Njemačka – brigadni general – Povijest se krivotvori!

 In IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA

Bivši brigadni general Reinhard Günzel, zapovjednik Oružanih snaga, bio je do 4. studenog 2003. godine zapovjednik specijalne jedinice KSK. Onda je tadašnji SPD savezni ministar obrane Peter Struck na opće iznenađenje nečasno otpustio poznatog elitnog generala. Razlog: Günzel je za dan njemačkog jedinstva, hvalio bivšeg CDU-političara Martina Hohmanna, u govoru koji je bio napisan na službenom papiru oružanih snaga.

Izvadak iz govora od 22. svibnja 2004. u Berlinu-Wilmersdorf

Šestominutno pojašnjenje podsjeća na sveobuhvatni verbalni brišući udarac i predstavlja objavu rata vladajućoj političkoj klasi.

Prijepis govora iz videa:

„… da se u ime tog karcinoma „političke ispravnosti“ (correctness), krivotvori povijest, savija pravo, uništava karijere i upropaštava ljude i da šuteća većina sve to – iako sve više gunđajući – ali ipak prihvaća spuštene glave. (pljesak)

I drugo, da smo mi, mi Nijemci – koji smo jednom bili ponosni da smo bili nazivani narodom pjesnika i mislilaca – da dozvoljavamo da nam se zabrani to kritičko mišljenje – barem u ovom području i to upravo od onih, od kojih nas se prije 25 godina moralo zaštititi policijskim snagama (gromoglasan pljesak).

Sve te zabrane misli koje nas sprječavaju da dođemo do nezavisnih ocjena i prosudbi, sve to je ne samo uvreda za svakog prosvijećenog čovjeka, već i duhovna smrtna kazna za svako slobodno društvo. (dugi pljesak)

Gottfried Benn (njemački liječnik, pjesnik i esejist) pogodno je rekao: ‚Zapad neće propasti radi totalitarnog sustava i isto tako ne zbog njegovog duhovnog siromaštva – on iščezava poradi psećeg puzanja njegove inteligencije pred političkom svrsishodnosti.‘ (gromoglasan pljesak)

I na kraju – to je dakle za časnika naravno veliko razočaranje kada doživi – da razvoj od samouvjerenog, čvrstog karaktera, ponekad malo kvrgavog časnika starih dana, nezaustavljivo napreduje u smjeru prema glatkom modernom menadžeru u uniformi.

Ali mislim da je unatoč te vrlo turobne i pesimistične proizvodnje, ima nade. I time ne mislim na poznatu nježnu biljčicu, koju poneki od nas još uvijek polože na rubu jarka, nego … (smijeh i pljesak) … uvjeren sam da svi ti slučajevi kao Nolte (njemački povjesničar) preko Jenninger-a, Heidmann-a, do Hohmann-a, koji su poljuljali zid „političke ispravnosti“ … (pljesak) i taj ima značajne pukotine i pritisak u kotlu se povećava.

To je već vidljivo na živčano pretjeranoj reakciji u aferi Hohmann. (Njemački političar, čiji je govor na Dan njemačkog jedinstva 3. listopada 2003. godine kritiziran kao antisemitski, izazvao je tzv. Hohmannovu aferu, što je dovelo do njegovog isključenja iz stranke u lipnju 2004.)

Ljudi su sve manje spremni dopustiti nametanje ove vrste proširene kolektivne krivnje i to još u petoj generaciji (misli se na II svj, rat). (pljesak) Još nekoliko takvih incidenata i tabu se može slomiti i u toj nadi bismo se trebali nastaviti boriti protiv prosječnosti, kukavičluka, nepridržavanja načela i prilagodbe, tako da opet možemo govoriti o slobodi govora koja zaslužuje to ime i gospodin Schenk je u svojoj knjizi lijepo napisao i Voltaire tako prikladno opisao kada je rekao: ‚Mrzim svaku riječ onoga što kažete, ali ja ću se boriti do mog kraja, da to možete i nadalje reći.‘

Dopustite mi da završim citatom Marka Twain-a, starog cinika (smijuljenje u dvorani), koji je rekao: ‚Demokracija se temelji na tri osnovna stupa – na slobodi misli, slobodi govora i mudrosti da se obje ne koriste.’ Hvala.“ (svi prisutni u dvorani su ustali uz pljesak i povike odobravanja)

Izvornik
https://www.youtube.com/watch?v=Z-c-Rl8VNfU

http://www.anonymousnews.ru/2016/10/12/brigadegeneral-guenzel-es-reicht-fuer-wie-dumm-haltet-ihr-uns/

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Eva
  Odgovori

  Što kažete na govore Pernara?

  • Niara
   Odgovori

   Pernar je po meni, koliko to mogu vidjeti i čuti, jedan od onih koji se potrudio pozabaviti proučavanjem pozadinskih zbivanja događaja u svijetu i njihovim uzrocima, jedan od rijetkih koji ima svijest da to stvarno i shvati i savjest da se zalaže kako bi se to promijenilo i moral da o tome progovori javno. Mogu mu izreći samo najdublje poštovanje.

 • Kristijan
  Odgovori

  Pozdrav
  Bas me zanima gdje je nestao Vladimir,nadam se da je sve ok? Svako dobro.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje