OV ili OVRV – pitanje je sad?

 In Bankarstvo i financije, Korporacije

OPASKA REDAKCIJE: dokumentacija navedena u članku poredana je kronološkim redoslijedom na kraju članka. Veliko hvala Albini što je podijelila svoja saznanja sa svima nama!

Napisala Albina. 

Želim ispričati kako blokirana osoba mora provjeravati tj.uzimati očevidnik češće ako želi sebi dobro. Glavni junak ove priče je nenamjenski kratkoročni kredit. Do blokade redovito se otplaćivao do kraja 2012. Preostalo je duga oko 13 tisuća i sitno koje banka nije redovito primala od 09.mjeseca 2012. pa je sjela na finu zadužnicom OV-4413/06, te je 03.04.2013. dug porastao na 16 tisuća i sitno.

Dok OV (zadužnica) stoji na banci i skuplja kamate, banka istovremeno po istom osnovu stavlja prijedlog za ovrhu i dok to radi ovrha već ubrzo stiže na finu kao OVRV. Ako nekome nije jasno ponavljam: tako banke (ne smiju da) rade.

27.05.2014.godine odlazim u finu i zatražim očevidnik i pogledam dug koji je poprilično narastao. Nisam tada uopće to zagledala, doduše bilo je ono što je ovo? Pa nemam 3 kredita(ali zbunjoza,ja ono kao za sebe pa jesam li luda? Imam li samo 2 kratkoročna kredita?). Tako se u očevidniku niže može vidjeti OV- 4413/06 na dug oko 19 tisuća i sitno, ali i OVRV-335/13 oko 18 tisuća i sitno po istoj partiji kredita. I ništa, tada pređem preko toga, a i da sam htjela nešto po tom pitanju napraviti ne bih mogla ništa.

Znači, na očevidniku datuma 27.05.2014. se vidi da su OV-4413/06 C(zadužnica) i OVRV-335/13, dva u jednom, kao ona reklama za šampone.

Dug po ovrsi 335/13 platim u cijelosti 02.06.2014., u iznosu od 18 tisuća i sitno + odvjetnički troškovi 1.500 i sitno. Skupa je to oko 19 tisuća i sitno. Nemojte mi molim zamjeriti ovo sitno tako mi je lakše pisati, jer novac je novac i to znam.

I ja zadovoljna i sretna zanemarila pregled na fini, jer sam mislila plaćeno-gotovo.

06.02.2015. odlazim u finu i uzimam očevidnik i šok, dok je zadužnica OV-4413/06 (tek 6 mjeseci nakon otplaćenog duga) zbrisana, OVRV-335/13 JOŠ STOJI i skuplja naravno kamate. Prije odlaska na PBZ na nagovor mog supruga(zbunjen,a tko ne bi bio) najprije uzmemo ispis uplata za kredit, čak smo se i malko porječkali oko toga pa obavimo i to. Nakon što je vidio potvrde o podmirenim uplatama, što meni nije trebalo al ajde, odem ja 13.02.2015 u PBZ i pitam zašto ovrha br.335/13 koja je OTPLAĆENA prije 8 mjeseci još stoji na fini i kako je to moguće? I dok sam bila tamo dok je voditeljica poslovnice žarila telefonom priupitala sam je: pa tko će meni nadoknaditi troškove kamata jer sve skupa radi se o 14 mjeseci, a ona u mene kao tele u šarena vrata. Nakon njenih poziva rekla je: danas je kasno (bilo je popodne oko 15 sati) i da će to sutra riješiti i da će mi se netko već javiti. Tako i bijaše sutradan oko 14 sati mi jave da su ovrhu automatski povukli.

I tako ja opet odem u finu i uzmem najsvježiji očevidnik od 13.03.2015. da provjerim je li zbrisana OVRV- 335/13 i da zbrisana je. Tako se vidi da su me kamatarili i fina i banka duplo. Ova priča je bitna upravo zbog toga da se pripazi jer fina nije nepogriješiva. Jedina uplata od mene koja je legla u razdoblju od 06.02.-13.03.2015. jest oko 2 tisuće kuna. Tako da stanje blokade od 44.551,17 kn od 06.02.-13.03. (umanjena za 2.021,88kn) iznosi 22.980,95 kuna. To znači razlika je 19 tisuća i sitno. Zanimljivo je i to da sam htjela prije godinu dana blokadu odjedanput platiti. Stjecajem okolnosti a na moju sreću nisam, jer bi bilo plaćanje i OV i OVRV.

Napomenut ću da istu stvar rade na dr. kreditu, pa je za sada samo zadužnica OV na fini, ali tko zna, treba provjeravati. Oni jednostavno ne prestaju maltretirati ljude i prave se LUDI i idu na ”ako prođe prođe”. Banka je tu najveće ZLO. To je BANDA. Mogu samo zamisliti druge ljude koji su u još težoj situaciji, a poglavito oni koji imaju kredit na nekretninu.

Što sam htjela reći ovim svojim primjerom osim, ljudi pazite, provjeravajte na fini kamate na OV, OVR i OVRV putem očevidnika(nikako mu ime prožvakat ) čiji ispis od 3 lista papira platiš 56 kuna i sitno, što je preskupo, ali opet dolazi ona uzrečica iz naslova:

OČEVIDNIK ILI OV I OVRV PITANJE JE SAD?

Ja iz ove priče i iskustva koju sam htjela podijeliti zaključujem da trgovačko-pravna nam ”lijepa naša” RH, poručuje i govori:

SVATKO JE LUD DOK MU SE NE DOKAŽE SUPROTNO

Lijep pozdrav svima!

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/03/očevidnik-27_05_2014.pdf”] [gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/03/uplata-02_06_2014-i-jb-29_09_2014.pdf”] [gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/03/očevidnik-06_02_2015.pdf”] [gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/03/očevidnik-13_03_2015.pdf”]
Recent Posts
Showing 20 comments
  • Damir
    Odgovori

    Kako si saznala da je banka sjela na FINU zadužnicom , jesu li te iz banke obavjestili o tome ili su to napravili bez obavjesti, tajno?Pozdrav.

  • albina
    Odgovori

    Damire nisu me obavijestili. Bitno je gledati broj partije kredita.

    • Damir
      Odgovori

      Ja sam ti po pitanju tih procedura kratkog dometa, da ne kažem bedast. Nisam imao sličnih iskustrava, pa me zanima, može li svatko tko navodno ili stvarno nešto potraživa, npr. od mene, bez mog znanja i prethodne obavjesti, na neki način, tajno raditi radnje o kojima govoriš?

  • Darko
    Odgovori

    Svojevremeno sam imao incident sa odvjetnikom, ukratko, angažiran je za posao, nije ga obavio, poslao mi fakturu, zbog neznanja o famoznih 8 dana za odgovor, nisam reagirao, stisnuo mi je ovrhu, naplatio se kroz ustezanje od plaće, i ok on se naplatio. To se događalo 2011., već lagano zaboravio na sve, kad 2013. blokiran račun, razlog ovrha, po istom slučaju. Zovem njihov ured, “gazda” nedostupan, stalno po sastancima i/ili na sudu. Trajalo je to natezanje 2-3 tjedna, ostavljanje poruka preko njegove tajnice, sve do trenutka kad sam im dao rok od svega par sati da me kontaktiraju inače ide prijava, naime da su kroz knjigovodstvo proveli uspješnu naplatu (sa plaće) onda se 1,5 godinu ne bi ponovio zahtjev i ovrha, osim ako nije APP. Da li zbog prijetnje ili iznenada probuđene “savjesti”, bio sam kontaktiran od strane tajnice, gomila “isprika”, sa porukom da još nisu utvrdili kako im se to desilo, te da im treba još vremena. Kako sam osjetio da me valjaju, dao sam im vremena 2 dana za deblokadu računa i povrata sredstava koji je bio na računima u trenutku blokade. Sve je završilo unutar ta 2 dana, na moje zadovojlstvo, no da nisam sam povezao podatke, čitao što sitna što krupna slova na dokumentima, dupla ovrha za isti slučaj prošla bi bez problema. Dakle čitajte, informirajte se, razgovarajte, mjenjajte iskustva, skupljeno u obliku informacija širite i naravno djelujte. :)

  • Joy
    Odgovori

    Mene zanima sljedeće: zašto bih ja, ljudsko biće koje nema ama baš nikakav ugovor sa FINOM pratila išta kod njih? Ako dugujem nešto banci, onda od banke lijepo tražim da mi taj dug dokaže, pa ga onda, ako ga dokaže, i platim. Kakve veze to ima s FINOM?
    Ukratko, ne razumijem poantu ovog članka. Anyone?

    • ljudsko_biće
      Odgovori

      Ono što ja vidim da je “cilj” svih tih posredništa OSOBA…tipa FINE, ODVJETNIKA itd. ,
      jeste ta da se namjerno igra “gluhog telefona” između OSOBE/BANKE/INSTITUCIJA i GRAĐANINA.
      Odnosno da se ni ne pruži prilika čovjeku da postoji kao čovjek –
      nego ga se utopi u ulogu/obvezu/jamca rodnog lista koji
      vlastitom energijom igra/(mora)podržavati ulogu agenta – principala OSOBE RH.

      Standardni A(ko)P(rođe)P(rođe) ‘sistem’ .

      • Joy
        Odgovori

        Da, i upravo zato što je to app sistem, zašto dozvoliti da p? Igranjem gore opisane igre se zakopavaš sve dublje i dublje.
        U trenutku kad primijetiš da ti je BANKA (posredstvom FINE, s kojom nemaš ugovor, pretpostavljam) blokirala račun, od BANKE zatražiš dokaz o dugovanju (ne IZVOD IZ EVIDENCIJE, ne STANJE RAČUNA NA DAN BLA BLA, ne POZIV NA PLAĆANJE i slične dokumente koje BANKE vole producirati). Ako ne mogu predočiti dokaz o dugovanju (a, gotovo u pravilu ne mogu, jer ti nikad ništa stvarnog ne posuđuju), onda su oni ti koji su blokiranjem tvog računa izvršili kazneno djelo (tj. netko je potpisao isprave neistinitog sadržaja, te se istima poslužio da ti blokira račun ). Odmah u DORH i prijaviti kazneno djelo.
        Ili možda ja tu nešto krivo shvaćam?

    • Davor
      Odgovori

      Banka ima ugovor sa FINOm, a ti da bi poslovao sa bankom moraš ovjeriti ugovor u kojem pristaješ i na ugovorne obveze koje banka ima s FINOM. Ne samo to, ima i međunarodnih propisa poput ACTA na koje moraš danas pristati da bi inao usluge banke.

  • albina
    Odgovori

    Damire, prilikom dizanja kredita među mnoštvom papira(to je bilo 2006.) potpiše se i zadužnica za koju u tom trenutku i ne znaš što znači, ali na žalost saznaš onog trenutka kada ti banka s tom istom zadužnicom blokira tvoj tekući račun proglašavajući cjelokupni kredit dospjelim i to zbog toga što ti poslodavac nije isplaćivao plaću nekoliko(10)mjeseci a ti se obavezao da plaćaš rate kredita mjesečno preko administrativne zabrane banke na tvoj osobni dohodak.

    • Damir
      Odgovori

      Da, razumijem, što se tiče kredita, ali jel su takve radnje, bez prethodne obavjesti dužniku navodnog vjerovnika moguće u slučaju npr, komunalne naknade, odvoza smeća, telefonije , RTV i sl. Nemaju svi crno na bjelo po tim pitanjima, jer je pristanak dat u davna vremena, pod ko zna kojim uvjetima (samodoprinosi i sl.)?

  • albina
    Odgovori

    Da Damire, primjerice sa T-com sam raskinula ugovor i nisam dobila nikakvu obavijest o ovrsi, a stambeno me je ovršio protuzakonito za koji imam sudski dokaz, također bez obavijesti, međutim to je bilo prije ove nove odredbe, gdje vjerovnik koji ima potraživanja mora obavijestiti dužnika u slučaju tužbe ili ovrhe. To je sad dobro.

  • Heydrich
    Odgovori

    Autorica teksta navodi:“ Banka je tu najveće ZLO. To je BANDA. Mogu samo zamisliti druge ljude koji su u još težoj situaciji, a poglavito oni koji imaju kredit na nekretninu.“ I također navodi:“ Ja iz ove priče i iskustva koju sam htjela podijeliti zaključujem da trgovačko-pravna nam ”lijepa naša” RH, poručuje i govori…“.
    Od cijelog teksta i svih mogućih frustracija na banku/e(koje ja osobno također prezirem) i vrijeđanja „lijepe naše“ RH (koju naravno volim kao jedinu domovinu koju imam/o) – zaboravila je napomenuti samo jednu stvar. A ta stvar je – tko je autoricu kao odraslu osobu koja bi trebala nešto u životu znati i razumijeti, uopće prisiljavao da uzme kredit tj. ako sam shvatio i više njih? Tko ju je tjerao da „s vrgom tikve sadi“? Koliko samo ima poluprimitivnih osoba koje odu u banku a da uopće ne pogledaju što potpisuju i onda su krivi svi samo ne te osobe! Ma, dajte molim vas. Pa zar vi vjerujete onim smiješnim ulizivačkim bankarskim reklamama na TV-u u kojima banke glume da sve rade za vašu dobrobit?
    Ako je banka takvo zlo, zašto uopće poslujete s njima? Je li autoricu možda RH tjerala da uzima kredit/e? Je li to bila banka koja ju je prisilila na uzimanje kredita? Ili je to bila vlastita naivnost i nesnalaženje u životu ili možda najobičnija pohlepa za čisto materijalnim stvarima?
    To su bitni elementi koje je autorica preskočila.
    Naravno da sve priče uvijek imaju dvije strane. Rijetko kada čujemo i tu drugu.
    I naravno, svi bi trebali biti krivi osim autorice (i njoj sličnih profesionalnih žrtava u ovozemaljskom životu) koja nije kriva ama baš nizašto …

    • Solarian
      Odgovori

      Uvjek se pitam kakvu korist sem novčane imaju od ovakvog sistematičnog kritizerstva tipovi upitnih nadimaka?

  • ljudsko_biće
    Odgovori

    Isto tako neki treći čovjek bi se mogao upitati odakle drugom čovjeku pravo što proziva i očitaje lekcije ovome prvome čovjeku bez da je ovaj prvi čovjek imao ikakvu interakciju sa drugim čovjekom.

    Istina je, da je rođeno pravo svakog čovjeka da uči o sebi … dokle god ne radi konkretnu štetu nekom drugom čovjeku.

    Čovjek ima (z)Zemlju pod nogama i na (Z)zemlji nema ‘granica’ za čovjeka.

    Jedino “tko” može voljet voljeti svoju “domovinu” jest čovjek koji vjeruje da je osoba…budući da tko hoće imati DOMOVNICU prvo treba identificirati svoje postojanje kao OSOBA – jer imati DOMOVINU bez DOMOVNICE – nema nikakve logike, barem meni.

    Kad čovjek, ‘jamac'(vlastitom energijom) ugovora RODNI LIST, ( dalje OSOBA) ima DOMOVINU/DOMOVNICU … tada toj istoj KORPORACIJI/DOMOVINI/DRŽAVI daje pravo PRVOKUPA energije(vlastitog bića) –
    budući da koristi tu OSOBU na području – TE – DOMOVINE.
    Mada je ta KORPORACIJA najčešće ‘nositelj prava’ na RODNI LIST / OSOBU – na kraju je sve opet isto, “KUME plati” .

    Ako je sklapanje ugovora sa bankom “sadnja tikvi sa vragom”,…
    a što je onda ovo gore???

    ^.^

    Što je tu loše, a šta dobro – kako za koga – neznam.
    Tko je kriv, tko nevin – neznam.

    Je li primarno(i nazivno) svim ljudima koji vjeruju da su OSOBE, jedna primitivna—ignorancija – možda?!?
    No, opet stvarno neznam.

    Ovo je “edukativna platforma” gdje čovjek ima priliku da uči – a da ne plati masno svojom energijom
    kao što bi negdje drugdje to – morao – .

    I kako drugi ljudi koriste rođeno pravo “učenja o sebi” – tako ću i ja čovjek, prvi, to ne propustiti učiniti.

    Ali eto to je samo moj pogled,
    ništa više,
    ništa manje.

    :D :P

    • Heydrich
      Odgovori

      Pojašnjenje na jednostavnoj razini „Ljudskom biću“ tj. trećem čovjeku – drugi čovjek očito komentira prvog čovjeka (ženu u ovom slučaju) iz jednostavnog razloga što je to smisao ovakvih, nazovimo to, foruma – nije li !?
      Teško je tj. gotovo nemoguće, u ovom slučaju, zahtjevati direktnu interakciju između prvog čovjeka (žene) i drugog čovjeka.

      Kaže „Ljudsko biće“: „Istina je, da je rođeno pravo svakog čovjeka da uči o sebi … dokle god ne radi konkretnu štetu nekom drugom čovjeku.“ Među odraslim ljudima u normalnim kulturama (a tu podrazumjevam i neke kulture koje su odlučile živjeti kao njihovi pra, pra, preci npr. Massai u Africi) uobičajeno je da ti odrasli ljudi poprime obrasce (i odgovornosti) ponašanja u skladu s njihovim godinama, inače se smatra da čine konkretnu štetu ne samo pojedincima nego općenito društvu kao takvom. Prema tome ako je netko lakovjeran i ponaša se kao petnaestogodišnje derište (iako po godinama to nije) onda i treba dobiti po prstima ne bi li naučio. Bez, naravno, da zamara širu populaciju i zaluđuje jednako lakovjerne individue pričama o tobože nekakvim zavjerama (tamo gdje ih nema jer time skreće pozornost sa zavjera tamo gdje ih ima – a ima ih bez sumnje). Time čini štetu – kako individuama tako i većim grupcijama.
      Dalje nastavlja „Ljudsko biće“:“ Čovjek ima (z)Zemlju pod nogama i na (Z)zemlji nema ‘granica’ za čovjeka.“ Te amerikanizirane kvazi „New Age“ varijacije Crowley-eve „Do what thou wilst shall be the whole of the law (iliti radi što želiš…)“ su već naporno smiješne. Još samo fali riječ „amazing“ i eto nas u show-u nekog američkog TV propovjednika. Pogotovo što ljudi koji vrte te varijacije niti ne znaju iz kojeg konteksta su iste izvučene niti su ikada čuli za (pogotovo ne čitali) Crowley-ja.
      Kaže „Ljudsko biće“ da je uzimanje domovnice – tobože davanje sebe kao osobe (i svoje energije) u prvokup Domovini koja je tobože korporacija. Ovdje ima toliko podataka da bi se dalo satima raspravljati. Od uopće pitanja što je ljudska energija, kao i je li ju uopće moguće „dati“.
      To nas sve jednostavno vraća na odgovorno ponašanje. Što je očito jako teško ljudima sklonima anarhizmu i neredu ponajprije u vlastitim životima pa izmišljaju svakakve izgovore kako bi sebe opravdali – zapravo samima sebi. I opet time čine štetu jednako lakovjernim pojedincima, ali i većim grupacijama ljudi.

      Što se tiče nepostojanja osobe upućujem na svoj odgovoru V. Periću – Valteru, kako se ne bih ponavljao, a koji je dostupan na: http://zvono-istine.org/prva-u-nizu-pobjeda-objave-o-nepostojanju-osobe/
      pa „Ljudsko biće“ na ovome mjestu može pročitati moje primjedbe.

      Što se tiče „rođenog prava na učenje o sebi“ – da, točno ljudi uče neprestano o sebi, istina. Ali, gdje piše da je to „rođeno pravo“ tj. tko je to „pravo“ definirao i ustoličio kao nekakvo pravo ili što god, koje uopće vrijedi za sve? Što je s ljudima koji su imali nesreću da budu rođeni s teškim psihičkim poremećajima. Vrijedili to pravo i na njih? Ako da – kako će ga oni primjeniti kada za to nisu sposobni?
      Nije li točnije reći da to nije pravo nego sposobnost normalnih ljudi? Sposobnost i pravo nisu sinonimi. Čak bismo mogli otići i dalje i to definirati kao obvezu (kako ljudi odrastaju), a ne pravo. Obveza je ljudi da neprekidno uče i nadilaze se – rastu. Ali to je sve već u detalje raspravio Nietzshce pa upućujem dobronamjerne čitatelje na njegova djela.

      Mogu zaključiti samo da je ovo tipičan primjer što radi pedesetak godina života u nakaznom samoupravnom socijalizmu s balkanskim dodatkom. Ljudi su potpuno nespremni za normalan život!

      P.S. Nevjerojatno sam se obogatio pokušavajući ljudima na ovom forumu ukazati na njihove greške.

      • Solarian
        Odgovori

        Svaka čast na obogaćivanju, ali ti “čovječe” ne znaš gdje pišeš.

    • ljudsko_biće
      Odgovori

      U redu ako je tvoj um identificirao „Ljudskom biću“ kao trećem čovjeku.

      Što je normalna kultura ne bih znao…
      ne ‘pucam’ normale na krivulje života.

      .

      “Čovjek ima (z)Zemlju pod nogama i na (Z)zemlji nema ‘granica’ za čovjeka.”
      Pa zemlja i je dom/kuća čovjeka u/na kojoj privremeno živi.
      Ako znaš neku ‘bolju’ “kuću” – slobodno se odseli tamo pa mi javi kako je.

      Pretpostavljam da je tvoj um ‘registrirao’ neku kvazi-religiju/vjerovanje naziva nju ejđ
      i što ti vidiš tu – isključivo ti vidiš.
      Tebi je tu nju ejđ potreba – u redu, uživaj u tome.

      Ja vidim život i sve biljke/životinje/bića imaju kontakt sa Z(z)emljom, tj. uzemljene su.
      Čovjek možda hoda po zemlji, ali najčešće (iz iskustva, koliko mogu vidjeti)
      obitava u svijetu podjela unutar vlastitog uma.

      .

      Anarhija potječe od grčke riječi anarchon.
      an-bez
      archon-vladara/upravitelja

      Možda ti vidiš nered ako nema upravitelja.
      Ako nema podjela onda neće biti potreban upravitelj/vladar.
      Tvoj prvi komentar vrvi sa podjelama.
      Tko je vladar tih podjela – neznam.
      “dobro-loše”
      “kriv-nevin”
      “ugovor sa bankama – sadnja tikvi sa đavlom” / “domovina – ljubav moja”
      U suštini – jedno te isto.
      Samo se prvo prezire, a drugo voli.

      Više mi se “čini” dio te “doktrine nju ejđa”, koje se tvoj um uhvatio…
      gdje imaš dobro i loše.
      “” E sad dobro ćemo prihvatiti, a loše ćemo odjebati – jer je “loše” ‘loše’. “”
      Ali podjele se uvijek prate.
      Jer ne može postojati dobro bez lošeg ili obratno.
      Zbilja, jesi li ti vladar svih podjela koje si nabrojao?
      Jer biti će popriličan “nered” ako se ne “vlada” svime (svim podjelama).
      Tko tu uskače u ulogu “archona”?

      Sve podjele unutar uma su iluzije po mom vidu.

      “biće” uvijek nauči – sve što je i sve što nije.
      Kad se odbacu sve identifikacije sa onim što ‘biće’ nije –
      slijedi spoznaja onoga što jeste – po mom vidu.

      ja jesam – i ne mogu biti siromašan ili bogat.
      Još manje se mogu obogatiti ukazujući drugima njihove
      greške(i to je interpretacija) nad interpretacijama iluzija.

      neka svakoga i neka svi uče.

  • au_toritet
    Odgovori

    Heydrich je bio osoba s greškom, a ti tako bezgriješan uzeo njega za pseudonim.

  • zenfjaka
    Odgovori

    Zna on dobro gdje piše i zašto :)…trollanje je dobro plaćeno koliko čujem a ne čujem dobro (možda) :)…..od toliko (bučne) inteligencije bi se očekivalo bolje poznavanje pojma -anarhija- : (lako se prepoznaju informacije i dezinformacije)…. o ostalim biserima “mudrosti” nećem…i neda mi se uvlačiti u očite navlakuše…ignor talentu a geniu osobito :)
    Bez zle namjere s ljubavlju svima.

  • au_toritet
    Odgovori

    A je bila fjaka prije tri dana. Nekad se za vrijeme juga opraštalo zakonski ljudima koji su skloni fjaci. Predlažem evo da se to ponovno zakonski uvede. Mislim za njihovu dobrobit. Ako ne zakonski, evo nudim i poveznicu za pomoć jugo+fjaka =bura:
    Ja vidim život i sve biljke/životinje/bića imaju kontakt sa Z(z)emljom, tj. uzemljene su.
    Čovjek možda hoda po zemlji, ali najčešće (iz iskustva, koliko mogu vidjeti)
    obitava u svijetu podjela unutar vlastitog uma.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje