Oprez – podli, pokvareni bankari

 In Bankarstvo i financije, Predlošci pisama

Svi koji osporavate kredite ili dugovanja kod banaka morate jako paziti na jednu stvar. Podli pokvareni bankari pokušat će se naplatiti strategijom stražnjih vrata, pa bi vaš poslodavac ukoliko ga imate mogao dobiti jedno pismo ovakvog oblika: hy1 hy2hy3Upozorite vašeg poslodavca da bi mogao dobiti ovakvo pismo te da vas obavijesti kad ga dobije kako nebi samo na kraju mjeseca ustanovili da love na računu nema ili je ima manje. Naglašavam da zaista postoji potpis u kojem ste vi potpisali suglasnost da vam se zaplijeni plaća, ali to je irelevantno zato jer ste da bi dobili kredit to i bili prisiljeni potpisati, zbog toga što vi osporavate cijeli kredit jer niste dobili sve informacije u vezi njegove prave prirode pa stoga niti oko prirode ovog potpisa.

Ukoliko je ova suglasnost pravnovaljana i zamjenjuje ovršni zahtjev postavlja se pitanje zbog čega banka ne pokrene ovrhu, već pokušava lovu izvući iza leđa. Odgovor je jednostavan ako oni pokrenu ovrhu to može završiti i na sudu a banci to nikako nije u interesu jer bi se u sporu postavljala pitanja na koja bankari nebi imali odgovor.

Razni slučajevi pokazuju da neki poslodavci bez ikakvog znanja zaposlenika obustavljaju njegovu plaću na zahtijev banke. Ukoliko imate šupka poslodavca kojeg nije briga za vas i koji će vam skinut sa plaće bez da trepne okom, jer naravno riječ je o vašem novcu a ne o novcu tvrtke, teško da ćete išta moći napraviti osim da dignete tužbu protiv banke pa tražite od tvrtke da ne dira vašu plaću dok traje sudski proces što je sasvim legitimno pravo ili da tužite tvrtku u kojoj radite jer vam nije isplatila plaću koju vam je po ugovoru dužna tim više jer u ugovoru ne piše ništa o zapljeni plaće.

Pomozite svojem poslodavcu da uputi jedno jednostavno pismo banci koje bi moglo izgledati otprilike ovako:

PREDMET: ODGOVOR NA ZAHTIJEV O ZAPLJENI PRIMANJA

Poštovani!

U kratkom razgovoru kojeg sam obavio sa svojim djelatnikom  on mi je rekao da je u sporu sa vama u vezi duga kojeg navodite, te da je tražio dodatne dokumenta u skladu sa načelima transparentnosti i dobre vjere u poslovanju. Vi mu te dokumente navodno niste  dostavili. Ne zanima me vaš poslovni odnos, ali vas molim da mu dostavite dokumente koje traži jer na to ima pravo i da tako izbjegnemo neugodne situacije u koje svi možemo upasti radi vaše neprofesionalnosti.

Dijelatnik naše tvrtke je vrijedan i lojalan uposlenik i naša tvrtka sa njim ima važeći ugovor.  Prema tom ugovoru mi smo dužni ispoštovati isplatu plaće za njegov rad na način na koji on to želi i u obliku kojem on to želi. Sve ostalo je eklatantno kršenje ugovora koje može imati ružne posljedice za ugled i status naše tvrtke u što se ne želimo upuštati.

Uostalom, s obzirom da imate svu potrebnu dokumentaciju vi možete bez ikakvog rizika pokrenuti ovršni postupak da namirite svoja potraživanja, te nevidim razlog zašto bi se naša tvrtka izlagala ikakvom riziku moguće tužbe u kojoj bi sigurno izgubili, tim više jer  u vašoj dokumentaciji koju ste nam poslali neme vidljivog niti jednog dokumenta u  kojem postoji ikakva obaveza naše tvrtke prema vašoj. Prema tome nevidim nikakav način na koji bi mogli udovoljiti vašem zahtijevu. Ukoliko imate ikakvu dokumentciju, sa potpisom ovlaštene osobe i službenim pečatom naše tvrtke, u kojoj postoji razvidna obaveza naše tvrtke, slobodno je pošaljite pa ćemo onda razmotriti vaš zahtijev, a do tada….

Srdačan pozdrav!

Mišljenja sam da je ovakvo pismo dovoljno da sa banka okane vašeg poslodavca.

 

 

Recent Posts
Comments
  • pobuk
    Odgovori

    na zahtjevu za kredit postoji dio koji poslodavac ovjerava zigom i potpisom da je suglasan plijeniti placu svog djelatnika. To znaci da poslodvac moze biti tuzen ako ne vrsi pljenidbu ili banka nece izdati kredit ako potpisa nema.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje