Nešto konkretno.

 In Duhovnost

Napisao deus.

Potvrditi činjenice koje ću navesti mogu Darko i Valter, trumba može biti character whitness :D

Komentar black_sheepa me potaknuo na malko drugačiji tekst. Iako mu je želja bila (valjda) diskreditirati autora i tekst, na koji se niti osvrnuo nije, samim time prikazati manje valjanim. Samo ću ukratko o tome koliko je to uzaludno: bolan, nisam bitan ja, bitan si ti. Nije pitanje što ću ja učiniti po pitanju navedenoga (odnosno jest, ali pitanje na koje ja trebam odgovoriti), nego što ćeš ti učiniti, ako uzmemo da je navedeno točno, a ja nisam vidio niti slova koje bi opovrgnulo išta od napisanog :)

E, svejedno je on načeo bitnu temu. Postavimo pitanje “što je sa autorom teksta? Kako to da on tipka na računalu, a nama popuje”. Važno je, baš kao potvrda svega što sam navodio u prijašnjim tekstovima. Ako mi je sve tako jasno, zašto ja ne živim tako?  Možda će nekome biti važno približiti stvari i iz ovog kuta.

Ne znam kako je vama promaknulo iz prijašnjih tekstova, ali ja odoh! :) Jest, trebalo mi je godinu dana da to učinim na način koji će biti prihvatljiv i onima koji u tome sudjeluju, a nije im baš posve jasan smisao (pritom mislim na djecu, žena sve razumije, pače, nestrpljiva je već. Drugačije ne bi išlo ovako u paketu, morao bih sam. Nagovaram ju da napiše tekst iz svog kuta.). Kada sam se već dotaknuo toga, znam kako mnogi misle da su usamljeni u tome, no pitanje je: jesam li posve siguran da sam dovoljno uvjerljiv svojoj obitelji, kako bi me slijedila? Iz mog iskustva, ja sam trebao kroz mnoge bitke (jako smo se svađali, bio sam i otišao na 3 godine…dakle, nije bila idila) dokazivati koliko sam vjeran onome što smatram istinom, kako bi napokon i ona počela to uzimati u obzir. Tako je krenulo. Počeli smo puno razgovarati, zajedno istraživati i rasti.

Kada kažem odoh, doslovno mislim na sljedeće: u proljeće počinjem prvi put obrađivati svoju zemlju, proljetne pripreme. Čim prilike dopuste, počinjem graditi kuću od vreća zemlje i bodljikave žice (također sam napominjao), prema ideji Nadera Khalilia. Tamo mislim živjeti sa obitelji, bez struje, vodovoda, kanalizacije, septičke, itd. Dakle, nije da samo meljem. Napomenut ću, sve je počelo niti punu godinu ranije. 9.12.2014. sam objavio prvi tekst na zvonu istine, i tada me u biti  “prodrmalo”, a buđenje počelo. Moj put je prilično pravocrtan, i nekako sam brzo shvatio da, ono što me stvarno koči (na stranu sustavi manipulacija. Oni djeluju samo zbog naše participacije) je to što sam plačipička. Dok nisam mogao zamisliti smislen, idiličan život bez pick-upa, nisam ga mogao niti ostvariti. Nisam mogao zamisliti čist, ispunjen život bez pick-upa jer sam plačipička koja se boji da će katkada morati hodati više nego što je moderno. Dok nisam shvatio da cijena pick-upa (kao i cijena svega što ima cijenu) uvijek uključuje i štetu na tuđim životima, nisam se htio ostaviti pick-upa(ako netko iz ovoga zaključi da sam lud za pick-upovima, nabijem ga na reproduktor). Bio sam i ja ljubitelj životinja koji jede meso. Jebačka mi je racionalizacija bila: “kuiš, frajera koji ubije slona treba javno bičevat ! No, krave uzgajamo za hranu, to je u redu. Bilo bi loše da svi idu u lov po meso, istrijebili bi jelene, ali krave uzgajamo i time ne narušavamo prirodni poredak.”.

Možda nisam dovoljno naglašavao u tekstovima, pa je netko stekao dojam kako govorim  iz pozicije nekog kurčenja, ali ne, ja govorim iz iskustva, jer sam prošao taj put. Koliko li sam vlastitih uvjerenja, predrasuda, dogmi, putem odbacio. I na kraju, u potpunosti shvaćam zašto na svijetu ne će biti mira dokle god koljemo životinje. Svjestan sam prirodnog zakona po kojem, kada jednom kreneš određivati koji život vrijedi više, koji manje, započinješ krug u kojem će doći red i na tebe. Nitko valjda ne misli da ubivši čovjeka ubijaš išta više od njegovog tijela? Dušu mu ne možeš ubiti, zar ne? Pa, po čemu je onda drugačije ubiti tijelo neke životinje, i tijelo čovjeka? Tako da, naravno da dođe red i na nas. E, kada sam se prestao lagati glede toga, kako dalje nastaviti jesti meso? Nikako. Nitko nije toliki licemjer, zato se i pokušavamo temeljito zakopati u lažne konstrukte, puno prije nego dođemo do toga.

Slažem se, sve će biti puno uvjerljivije kada se sve to i dogodi, no o tome i pišem svo vrijeme. Zato i mislim da trebam to napraviti. Zato to i činim, u konačnici :) a ovo pišem zato da (po)kažem kako nije nemoguće, samo trebamo prestati biti plačipičke. Naravno da nemam odgovr na sve. Ne znam niti koja me pitanja očekuju, kamo li koji su odgovori! No, svejedno, znam da ću nešto smisliti kada dođe vrijeme. Tehnikalije kao tehnikalije. Prokišnjava krov, pokrpaš nekako, šta ima veze? Nismo od šećera (zlobnik će reći da mi je lako srat kada radim kupolu i nemam krova, ali, litentia poetica jarane :) ). Što je daleko važnije, duboko sam svjestan da mi ne treba ništa. Svjestan sam i toga koliko je to shvaćanje, zapravo, nužno mojoj djeci, jer hoću da su zdravi. Ako to znači da ću morati uplakanom tinejđeru objašnjavati kako maturalac smatram debilizmom, koji ne želim financirati,  nema problema. Ako znači da ću svojoj đevojci morati objašnjavati kako nije bitno imaš li nove tenisice, nema veze, mogu joj to objasniti na bezbroj načina. Možda niti jedan ne prihvati, no i tada znam da je za nju bolje ovako kako smo krenuli. Baš zbog djece idem. Dosta je ulizivanja bolesnom društvu, i podvojenosti unutar sebe, jer u sebi vrištiš zbog toga. Pa što ako ne odu više nikada u kino? Pa što ako ne pročitaju najnoviji bestseller?  Zbilja ne želim daviti sa previše detalja, no ukratko, nemam namjeru niti odjeću kupovati, niti obuću…ništa. Kako? Lako, razmisli, možda smisliš štogod bolje od mene :)

Kristalna je u meni istina, tehnikalije nisu još do kraja razrađene, no to ću putem :) daleko od toga da sam riješio sve. Dva kredita će ostati neotplaćena, nemam pojma što će banke po tom pitanju poduzeti. Masa nerješenih ovrha, ovoga-onoga…ali ja odoh, nek me traže. Kada me nađu, tada ću se već ukorijeniti u čistom bivstvovanju. Ne znam narodni lijek za dječju zubobolju, i ne znam što ću tada (iako, naravno, sve to proučavam..ali rado, to mi je sve for a. igram se indijanaca :) ), ali preživjet ćemo. Za početak, sa pravilnom prehranom zubi se ne će niti kvariti. Sve je bolje nego da živimo ovu bijedu lažnog sjaja, ovaj grešan život, gdje se cijena svakog našeg dana računa u izgubljenim i narušenim ljudskim životima, uključujući i naš vlastiti.

Dakle, upravo to što me moje shvaćanje dovelo do djelovanja, mogu reći da je moje shvaćanje, očito, jasnije nego u onoga koji još uvijek ne djeluje na osnovu vlastitog “znanja”. Znanje se potvrđuje u djelima. Vrlo jednostavno. Da se vratim na alegorije iz prijašnjih tekstova, u potpunosti se uzdam u svoga boga, znam da istinu govori kada kaže da će sve biti u redu. Sa te pozicije vam pišem. Mogu potvrditi oni koji me znaju, jesam li ijednom zadrhtao svo ovo vrijeme dok kopam izlaz? Ili više djelujem kao ležeran tip?  Prestanimo se lagati, prestanimo biti plačipičke i prihvatimo vlastiti život u vlastite ruke, eto :)

Recent Posts
Showing 34 comments
 • zoki
  Odgovori

  Svjestan sam prirodnog zakona po kojem, kada jednom kreneš određivati koji život vrijedi više, koji manje, započinješ krug u kojem će doći red i na tebe.

  Jes li siguran?
  Evo citat:
  Ovdje na fizičkom nivou, zli su gospodari Karme putem svojih tzv. zakona “uzroka i posljedice” prouzročili {i uzrokuju i dalje} mnogo boli, patnje, straha i konfuzije. Karma nikad nije bila podijeljena pravedno. Ljudi nisu svjesni da postoji astralna karma i karma fizičkog svijeta.

  Karma je zla.

  Čak i u astralnom svijetu podložni smo astralnim “zakonima” karme. Astralna bića su prisiljena da se reinkarniraju opet i opet zbog razloga koji se temelje na lažima. U astralu se biva prisiljavano ili nagovarano da se vjeruje kako bi netko trebao nešto napraviti kako bi se oslobodio astralnih dugova kako bi zadobio oslobođenje od ponovnih rađanja u astralu.

  Da je to istina, onda bi osoba mogla imati užasavajući zadatak da se riješi nepravedne karme. Nepravedna je zbog toga što, nasuprot tvrdnjama, karma nije administrirana na pošten način, iako joj je glavna tvrdnja “žanješ što si posijao”. To nije uvijek istina. Karma je sprovedena na takav način kako bi se osiguralo da istinska bića uvijek budu u nepovoljnom položaju.

  Postoje međutim neke rupe i sredstva kojima je moguće zaobići ili modificirati karmu, ali samo nekolicina zna za to i samo je nekolicina sposobna za to. Osim ako ne dođe do neke specijalne intervencije od strane onih koji znaju kako izbjeći karmu, astralna su bića zaglavljena u beskrajnom i besmislenom krugu ponovnih i ponovnih rađanja. Ovaj vječiti ciklus prisiljava bića da se premještaju iz astrala u fizičko i nazad, i tako u vječnost. Bilo da je biće u fizičkom ili u astralnom svijetu, ono stalno navlači na sebe karmičke dugove. Te je dugove nemoguće otplatiti pod zlim sistemom. Pokušavati otplatiti fizičke i astralne dugove je kao pokušavati otplatiti vječnu hipoteku na dušu. Zli gospodari Karme izvlače tako velike kamate da nitko ne može otplatiti svoje dugove.

  Evo jednog primjera zakona o karmi. Mnogi vjeruju da ako “X” pomaže hendikepiranoj osobi, “X” se tada miješa u karmu te osobe, stoga će “X” biti kažnjen karmičkim dugom zbog tog upetljavanja. U drugu pak ruku, ako “X” ne pomaže hendikepiranoj osobi, “X” može biti okrivljen zbog nepomaganja, te tako opet navući na sebe karmički dug. Kako “X” ili bilo tko drugi može znati da li da djeluje ili ne u odnosu na tuđu karmu? “X” to ne može znati. Karma je kapriciozan sistem; lišena je pravednosti. Čak i najčistiji u srcu mogu, i najvjerovatnije će i biti privezani uz beskrajan karmički dug u ovoj zloj kreaciji.

  • deus
   Odgovori

   ne razumijem na sto ovo odgovara? :) ja govorim o onome sto je empirijski dokazivo :) a ovakav nauk te taman stavi u poziciju da ne moras nista, sve je tako kako jest. to mu je i svrha :) pisao sam kako se izlazi iz kruga reinkarnacija u prijasnjim tekstovima :)

   • zoki
    Odgovori

    Ne možeš empirijski dokazati nešto što nadilazi um i intelekt pogotovo kad se radi o kompleksnoj temi kao što je karma.
    Evidentno je da pokretači svih svjetskih zala ostaju nekažnjeni dakle ne žanju posijano, dok dobre i plemenite duše ispaštaju život za životom.
    Sve da se zli i višestruko kazne može li to zaliječiti rane na milijardama napaćenih duša, može li tada kreator reći da je dug namiren i krenuti ispočetka?
    Svakog dana svjedočim besmismslu svega ovog, svoje emocije držim pod nadzorom ne izlažući ih vjetrometini događaja koji su kao rođeni da nam ih zatalasaju i da zaplešemo u orkestriranom ritmu.

    • deus
     Odgovori

     mi smo pokretaci svih svjetskih zala, jer iako svjesni manipulacije (barem neki od nas), i dalje se drzimo zacrtanog scenarija :)

     • zoki

      Deus govori u svoje ime, koji smo to “MI” ????
      Ne prosuđuj o drugima ako im želiš dobro i ako uistinu djeluješ iz ljubavi.
      Tko je god istinski svjestan manipulacije sigurno” ne igra za crne šahovske figure.

 • Odgovori

  Zdravo deus,
  čitam ovaj tvoj članak i puštam mozak na pašu, kad stigoh do redaka o obitelji… tu mi u glavi bezbroj životnih sjećanja i svakakva razmišljanja navalilo sve u isti trenutak… ne da ne stignem ništa obraditi, nego koliko je svega – pojma nemam uopće čega ima a čega nema…
  Hah, kako mi se samo sviđa naslov “Nešto konkretno” :) Pravo procvjetah kad ukapirah da se on odnosi na povratak prirodi odnosno zemlji :)
  Ja se eto krećem u nekom sličnom pravcu, pa te evo informiram do kud sam s potezom poduzetim neki dan – stigao:

  Obavijest o započinjanju korištenja se zemljom na planeti Zemlji, kako zbog pukog opstanka tako i radi življenja života dostojnog čovjeka

  Ukoliko ti se ono što pročitaš eventualno učini zanimljivim, možeš me kontaktirati budući da je projekt ‘Agroturizam Farma Vivian’ popriličan zalogaj, i mjesta za sudjelovanje u njemu još uvijek ima.
  Osim toga vidim spominješ i neke neotplaćene kredite, i o tome bi se eventualno dalo razgovarati – ako baciš oko na link ‘Isplata kredita suverenim platnim instrumentom SOVRO’, možeš se upoznati kako su u svrhu provjere valjanosti financijske podloge iznad navedenog projekta agroturizam farme – neki krediti isplaćeni bankama u potpunosti.
  Budi mi dobro, pozdrav :)

  • deus
   Odgovori

   kada uhvatim vremena, procitat cu detaljnije, narocito obavijest o koristenju zemlje…o tako necemu sam i ja razmisljao. sto se svega ostalog tice, stvarno ne mislim na niti jedan nacin stvarati novac. ne mislim se usmjeravati na nepotrebno stvaranje nekakvih vrijednosti, jer ono sto vrijedi, vec postoji, ne treba stvarati :) u svakom slucaju, sto nas vise bude, to ce svima biti lakse. volio bih kada bi ljudi to shvatili…nismo toliko sami koliko se zeli, ili koliko zele da mislimo :)

 • rock
  Odgovori

  http://www.svjetloradnici.com/2015/10/12/stop-ttp-u-i-svetskom-zlu/ Sorry,tia sam ovo stavit…budimo se pomalo svi..pozdrav ljudi;)

 • eva
  Odgovori

  “Svjestan sam prirodnog zakona po kojem, kada jednom kreneš određivati koji život vrijedi više, koji manje, započinješ krug u kojem će doći red i na tebe.”
  Da doći će red na svakoga i čak treba stati prvi u red umjesto svih. Ništa strah za vlastitu sudbinu neće riješiti. To je samo vjera, uvjerenje – program o nejedenju životinja. Nevažno je to jedeš li ti životinje ili ne. Važna je samo hrabrost i nesebičnost a ne ispoljava se sebičnošću.
  Ne bi trebali ubijati ni blitvu, kapulu, svaki ubrani cvijetak je ubojstvo. I za sad smo u toj fazi da to ne možemo spriječiti a da bi sebe sačuvali, svoje fizičko tijelo. To je sebičnost. Takve mentalne makinacije. To je matrix za slabe koji misle da će tako postati jaki i hrabri, za one koji misle da će to promijeniti svijet.

 • eva
  Odgovori

  Oprosti, malo sam previše u čudu, ništa osobno, ni ne poznajemo se…ali zašto dijete ne može na eskurziju, zašto je to debilizam. Oprosti još jednom no moram reći, malo si previše zabrijao, to što radiš je despotizam i mučenje bližnjih. Mislim, ako želiš nešto postići ne uvlači druge u to, svatko bi trebao imati pravo izbora, zar ne.

  • deus
   Odgovori

   dobro :)

  • Damir
   Odgovori

   Eva, deus je izabrao isto kao i njegova žena, to je , kako kažeš i sama, njihovo pravo izbora, normalno je da djeca idu uz roditelje dok ne odrastu, tako je i u životinjskom svjetu. Na meni je da poštujem njihovu odluku, (nije štetna prema drugima) i da im dam podršku, (jer je poučna za druge). Naravno da djeca neće ništa izgubiti u to periodu osim, eventualno, lažnih titula bez pokrića, ali će dobiti iskustvo života kao ljudi, što je puno vrednije od robotizacije i zaglupljivanja kroz tzv. obrazovni sustav. Čovjek sa završenom srednjom školom provede u školi i učenju približno 3600 dana. Neka svatko sebe zapita što je i koliko korisno naučio u tom periodu? Siguran sam da nezanemariv postotak ne zna ispeći niti jaje na oko. Pozdrav.

   • deus
    Odgovori

    upravo tako. da stvar bude najbolja, ne branim im da idu u skolu (oni idu, po svojoj zelji i ici ce dokle budu zeljeli), no to me ne muci jer cu ja biti stalno doma, i moci cu biti valjana protuteza zaglupljujucem sustavu. socijalizacija u drustvo, kakvo god bilo, do neke mjere mislim da je nuzna, inace im ne ce biti jasno zasto cinim to sto cinim :) jos jednom cu napomenuti, odgovoran sam samo za ono sto sam napisao, ne i za ono sto drugi procitaju :)

 • deus
  Odgovori

  zoki, manipulatori su ti koji smisljaju manipulacije, a mi smo ti (da, i ti) koji ih provode u djela. zar je to tako tesko shvatiti? :)

  • zoki
   Odgovori

   Što se tiče ishrane i Hitler je bio vegetarijanac, ovdje je sve zagađeno, svakim udisajem, korakom čak i dok spavamo nešto ubijamo svjesno ili nesvjesno, takva je postavka i mi tu ne možemo ništa.
   Ok podržavam nenasilje i nepotrebno ubijanje životinja radi zadovoljenja strasti za hranom jer hrana treba biti i ostati potreba a ne cilj, najgore je kad hrana postane nečija opsesija i strast pa se počnu izmišljati kojekakve preverzije zbog zadovoljenja halapljivih jezika i nepaca i zbog toga na žalost stradavaju nevina bića.

   • deus
    Odgovori

    i eto, kada si to shvatio, shvati i to da tebe na zivotu ne odrzava hrana, nego zivotne sile. kada i to shvatis, uvidis da su ti 2 jabuke dnevno dosta. ako su mi 2 jabuke dnevno dosta, jebes mi sve sto cu se ja lomiti uzgajajuci ovo i ono, toveci puste zivotinje, koljuci. zasto? upravo o tome se radi…da dodjes do toga zasto? a posebno kada jos uvidis da je oko tebe obilje svega sto ti zbilja treba, na stranu prohtjevi. ista stvar ti je i sa tehnologijom, kada stvari stavis u ispravnu perspektivu i shvatis da je, kao prvo nepotrebna, kao drugo, uzasno utjece na nas razvoj i generalno zdrav zivot, kao trece, da bi ju posjedovali, zlorabimo ljude u nekim “trecim” zemljama. i o.k, mozes ti doma sklopiti sebi mob ako znas, ali odakle rudace, pa sirovine potrebne da ga ti doma slozis? i koji ce ti kurac uopce? dakle, netko mora u te rudnike. i dobro, sada ces ti reci, mozemo automatizirati rudarstvo. da, mozemo, i tada ne zloupotrebljavamo ljude…samo nepovratno unistavamo okolis, na skali koje vjerovatno niti svjesni nismo, da bi imali mobitel koji nam ne treba.

    i onda se ljudi pocnu buditi, pa shvate illuminate…i toliko se zakopaju u to, bas kako se i hoce. jer, primjerice, netko ce vidjeti famozno “oko” u logotipu nickolodeona, i zakljucit ce kako su njihovi crtici zli, a promaci ce mu cinjenica da su SVI crtici i televizija kao takva, problem. sa illuminatima se zelimo suociti, ali sa svojom participacijom u svemu ne, jer to znaci da tada po savjesti prestajemo participirati u svemu ovome…i to nas dovodi do moje situacije, kuis? i sto sada? nastaviti participirati, kao, zbog djece? pa i za pravilan razvoj djece je nuzno ovo o cemu govorim! zbog njih imam motiv vise. ne zelim da mi sin bude igricama zatupljeni zombi, kao niti nekakvim “alternativama” i “brijama” zatupljeni zombi. hocu da izraste u zdravog muskarca koji se zna brinuti za sebe. vi mozda previse gledate na probleme, a premalo na ono sto takav zivot nudi. obiteljsko zajednistvo, jer nitko ne ide na besmisleni posao…zajednicki razvoj mene i djece, jer ce i meni sve biti novo. usvajanje toliko prekrasnih, zaboravljenih vjestina, u zamjenu za profil na facebooku i egu posvecenu maturalnu vecer? bring it on! :)

    u biti, nekako mislim da cu napisati jos jedan tekst, gdje cu pokusati pribliziti isto na nacin da se nitko niti u primisli ne osjeti prozvanim, nicija uvjerenja da se ne osjecaju ugrozena, i to ce biti to. shvacam da ovo nije ispravan nacin za komunikaciju. previse prostora ostaje, jer smo tamo iza ekrana, a da se gledamo u oci, sasvim drugacije bi razgovori tekli, i svi dojmovi se prenosili puno jasnije. na ovaj nacin se neizbjezno stvara vise predodzbi nego bi trebalo :) recimo, eva niti svjesna nije, ali da me slusa u zivo, bezglavo bi se zaljubila u mene…a moje srce pripada drugoj, i eto ti drame. ajde, to i ne bi bilo drugacije, jer bi i u tom slucaju bila nabrusena na mene :D

 • eva
  Odgovori

  Ma naravno. Ja sam sinu dala ime Nio (iz više razloga) i kad mi je on sa negdje osam godina počeo prigovarati zbog toga osjetila sam se baš u k.rcu. Ok ja sam “nabrijana i posebna” i to ali sinu se nije svidjelo biti poseban i odskakati od mase što mi je također razumljivo. Sad kad smo čuli baš na Zvonu da ima još jedan Nio u Splitu, bilo mi je lakše a njega je pustio taj osjećaj mada se u principu ništa nije promijenilo, jer ne znam baš da će se oni sresti ali mu je valjda dovoljna misao da nije jedini (jedini Neo – the one, koja ironija ili šta već). Hoću reći, ne želim mu pumpati glavu nekim svojim viđenjem svijetam naravno, neću ni skrivati mu tko sam ja i lagati mu. Neka oni izaberu svoj stav koliko je to moguće.
  Zato to govorim, mislim što je to tako loše u maturalcu, ne vidim nikako.

  • eva
   Odgovori

   ortodoksni separatizam?
   znam nekolicinu ljudi koji to prakticiraju, e što su oni umišljeni u svoje stavove, kruti, što oni vole popovati i nametati svoj način života, koliko preziru “obične” konzumente korporatizma i ne prave razlike među njima, tko god ima tv u kući za njih je neznalica, slijepac i rob, ego im je do neba
   ne mora to biti slučaj sa vama deus, samo objašnjavam svoju burnu reakciju na ovaj članak i usput se još jednom ispričavam

   • deus
    Odgovori

    pa, zasto bi iznosila meni nesto sto ne znas odnosi li se na mene? :) o.k, kako god ti kazes. ne da mi se replicirati presiroko, jer ako ti ne shvacas da nije isto ubrati jabuku, jer pri tome ne posijeces stablo, nego dapace, premjestis sjemenke, sto je i poanta ploda, i ubiti stvora koji bi vrlo rado pobjegao da moze, jebi ga :) sto se maturalca tice, mislim da se oblokat moze i u seoskoj birtiji, za to ne treba ici u spanjolsku. i opetovat cu: ocito nemamo jednaku jasnocu gledanja, kada je moja tolika da sam voljan tim putem povesti i one za koje sam odgovoran. bas zato sto sam za njih odgovoran, zelim im pruziti mogucnost, jer inace bi bilo jednostrano, jer bi tada imali samo mainstream uvid, zar ne? :) na ovaj nacin ce imati barem uvid u jedno i u drugo, a ionako ce sami odabrati kada stasaju. ne znam ja kako ti sebi zamisljas to, no niti moja djevojcica takav zivot ne vidi tako strasnim kao ti, no to je opet do jasnoce pogleda. ne zelim previse u detalje, ali ukratko: spreman sam odreci se vlastitih komfora da bih djeci pruzio zdravu zivotnu okolinu. svi ostali se (kao i ja, sve dok nisam prestao) kriju iza djece, jer, kao, treba djeci pruziti :) ne znam gdje ti iscitavas ikakav separatizam, no valjda zato jer bi ti izbjegavala takve ljude, mislis da bi svi ostali? ili si, iz prostog vazduha, zakljucila da se ja ne zelim druziti sa ljudima? :) e, frizuru smiju klinci sami odabrati, ali ako je iz palete koju sam ja odobri :D

 • STO
  Odgovori

  to je super, jedino si bez auta uglavnom ograničen na prostor od 50km…

  • deus
   Odgovori

   o.k mi je to. iskreno, pun mi je milokliz dnevnih migriranja od desetaka kilometara :)

 • STO
  Odgovori

  Mislim da je prednost vremena u kojem živimo što s relativno malo novaca i vremena možeš posjetiti drugi kraj svijeta ili države. Treba to iskoristiti dok još ide, a kasnije je ionako šuma neizbježna :)

  • deus
   Odgovori

   ja gledam da je ljepota u meni. ne moram nigdje ici :) iako, da nemam zenu i djecu, mozda bih upravo u putovanju po svijetu provodio zivot…ali bih pjeske, po vilajetima…nacjepam nekom starcu drva, on meni zdjelu corbe i odlicno :)

 • Black sheep
  Odgovori

  Deus, kada napokon odradiš taj otkazni rok kojeg spominješ, zatvoriš profile na društvenim mrežama i ostaviš se stvari kojima još uvijek robuješ i odeš živjeti tako kako pričaš sa svojom obitelji, nakon nekog vremena molim te organiziraj nekakvo predavanje o tome kako si se snašao i na kakve si probleme nailazio. To je ono što će mene interesirati kao i jako mnogo ljudi.
  Sada trenutno dok si u takvoj situaciji kakvoj jesi, sve što je zanimljivo je tvoj osobni plan i pripreme.
  Jer ovo kako već dugo pišeš o “buđenju” a pritom konstantno dugim tekstovima optužuješ sve nas ostale (koji možda manje robujemo tim nekakvim materijalnim stvarima od tebe, dakle sada trenutno u ovom trenutku) za robovanje svojem prevelikom egu samo priča o tvojem egu i svrstava te u onu grupu ljudi o kakvoj eva priča – grupa koja ostale gleda sa visoka. Čemu to?
  Citiram te:” Bio sam i ja ljubitelj životinja koji jede meso. Jebačka mi je racionalizacija bila: “kuiš, frajera koji ubije slona treba javno bičevat !”
  E upravo to i sada radiš samo u drugom području, ne vidim kako to ne razumiješ?
  Nije li bolje strpiti se pa nakon stečenog iskustva održati nam poduku a ne se ovoliko ponavljati u širenju opaski. Nije li nekada najbolji odgovor tišina?
  Tvoja ideologija i priča je sasvim u redu, i ništa protiv svih tih planova nemam dapače sviđaju mi se, ali ovakav pristup mi se nikako ne sviđa i upravo on kvari vjerodostojnost. Nisam nikako ismijao niti loše mislio o ijednom dijelu tvoga plana, čak me zanima kako će se to dalje provesti i želim ti sreću!
  Možda je licemjerno od mene što nemam profil tu kao ni igdje na internetu a dajem si pravo da komentiram, ali obožavam čitati članke kao i poučna predavanja, pa se ovim putem ispričavam.

  • deus
   Odgovori

   sve si dobro rekao, samo nisi pokazao gdje sam u krivu? :) samo da ti se ne svidja sto se osjecas prozvanim :) nema nista od silnih predavanja, na kraju moras podvezat gace i uprijet sam. naravno da ne znas koliki put sam eventualno prevalio, no to nije niti bitno, jer, kao sto rekoh, nemas zamjerki na tekst nego na autora, kojeg boli briga koliko je tebi, ili ikome, vjerodostajan. ako ikoga i motiviram svojim zivotom, nekako sumnjam da ce to biti itko sa ove stranice (barem u vecini slucajeva). previse se kuzi, sve se zna.

   naravno da me ne znas, ali iznosis sudove o meni. ja svoje sudove iznosim na osnovu empirijskih dokaza, jer, ako nismo mi sve izgazili, tko je? sve onih 1000 korporatista svojim nogama? i naravno da bi vi opet da netko podmetne ledja, da vas u beskraj uvjerava kako trebate biti slobodni, a vi ce te sjediti, davati ocjene za dojam i pronalaziti dlaku u jajetu…a ako se zakuha, jebi ga, ucitelju, znas, moram ici. nema predavanja, nema nagovaranja. ja odoh zivjeti, a vi kako god hocete, i uokvirite si to u kakvu god hocete mentalnu konstrukciju :)

   • deus
    Odgovori

    mislim, tko do sada, a posebno na ovoj stranici, nije skupio dovoljno dokaza o tome kakav zivot zivimo (mi, ne korporatisti…oni su nam samo prodali patku), pa treba nekog posebno uvjeravat, jebi ga, taj ili sere, ili ne zeli vidjeti.

    • deus
     Odgovori

     sad mi je sinulo: nek ja budem vjerodostojan, jel? vase vjere dostojan? tako da imate koga kamenjem gadjati kada vas zimi stipne zima za guzicu, ili neki drugi “silan” problem? tada mozete gadjati onoga u koga ste ulagali svoju vjeru :)

  • Marti
   Odgovori

   …Jer ovo kako već dugo pišeš o “buđenju” a pritom konstantno dugim tekstovima optužuješ sve nas ostale…

   Ne znam, ne osjećam se da sam optužena. Kontam da je deus iznio svoje viđenje, kako ga on doživljava, a svatko to viđenje doživi subjektivno, preslikavajući ga i vezajući ga na svoja životna iskustva.
   Meni su znali također u razgovorima ljudi reći da namećem mišljenje, ali uvijek pazim kako se izražavam – dakle nisam nikome ništa nametnula i rekla da je glup onaj koji nema isto viđenje na stvari kao ja, samo sam ustvrdila i izrekla ono, što je meni u srcu, na umu.

   Pozdrav!

 • Black sheep
  Odgovori

  Deus, jasno sam ti rekao gdje mislim da si u krivu i da imam zamjerki isključivo na tvoj pristup a ne na tebe.
  Nemoj se osjećat ugroženim, samo mala kritika vezana upravo na motiviranje drugih, jer na ovakav način nećeš motivirati nikoga (a volio bih da motiviraš što više ljudi i mislim da bi to bila logička svrha tvog članka).
  Što se tiče ostalog, samo nastavi!

  • deus
   Odgovori

   nisi pojasnio apsolutno nista, niti si icime naceo bilo sto iz clanka. naveo si citat oko ubijanja kitova, izvadivsi ga iz konteksta u kojem je jasno da bas mislim na to licemjerje gdje opravdavamo ubijanje jedne vrste, a stitimo drugu. ne znas davati dobronamjerne i konstruktivne opaske, niti zelis. to je sada malo umotavanja u celofane, da ne ispadnes supak. ako ti tako dajes dobronamjerne savjete, odakle ti muda tvrditi da sam ja u tekstu previse grub? :)

   sto se teksta tice, mijenjao bih jedino to da bih dodao vise epiteta kao “placipicke” i “supci. sto, grubo? ubijao bi zivotinje, ali da te se ne zove ubojicom zivotinja? kako ti vise odgovara? konzument mesa? a ja sam grub jer te prozivam za to? malo suzbij ego, inace si na posve krivoj stranici. i ne osjecam se ugrozeno, nego si ti ispao seronja. ti bi predavanja? uvjeravanja? pa, lijepo sam ti napisao da sam vec otisao, ceka se proljece, i sve to podijelio sa svima, kako i sugeriras. naveo sve zamke u koje se ljudi hvataju putem (jer sam i sam u njih upadao, pa i u zamku cinicnog dobacivanja sastrane…ali daaaavno, pa pretpostavljam da si balavac) no, nisam predavac, ne biram rijeci i pisem kako vidim. tko god se osjeca prozvanim, i jest prozvan, ukljucujuci i mene.

  • deus
   Odgovori

   djeci svojoj ne umotavam u celofane, tebi cu? samo ti polaaaako :)

 • pobuk
  Odgovori

  Svaka cast deus. Ako bude potrebna kakva pomoc javi nekako.

  • deus
   Odgovori

   prijatelju, svakako cu imati na umu…a i obratno.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje