Nevjerojatna priča o vladavini prava u REPUBLICI HRVATSKOJ

Vladavina prava i zakonski sustav je vrhunski doseg modernih demokratskih zapadno proorjentiranih  država. Najbolji sustav ikada smišljen koji ljudima osigurava sigurnost, pravdu, jednakost i sve ostale tekovine moderne slobodne civilizacije u koji spada i sada potpuno jasno banana država tzv. Republika Hrvatska d.o.o. Hrvatska kao država po mjeri čovjeka jedna je od ponosnih članica europske unije u kojoj se državni aparat strogo pridržava svih visokih standarda i morala u svom radu i ophođenju prema običnom puku, uložila je ogroman novac i povećala broj birokrata kako bi bila potpuno zajamčena vladavina prava i osigurana potpuna sloboda pojedinca i naroda koji je temelj ove države. Iako mlada država ti visoki standardi su nešto na čemu ne treba štedjeti jer je pravo čovjeka u odnosu na državu na prvom mjestu.

Hrvatska ima i najnapredniji sustav pritužbi na rad birokracije. Žalbe se rješavaju u roku keks (bace se u kantu) tako da građani zaista mogu biti zadovoljni brzinom rješavanja žalbi.  Tragedija ili komedija čovjeka leži u tome što se dotični ne može niti popišati a da za to ne pita dopuštenje izrazito učinkovite hrvatske birokracije. Na ulazu u bilo koju hrvatsku instituciju bi trebalo pisati “ostavite svaku nadu vi koji ulazite” jer kada uletite u labirint gdje čovjek nije prepoznat roboti birokratski pojest će vam i dušu i srce i dostojanstvo, i ako preživite, pljunuti ostatak na ulicu. Neće? Hoće, hoće i vjerovali ili ne sve je to u skladu sa zakonom. I ako vi mislite da su vam prava pogažena, pa bože mili – imate hrvatske birokratske sudnice na kojima možete uvijek tužiti  nekog.

Kako u praksi zaista izgleda zakonski sustav, vladavina prava, čovjek kao temelj društva pogledajte na ovom videu.

Nakon ovog videa nisam znao da li da plačem ili se smijem ali sam bio zadovoljan barem zbog jednog: a to je da smo na pravom tragu i da se iz dana u dan naše priče potvrđuju.

Sretni bili i zaobilazite birokraciju u širokom luku.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.