Što je identitet?

 In Obrazovanje

Napisao Eon.

Entitet ID-a

Čuli ste za riječ ”IDENTITET”? Sigurno da jeste. Ne samo da ste čuli za tu riječ nego vam je i prilikom vašeg rođenja na ovu planetu dodijeljen identitet. Dobili ste ga upisom podataka o vama u matičnu knjigu rođenih. Da li ste se ikada zapitali što ta riječ znači? Ako niste, onda je stvarno vrijeme, ne samo da se zapitate što znači ta riječ, nego da je i rastavite na dijelove kako bi dobili njeno puno značenje. Za značenje riječi ”IDENTITET”, njeno rastavljanje i značenje riječi koje se dobiju kada rastavimo tu riječ, koristiti ćemo u ovome slučaju ”Hrvatski obiteljski leksikon” koji svi možete naći na internetu i sami se uvjeriti u to što ovdje piše. Pa krenimo redom:

I

identitet (lat.).

1. Istovjetnost, potpuna jednakost.

2. Skup značajki koje neku osobu ili skupinu čine posebnom u smislu različitosti ili pripadnosti u odnosu na druge osobe ili skupine (kulturni i., vjerski i., jezični i., regionalni i., profesionalni i. i dr.)

 II

entitet (srednjovj. lat.),

ono što jest, što je posebno u stvarnosti ili u svijesti, što tvori vlastitu, odijeljenu cjelinu; bit, biće,

jezgra misli.

III

id (lat.: ono),

psihoanalitički izraz za označivanje nesvjesnoga sloja ličnosti vođenoga načelom zadovoljstva; neorganizirana primitivna razina psihe dana rođenjem

Što sad ovo znači? Ovo znači da se vašem biću (entitetu) rođenjem daje od vaših bioloških roditelja (onih koji su vam napravili tijelo), neorganizirana primitivna razina psihe koja nastaje vašim rođenjem (id). Na taj način nastaje vaš nesvjesni identitet (kojega obilježava religija, narodnost, nacionalnost, ime…) i to je u redu. Međutim kada vaše biće postigne određenu razinu svjesnosti o sebi samome i spozna Stvoritelja te njegove osnovne zakone (ne naudi, ne našteti), te se počne držati tih načela, što onda? Što kada dođete do spoznaje kako je vaš identitet, samo hrpetina podataka o vašem dotadašnjem životu (dosje), prema kojoj netko iz sustava stvara sliku o vama, a koja u sadašnjem trenutku uopće više nije ispravna, zbog toga što ste svjesni da smo svi jedno? Rješenje postoji, a naziv rješenja je ”odricanje od identiteta”. Zašto odricanje? Zato jer to više niste vi. Zašto bi se poistovjećivali s nečim što vi niste? Vaše tijelo je stvoreno iz ljubavi vaših bioloških roditelja, vi ste utjelovljeni iz Stvoriteljeve ljubavi prema vama samima. Iz toga proizlazi da vi sami ste ljubav. Zato umjesto entiteta id-a budite entitet ljubavi i dajite ljubav jedni drugima!

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Goran Makvić
  Odgovori

  Ovom objavom odbacujem svoj IDentitet. Znam sam za sebe izabrati što je za mene dobro, a što ne. Trudim se nikome ne naštetiti i ne nauditi. Ja sam entitet!!

 • Franjo Stanojević
  Odgovori

  Ljudi više ne znaju šta je njihovo jer žive u iluziji,,Kad nastupe problemi i vide da im se događa nepravda,tada počnu da se sekiraju,a problem ne znaju riješiti niti na sudu. Znaju da su na vlasti korunpirani političari ,a da bi išta poduzeli protiv toga to ne. Neka to drugi rješava. Tamo gdje je na vlasti kriminal ,tamo je i zlo,a gdje je zlo ,zna se tko je gospodar tame i prevare. Sve je rečeno i zapisano . sada se samo dreba ujediniti u sile istine i dobra ,protiv sile laži i zla.. Taj rat se u svijetu več sprema ,jer su sile zla poremetile ravnotežu. Žele preuzeti vlast nad cijelom zemaljskom kuglom i svemirom. Tu su znanstvenici pretjerali i sami su to priznali u dehumanizaciji,čipiranju i genskom inženjeringu. Idite radit,pa šta bude da bude . Vlast več zna šta radi…Čuvajte svoje osječaje da nebi postali psihopati ,kao oni.. Mir i sve dobro.

 • Franjo Stanojević
  Odgovori

  Poštovani urednici Zvona Istine i tragaoci , čovjeka.. Svih upozoravam da čuvaju svoje zdravlje i da se ne sekiraju ,jer kad doznaš istinu,zavoliš sebe i cijeli svijet, a cijeli svijet te zamrzi ili izbjegava i najrađe bi te križali Toliko sam napredovao da je vrijeme da se krene u akciju. u akciju gdje se čovjek mora odvojiti od državnog i crkvenog utjecaja . Imam dobre ideje samo i drugi moraju na to pristati.Pratim vas svaki dan ,i uvjek doznajem nešto novega ,jer mi mozak stalno radi i nudi mi razne ideje. kao rješenja problemov. Takve ideje da bi knjigu napisao ili dokumentarac ..film .kazalištnu igru i slično. Mi smo svi prevareni i stalno se moramo boriti da bi preživjeli .Moramo igrati kako oni sviraju i nikada se sekirati.. Borit se i nikada predati,,.Samo mi znamo gdje to vodi… Stalno se trudim da je moje pisanje bolj smisleno ,smeta mi slabo poznavanje pravopisa . . Svejedno sam se ohrabrio i ovo su ti rezultati. Počnimo ovako Čovjek je podjeljen.. na tjelo +um,i dušu +duh. Tijelo sa umom je registrirano kao fizička osoba,a duša i duh nije registrirano nigdje. Ta božanska i čovječja strana zvana entitet ,bitak itd, ,ono što jest je slobodno. Mi .Samo mi se moramo udružiti i dokazati drugima da se može živjeti bez utjecaja države i religije.I kad drugi vide kako nam je ljepo če nam se pridruživati. . Treba napraviti plan itd . Lokalno se je potrebno udruživat. Mi se možemo i registrirati kao vjerska skupnost.Neprofitna udruga.Tajno društvo. Ali obavezno moramo nešto proizvoditi. Te naše proizvode ne smijemo prodavati več nuditi kao poklon.,i očekivati od druge strane da nam pokloni protuvrijednost tega. Druga varijanta je da ih samo obavjestimo tko smo mi . i nije nam se treba registrirati. Sve što proizvedemo ne smijemo navoditi cijene ,več nuditi kao poklon…. Kažem poklon zato što smo i mi dobili život na poklon i majku zemlju na poklon od našega stvoritelja.. To je to što crnoj strani smeta. Razmišljam da bi prekinuo više pratiti vas i i sve portale koji se bave istinom ,jer nema smisla. Prije če se cijela civilizacija raspasti nego mi nešto postignemo.Trgovci i bankiri se nikada nečedu odreči svoga dobička,a i svi drugi koji istinito ne vjeruju u osječaje ili pravoga stvoritelja. Oni su preuzeli svu moč ovoga svijeta,a sa nama če raditi kako oni zamisle.. Mi smo za njh uvjek gili goimi,robovi i stoka koja ih mora hraniti. Javite mi se i želim vam ogilje duha…
  To je za znanost nepoznanica

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje