„Ali nisam razoren ili obeshrabren“

 In Duhovnost

Omraam-Regan-kl“Duhovni učitelj radi na Božanstvu koje živi unutar svakog bića.

Da nisam vjerovao da ste nastanjeni Božanstvom, da jeste Božanstva, možda bih bio postao obeshrabren i već odavno sve napustio. No, i dalje nastavljam zbog Božanstva koje u vama prebiva.

I tako, kada zauzmem stav prema određenim ljudima, drugi koji su dobronamjerni, predbacuju mi i kažu: “Ali zašto ne vidiš tu osobu onakvom kakva ona stvarno je? Ti ga prihvaćaš i vjeruješ mu. Budi oprezan, jer će ti stvoriti probleme.“ U stvarnosti ja to sasvim jasno vidim, ali znam što radim, dok su oni ti koji ne znaju.

Znam da kada im pokazujem svoje razumijevanje, svoje povjerenje, kod nekih ljudi mogu – za vrijeme dok se obraćam Božanstvu koje je u njima – izazvati potrebu za poboljšanjem. Ovaj način poučavanja koristim svjesno. Znam rizike, a ako iz njih ne dolazi ništa dobro, očito mislim da je to sramota, ali nisam razoren ili obeshrabren.”

 

Komentar

I ima nade za svih, dubokog vjerovanja, trajne istinske vjere u bolje … jer nakon svakog pada, posrnuća ili osjećaja besmislenosti življenja ili krajnje bezizlaznosti – uvijek se ponovo dižemo na noge, uspravljeni, osvježeni jednom riječju naizgled „slučajno“ doprlom do naših ušiju, željnih šapata potpore i ohrabrenja – izrečene u suton dana dvoje u prolazu, utonulih u povjerljiv razgovor … ili ushićeni iskrenim osmjehom nepoznate žene s druge strane ulice, u trenu kada duša prepoznaje istomišljenika i suputnika na istoj životnoj stazi  – i više „nisam razoren ili obeshrabren“ – jer kako je netko rekao: „Ne postoji ni jedan svetac bez prošlosti, niti jedan griješnik bez budućnosti.“

Omraam Mikhael Aivanhov
http://with-omraam.com/blog/category/about-daily-posts/

Recommended Posts
Comments
  • Mario
    Odgovori

    “I tako, kada zauzmem stav prema određenim ljudima, drugi koji su dobronamjerni, predbacuju mi i kažu: “Ali zašto ne vidiš tu osobu onakvom kakva ona stvarno je? Ti ga prihvaćaš i vjeruješ mu. Budi oprezan, jer će ti stvoriti probleme.“”

    TOCNO JE TAKO, NAIVNOST LJUDSKE RASE NAS JE I DOVELA U OVAJ ZATVOR

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje