Nekromantijski gospodari iluzije

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni

Napisao Eon.

Ovih dana stvarno čovjeku dođe da sebe pita ”Gdje to ja živim?”. Zaista izgleda da stvarno živimo u svijetu čarobnjaka i gospodara iluzije koji se bave nekromantijom, tj. prizivanjem mrtvih u svijet živih. Dovoljno je da obratimo pozornost na nekoliko članaka koje možemo naći na popularnim medijskim portalima, a koje stavljam za primjer. U ovom članku možemo vidjeti kako je ”Grad Osijek” nešto odlučio, te kako je nešto priopćila ”Osječka gradska uprava”.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ubio-zenu-gosta-i-sebe-grad-osijek-odlucio-novcano-pomoci-djeci-obitelji-petricevic/762490.aspx

Zatim, u članku ispod piše kako ”… je Lučka kapetanija Zadar brodu izdala svjedodžbu…”, te još neke nebuloze. Mene zanima, kako je brod došao do Lučke kapetanije da mu, jelte, ona uruči svjedodžbu u ruke???

http://danas.net.hr/crna-kronika/usred-udara-olujnog-vjetra-u-luci-se-sudarila-dva-trajekta

Onda možemo u članku ispod vidjeti kako je ”Poznati trgovački lanac iz izloga uklonio lutke…”. Jest da lutke nisu bile prikladne za izlog, ali kako ih je trgovački lanac uklonio, nikako mi ne ide u glavu???

http://danas.net.hr/novac/poznati-trgovacki-lanac-iz-izloga-uklonio-lutke-kojima-vire-rebra

Mnogima od vas će ove moje objave biti smiješne, ali kad dođete kod suda iz razloga što vas tuži grad ili trgovački lanac, a po ovome bi vas čak mogao tužiti i trajekt, onda ove stvari prestaju biti smiješne jer bi vam ”trajekt”, koji je mrtvi entitet, vama živom čovjeku, mogao oduzeti sve stvari koje imate u svom posjedu. Kakav bi onda imali osjećaj? Ekipa koja zna igru, zna da se sva igra odnosi na mrtve entitete. I vi ste za njih isto mrtvi. Pogledajte vaše dokumente i pronađite u bilo kojem dokumentu da li piše da ste živi? Ne piše? Sada znate i zašto ne piše. Pretpostavlja se od samoga početka da ste mrtvi. Zato otvorite svoj mrtvački kovčeg, izađite iz njega na život, udahnite svježi zrak i budite ono za što vas je Stvoritelj i stvorio da budete, ”živi čovjek”, a ne mrtva osoba.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Dražen
  Odgovori

  Trajekt još nekako i postoji iako nema kapacitet za tužbu, ali koji je vrag “lučka kapetanija”?

  • Solarian
   Odgovori

   Zgrada. :-)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje