ODBIJANJE CIJEPLJENJA DJETETA – iskustvo iz prve ruke

In Zdravlje

Dobili smo dopuštenje prenijeti iskustvo jedne majke koja je na sudu branila svoje neotuđivo pravo da sama odluči hoće li ili neće cijepiti svoje dijete.

Napisala D.K.

Da podijelim sa vama svoje iskustvo sa necijepljenjem.

U Srpnju 2013. godine odbila sam cjepivo protiv Hepatitisa b pri izlasku iz rodilišta. Pedijatrica u rodilištu mi je rekla da moram potpisati izjavu da odbijam cijepiti dijete. Tu izjavu sam pročitala te pošto nisam bila suglasna sa napisanim, odbila sam je potpisati. Pritisak da potpišem je bio velik tako da sam prekrižila izjavu Ministarstva zdravlja te na poleđini napisala svoje mišljenje i to potpisala.

Prijavljeni smo u Travnju 2014.g.

Zatim sam u Srpnju 2014 bila pozvana u sanitarnu inspekciju. Sanitarnoj inspektorici sam rekla razloge zbog kojih ne želim cijepiti. Odbila sam potpisati zapisnik na kraju te sam uložila prigovor na obavezni prekršajni nalog (na novčanu kaznu od 2000kn). Posao sanitarne inspekcije je bio da me dalje uputi u centar za socijalnu službu te na prekršajni sud.

U socijalnu službu smo išli i muž i ja, žena nam je rekla da se socijalna služba uopće ne bi trebala time baviti. Nije pravila zapisnik, samo nas je lijepo ispratila sa smješkom na licu jer je zaključila da naše dijete ima sve što mu je potrebno. Pa i više od toga.

Danas 23.10.2014 sam bila na prekršajnom sudu.

Unaprijed sam se pripremala za taj trenutak te sam na stranici OPPT Hrvatska pronašla neke informacije i čovjeka (op.a. – Eon) koji me vodio iz koraka u korak u pripremi za sud. Ako ikome zatreba informacija ove vrste neka se javi meni u inbox.
Sutkinja mi je odmah rekla da me neće kaziti. Vodile smo vrlo živahan i otvoren razgovor o cijeloj priči sa vakcinama. Rekla mi je da se sud uopće ne bi trebao baviti takvim pitanjima, da se danas u civiliziranom svijetu može izabrati dali cijepiti ili ne, počela mi je nabrajati slučajeve poteškoća nakon vakcina…. sve u svemu, nije me kaznila i naravno nisam potpisivala zapisnik na kraju! 

 

 

Recent Posts
Showing 5 comments
 • ljudsko_biće
  Odgovori

  živio čovjek !!!

 • zoran
  Odgovori

  Svaka čast palac gore od mene.

 • inspiracija
  Odgovori

  super vijest

 • Egtoxo Andromedan
  Odgovori

  ako je ovo istina razum nije bas nestao, bravo susjedi, pusica

 • natasa
  Odgovori

  Odlicno svaka cast. Meni bi dobro dosla pomoc ne znam kako da kontaktiram gospođu , 15.4 sam na sudu radi iste tematike. Svaki savjet je dobrodosao!
  hvalaa

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.