. Onda dolazi do problema, jer dobro uigrana ekipa monsanto pravnika zna već da oko polja koje je zasijano gmo sjemenom postoji i sjeme koje je vjetar prenio, pa sigurno postoje i gmo biljke od tog sjemena. Tada ako na ne-gmo polju ekipa nađe gmo biljku, oni tuže seljaka koji u parnici ne može dokazati da nije namjerno on posijao gmo sjeme da vidi kako će to biti rodno i seljak u parnici ili gubi sve što ima ili se nagodi sa monsantom da sije njihovo sjeme i da mu onda oni daju mrvice sa svojega stola.

Tretira ga se kao lopova, koji je ukrao patentom zaštićenu biljku, a nije ju platio.

Koliko je meni poznato, korporacija MONSANTO je tužila tisuće farmera, i dobila je svaki spor. To jest, tužili su vlasnici korporacije, i oni su dobili svaki spor preko pravne fikcije zvane MONSANTO a uz pomoć pravne fikcije zvane SUD ovaj ili onaj.

monsanto_rain

Teško mi je prihvatiti da korporativne vlade (pravne fikcije), od kojih su mnoge financirane direktno od korporacije MONSANTO ili preko neke od njihovih korporacija-kćeri, idu u boj protiv ruke koja im u džepove trpa lovu. Ono što mi je bljesnulo u umu kao mogući razlog zašto odjednom korporativne vlade širom planete zabranjuju MONSANTO – je na tragu onoga o čemu David Icke priča već godinama – koračić po koračić, da ljudi ne primijete, do željenog cilja.

Korak 1.

Testiranje sudskih tužbi na farmerima. Uspjeh 100%.

Korak 2.

Dogovor s korporativnim vladama o zabrani njihovog vlastitog GMO sjemena.

Korak 3.

Sudske tužbe protiv korporativnih vlada jer se na njihovom zemljištu nekako pojavila nevina biljčica na koju Monsanto polaže patentna prava.

Eto. Svačega sam se nagledao, pa me uopće ne bi iznenadilo da se ovakav briljantan plan za zaradu krije iza tih naoko plemenitih odluka da se zabrani MONSANTO genetski modificirano sjeme. Stoga ne bi bilo zgorega promisliti svojom glavom, zapitati svoju vlastitu svijest krije li se možda nekakav napad na financijsku stabilnost maloga čovjeka iza opisanih događaja?

Jer – tko će na kraju dana platiti Monsantu odštetu? Mali čovjek, koji ne sluteći ništa, potpisuje peticije protiv Monsanta.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje